کد خبر:۴۱۲۶۴۵
سخنگوی شورای هماهنگی دانشجویان بورسیه‌:

مسئولین وزارت علوم درمورد قرارداد ننگین «اسفر» شفاف‌‎سازی کنند

سخنگوی شورای هماهنگی دانش اموختگان و دانشجویان بورسیه‌ها گفت: از وزارت علوم می‌خواهیم در مورد قرارداد ننگین اسفر (شرکت فرانسوی) در جهت شفاف سازی وتنویر افکار عمومی جامعه توضیحاتی بدهند.

 سخنگوی شورای هماهنگی دانش اموختگان و دانشجویان بورسیه‌ها در گفتگو با خبرنگار دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به سیاست غلط سازمان دانشجویان گفت: متاسفانه برخی در وزارت علوم و مجلس با توجه به سکوت دانشجویان بورسیه و عدم دسترسی آن‌ها به رسانه‌های دیداری و شنیداری، شروع به تخریب دانشجویان مظلوم بورسیه کردند. در این راستا باید توجه داشت که مشکل به وجود آمده برای دانشجویان و دانش آموختگان بورسیه، ماهیت کاملا سیاسی داشته و هیچ ارتباطی به وضعیت تحصیلی، پژوهشی و سن آن‌ها ندارد. بهانه تراشی در زمینه علمی توسط سازمان دانشجویان، یک سیاست نخ نماست که با مثال‌های نقض بسیار می‌توان با آن مقابله کرد.

 

وی افزود: به عنوان مثال ما در میان دانشجویان بورسیه، کسی را داریم که فقط در دوره دکتری خود بیش از ۶۰ مقاله ISI و علمی پژوهشی، بیش از ۱۰ اختراع و تاییدیه علمی و چندین محصول دانش بنیان تجاری شده، فردی با بیش از ۱۵ مقاله ISI و علمی پژوهشی و... در کارنامه خود ثبت کرده و معدل بالای ۱۹ دارد. اما می‌بینیم که با این فرد نیز مانند بقیه با شدت تمام برخورد می‌شود. بنابراین نمی‌توان گفت که مشکل علمی و پژوهشی در مورد دانشجویان بورسیه وجود دارد. در آینده ما موارد زیادی از رزومه علمی دانشجویان بورسیه را به افکار عمومی و رسانه‌ها ارائه خواهیم کرد.

 

سخنگوی شورای هماهنگی دانش اموختگان و دانشجویان بورسیه‌ها در خصوص اینکه عده‌ای ورود دانشجویان بورسیه بدون آزمون و عدم مصاحبه را دلیلی بر برخورد با آن‌ها می‌دانند، گفت: دولت اصلاحات وکارگزاران در دوره خود ده‌ها هزار نفر را بورسیه کرد. این داستان بورسیه حیات خلوت امتیازدهی خیلی از سیاسیون و احزاب بود. بعد یک دولتی آمد این جریان را ساماندهی کرد. سایت عمومی و فراخوان داد و قواعد و قانون را جایگزین لابی و رابطه کرد. حال عده‌ای آمدند، تلاش می‌کنند که قضیه را وارونه جلوه دهند. بورسیه‌های فله‌ای را باید در زمان اصلاحات و در دوران اصلاحات جستجو کرد نه دوران احمدی‌نژاد. در دولت دهم با توجه به فراخوان عمومی، بسیاری از فارغ التحصیلان و دانشجویان در فراخوان شرکت می‌کردند و بنابراین برای غربال آن‌ها، مصاحبه‌های متعدد و نظام امتیاز دهی مشخص تدوین شده بود. کاری که هرگز در دولت‌های پیشین اتفاق نیفتاده بود و بورسیه به دلخواه مسئولین وزارت علوم اعطا می‌شد. مسولین کنونی وزارت علوم در کدام ازمون شرکت کرده وبر چه مبنایی اعزام شده‌اند. فردی ۵۵ ساله را بورس کرده‌اند رفته انگلیس پس از بازگشت بازنشسته شده است. معاون دانشجویی دوره اصلاحات چگونه هم معاون وزیر بوده وهم دانشجوی دکتری بورس چرا کسی از ان‌ها نمی‌پرسد.

 


وی در ادامه بیان داشت: متاسفانه من هم این دست سخنان را در مصاحبه یکی از نمایندگان، به وفور دیده‌ام. تکرار این مطلب توسط این شخص نشانه کم اطلاعی وی و دسترسی وی به اطلاعات ناصحیح است. این نماینده باید پیش از هر مصاحبه و پمپاژ تهمت به هزاران دانشجوی مظلوم، اطلاعات خود را تقویت کند. در این زمینه باید گفت که تمامی دانشجویان بورسیه حداقل در سه مصاحبه تخصصی و عمومی شرکت کرده‌اند. بماند که عده‌ای از این دانشجویان به دلیل پیچیده شدن فرایند جذب و بازیهای مختلف طراحی شده برای عدم جذب بورسیه‌ها، به مصاحبه‌های مختلف دعوت شدند و هیچ جوابی نگرفتند.

