به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، عصر امروز یادوارهی ۱۴۴ شهید دانشگاه صنعتی اصفهان با عنوان «همکلاسی آسمانی ۵» در تالار شیخ بهایی دانشگاه صنعتی برگزار شد.
این برنامه که علاوه بر دانشجویان جمعی از خانوده شهدا هم حضور داشتند، با تلاوت آیاتی از قرآن کریم و پخش کلیپ آغاز شد.
در ادامه «سید جواد هاشمی»، از مجریان صدا و سیما به بیان خاطرات انقلابی و دفاع مقدسی پرداخت که حال و هوای سالن برگزاری یادواره را تغییر داد.
در بخش دیگری از برنامه گروه کُر «مولا» به دعوت مسئولین اجرایی یاددواره به اجرای زندهی قطعات حماسی و مذهبی پرداختند.
این یادواره شهدا مزین بنام شهید «علی هاشمی» بود؛ فرماندهای که علاوه بر کاپیتانی تیم فوتبال شهباز، دانشجوی دکترا و نمونهی یک انسان کاملا انقلابی و ولایتمدار بوده است.
ناگفتههایی از قرارگاه سِری که امام(ره) هم از تشکیل آن خبر نداشت
در همین راستا پس از پخش کلیپی، عبدالفتاح اهوازیان از همرزمان شهید در جلسه حضور یافت و از قرارگاه مخفی نصرت پس از گذشت سالیان سال صحبت کرد. قرارگاهی که تا هشت ماه حتی حضرت امام (ره) هم از وجود آن بیخبر بودند و بجز خود شهید هاشمی و محسن رضایی فرمانده سپاه، فقط فرماندهی رابط میان آن دو از این موضوع اطلاع داشت.
اهوازیان در باره روحیات شهید هاشمی گفت: او کسی بود که تدریس خصوصی مدراس را انجام میداد و در قبال آن فقط ده صلوات میگرفت. او کسی بود که اگر میان مسابقهی فوتبال هم بود و موقع اذان فرا میرسید، دست از مسابقه میکشید و اول نمازش را میخواند و بعد دوباره ادامه میداد.
وی با اشاره به شکلگیری قرارگاه نصرت اظهارداشت: پس از فتح خرمشهر که اکنون برخی افراد گاهی اوقات میگویند که بعد از جنگ چه باید میشد و چه باید نمیشد، عراق از حالت حمله خارج شده بود و به حالت دفاعی رفته بود و حضرت امام هم گفته بود که نمیشود به آنها اطمینان کرد.
همرزم شهید هاشمی تاکید کرد: از طرفی کشورهای مختلف در حال تقویت کردن عراق بودند جایی که رومانی به هر سرباز عراقی که دورهی سه سالهی سربازی خود را به اتمام میرساند یک خودروی فولکس هدیه میداد و آنها بخوبی میدانستند که نقطهی قوت ایران نیروهای بسیجی آنها هستند.
وی افزود: بعد از این مدت درحالیکه در برخی نقاط مرز ما حتی به ۳۰ و ۴۰ متر هم میرسید، عراق این مرزها را افزایش داد و به ۵ تا 7۷ کیلومتر رساند و با کمک مستشاران خارجی سخت ترین لایههای دفاعی را از کانال آّب و سیم خاردار و هشت پری و میدان مین و دریاچههای مصنوعی و ... برای ایرانی هم آماده کردند که امکان پیش روی آنها را میگرفت.
اهوازیان ادامه داد: این درحالی بود که غرب خوزستان منطقهی هورالعظیم و هورالهویزه وجود داشت و به علت بافت و پوشش طبیعی این منطقه، امکان عملیات در آن مشکل بود به همین دلیل محسن رضایی در کتاب خاطرات خود میگوید بدنبال فرماندهی شجاع و عرب زبان بودم که علی هاشمی را پیدا کردم و قرارگاه نصرت را تشکیل دادیم.
وی گفت: در این منطقه حدود ۴۲۰ عملیات شناسایی با موفقیت انجام دادیم و این درحالی بود که این منطقه که دیگر خالی از سکنه بود و طبیعتی وحشی پیدا کرده بود؛ بطوری که با گلههای سه چهار هزار تایی گاو میش و انواع و اقسام پشهها و مگسها روبه رو میشدیم و کل زندگییمان در بلمهای ۱ متر هشتاد سانتی در آن بوی تعفن و هوای گرم و ترس از دشمن بعثی بود.
همرزم شهید علی هاشمی تصریح کرد: پس از هشت ماه بلاخره به حضرت امام (ره) خبر دادند و پیام ایشان نقطهی قوتی برای بچهها بود. افرادی که دو سه سالی از فرماندهی بیست یکی دو سالهی خود جوانتر بودند و برای آن که شناسایی نشوند، کل خریدشان حتی خرید سلاحها و خودروهای خود را در بازار آزاد انجام میدادند.
اهوازیان با اشاره به عملیات در جزیره مجنون گفت: بالاخره موفق شدیم که جزیرهی مجنون را به تصرف خود دربیاوریم و آن اتفاقات در آنجا رخ داد که پس از مدتی حضرت امام (ره) که از ۸ ماه سختی بچههای قرارگاه نصرت خبرداشت، دستور دادند که نگذارید جزیرهی مجنون سقوط کند و آن رشادتها در منطقه رخ داد.
فرماندهای که جنازهاش با ندای «اَین عمار» مقام معظم رهبری بازگشت
وی اظهارداشت: شهید علی هاشمی که اعتقاد زیادی به حرف ولایت داشت تا آخرین لحظهها در مجنون مقاومت کرد و تسلیم نشد و جایی که عراق با گاز سیانور هم منطقه را شیمیایی کرده بود و حتی دستور چندباره به عقب نشینی داده بودند، علی هاشمی تا خروج آخرین نفر خودش خارج نشد.
این رزمنده دفاع مقدس تاکید کرد: عراق که با ۲۷ هلی کوپتر منطقه را دور زده بود، بدنبال به اسارت درآوردن شهید هاشمی بود و معتقد بودند که او چون عرب زبان است باید مجازات شود اما داغ این موضوع را به دل بعثیها ماند.
وی ادامه داد: جنازهی او هم همزمان با «اَین عمار مقام معظم رهبری» در اوج فتنهی ۸۸ به تهران بازگشت و پس از ۲۲ سال دوباره با ندای رهبرش به میدان آمد.
در ادامه ی این برنامه، مداح اهل بیت حاج محمد یزداخستی چند بیتی از شهدا خواند. در پایان این برنامه هم نماز جماعت برگزار شد و از خانوادهی شهدا تقدیر به عمل آمد.
چقدر عالی میشد اگه فایل تصویری این همایشها هم بذارید
سردار است ؟ سوابق ایشان را نگفتند
خیلی با شور و حال سخنرانی کرد