 

سخنگوی شورای هماهنگی دانش اموختگان و دانشجویان بورسیه‌ها بااشاره به مکانیزم اجرایی گفت: اگر شخص منصفی جریان فراخوان بورسیه‌ها درسال‌های مختلف دولت دهم را مرور کند و به مکانیزم اجرایی و قانونی آن اشراف داشته باشد، می‌داند که دانشجویان بورسیه، در وزارت علوم، دانشگاه محل جذب و دانشگاه محل تحصیل به صورت مجزا مصاحبه شده‌اند. مصاحبه‌هایی که عدم توفیق در هر یک می‌توانست موجب جلوگیری از بورسیه شدن فرد شود. در این زمینه مجلس یا هر نهاد قانونی و نظارتی دیگری می‌تواند از مسئولین وقت وزارت علوم سوال کند و آن‌ها نیز به راحتی زمان مصاحبه، اشخاص مصاحبه کننده و دیگر موارد را به اطلاع این افراد خواهند رساند. متاسفانه بعضی افراد می‌خواهند فقط موضوع را به صورت رسانه‌ای پیگیری کنند و عزمی برای فهم و درک حقیقت ندارند.


وی تصریح  کرد: برخی افراد هم دلیل دیگری مطرح می‌کنند که به نظر مضحک می‌آید؛ می‌گویند در پرونده بورسیه‌ها، برگه مصاحبه نیست!! طرح این مبحث خود نشان می‌دهد که حتی در رسیدگی صوری به پرونده بورسیه‌ها هم، چیزی به عنوان صداقت وجود نداشته است. موضوع مصاحبه‌های شفاهی به راحتی قابل تحقیق است و یک نماینده و یا مسئول نباید حرف بی‌مبنا بزند. البته این سوال را ما باید از برخی افراد بپرسیم که شما‌ها که داعیه دار این مسائل شده‌اید و غالبا مدرک دکتری دارید، آیا در آزمون خاصی برای گرفتن دکتری تخصصی خود شرکت کرده‌اید؟


سخنگوی شورای هماهنگی دانش اموختگان و دانشجویان بورسیه‌ها، در پاسخ به اینکه چرا مصوبه کمیسیون اصل ۹۰ در وزارت علوم راجع به بورسیه‌ها اجرایی نشد، گفت: قانون گریزی و فرار به جلو متاسفانه به یکی از روندهای معمول در پرونده بورسیه‌ها تبدیل شده است. عده‌ای در سازمان دانشجویان، به جای رسیدگی به مسائل مهم، تمام توان خود را مصروف حاشیه سازی کرده‌اند. متاسفانه با توجه به عدم برخورد دستگاه‌های قضایی و نظارتی با تخلفات گسترده سازمان امور دانشجویان در موضوع بورسیه‌ها و توهم ایجاد شده در سازمان امور دانشجویان مبنی بر همه کاره بودن در این قضیه، نباید انتظار تمکین از یک حکم قانونی را داشت. در این سازمان به تشخیص یک سرپرست، یک بیدادگاهی درست شده که در این بیدادگاه بدون هیچ مستمسک قانونی، عده‌ای زیر تیغ رفته‌اند. تشخیص‌های جالبی هم داده‌اند و به دلخواه خود مجازات‌های عجیبی در نظر گرفتند. تشخیص دادند که باید حقوق اندک ۶۰۰ هزارتومانی بورسیه‌های دارای حکم و تنها راه معاش آن‌ها و خانواده‌هایشان را قطع کنند. بدون هیچ دلیل قانونی و قابل اثباتی، تشخیص دادندلغو بورس کنند. تشخیص دادند که احکام را به صورت شفاهی و درگوشی و فوق محرمانه ابلاغ کنند. تصمیم گرفتند روح و روان، زندگی و آینده بورسیه‌های مظلوم و خانواده‌های بی‌گناه آن‌ها را نابود کنند. تصمیم گرفتند با یک جنگ رسانه‌ای وحشتناک، آبرو و حیثیت دانشجویان بورسیه را ببرند. تصمیم گرفتند بیش از ۲۰۰۰ نفر را به جریمه سنگین مالی محکوم کنند. و در کل تصمیم گرفتند که همه کاره باشند و حرف هیچ کس را نشنوند. بنابراین طبیعی است که اگر مجلس هم بیاید و مصوبه قانونی بدهد، این‌ها نه تنها تمکین نمی‌کنند که توهین هم خواهند کرد. همانگونه که دیدید زیر بار نرفتند و با کج دهنی به این مصوبه، دوباره اطلاعیه دادند و بیش از ۲۰۰۰ نفر را لغو بورس کردند. این در تاریخ جمهوری اسلامی بی‌سابقه است.


وی درباره وضعیت آینده بورسیه‌ها و وزارت علوم  گفت:متاسفانه عده‌ای در وزارت علوم و سازمان دانشجویان کار اصلی را‌‌ رها کرده و مشغول بازی سیاسی شده‌اند. وضعیت رشد علمی کشور یک گواه روشن بر این مدعاست. یک عده‌ای آمده‌اند که نگذارند دانشگاه‌ها روی آرامش به خود ببیند. آمده‌اند که بیش از ۲۰ دانشگاه را با سرپرست اداره کنند. آمده‌اند که در کمتر از یک سال ۱۱۰۰۰ خبر فقط بر ضد بورسیه‌های مظلوم تولید کنند. آمده‌اند که دانشگاه‌ها را به جار و جنجال‌های اواخر دهه ۷۰ بازگردانند. در این مسیر، تلاش مضاعفی برای حذف نیروهای مقابل خود هم دارند. به هر طریقی سعی می‌کنند این بازی را مدیریت کنند. داستان سیاسی بورسیه‌ها در این مسیر به راحتی قابل تحلیل است. مسلما آن‌ها در صورت حذف بیش از ۲۰۰۰دانشجوی بورسیه نخبه متعهد متدین، فتح الفتوح کرده‌اند. بعد به راحتی می‌توانند مساله کارمندان و یا اساتید پیمانی را هم مطرح کنند. در قضیه بورسیه‌ها علی رغم تلاش و شکایت دانشجویان بورسیه، هیچ نهاد قضایی وارد عمل نشد. بسیاری از بورسیه‌ها به دیوان عدالت اداری شکایت کردند، اما دیوان عدم صلاحیت ورود خود را اعلام کرد. این در حالی است که در دولت قبل، پرونده‌های از بورسیه‌ها وجود داشت که در دیوان عدالت اداری حل و فصل شده بود.


سخنگوی شورای هماهنگی دانش اموختگان و دانشجویان بورسیه‌ها در ادامه بیان داشت: یک عده‌ای در سازمان امور دانشجویان و وزارت علوم، هر بدعتی توانستند آوردند و صدای هیچ کس در نیامد. مگر ما در این مملکت ابلاغ حکم به صورت شفاهی آنهم درگوشی داریم؟ این‌ها این کار را کردند. مگر می‌شود حقوق مکتسبه یک شخص و استمرار تعهدات متقابل شهروند و دولت را به این راحتی منکر شد؟ این‌ها این کار را کردند. مگر می‌شود کمیته بدوی و تجدید نظر را با نفرات یکسان تشکیل داد؟ این‌ها این کار را کردند. مگر می‌شود برای یک ظلم آشکار و واضح، تنها بتوان به عامل ظلم شکایت کرد؟ این‌ها این کار را هم کردند. مگر می‌شود نمایندگان کمیسیون آموزش را نامحرم دانست و از ورود آن‌ها به این بحث جلوگیری کرد؟ این‌ها این کار را کردند.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد: مگر می‌شود یک بحث عمومی مثل بورسیه را فقط در یک بازه زمانی خاص و در زمان یک دولت مشخص بررسی کرد و از کار مشابه آن در دولت‌های دیگر گذشت؟ این‌ها این کار را هم کردند. بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که این مساله در وزارت علوم و یا دستگاه‌های دولتی حل و فصل شود. داستان به این سادگی‌ها هم نیست. زندگی بیش از ۶۰۰۰ خانواده است و تعهدات متقابلی است که دولت به شخص و شخص به دولت داده است. داستان یک دروغ بزرگ به ملتی بزرگ است. نمی‌شود یک جریانی بیاید و بگوید که من تعهدات دولت قبل را قبول ندارم و انجام نمی‌دهم. بنابراین این قضیه و جنجال حتما باید توسط قضات صالح در قوه قضاییه حل و فصل شود. راه دیگری نیست و نخواهد بود. دانشجویان بورسیه به فضل خدا به حق خود خواهند رسید. از مسولین وزارت علوم تقاضا داریم در خصوص قرارداد ننگین اسفر (شرکت فرانسوی) در جهت شفاف سازی وتنویر افکار عمومی جامعه توضیحاتی بدهند

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ali
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۹
احسنت آقای محمدی
این دانشجویان را بازیچه منافع سیاسی خودشون قرار دادند و کسی هم حاضر به پاسخگویی و رسیدگی قضایی نیست
9
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۵
چرا دانشجویان که تعدادشان زیاد است به قوه قضائیه شکایت نمی برند تا در دادگاه بررسی شود و علیه خطاکار حکم بگیرند و خود را تبرئه کنند؟
آقای محسنی اژه ای گفتند که شکایتی صورت نگرفته است
0
0
محمد
۰۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۷
شکایت صورت گرفته و به سازمان بازرسی مراجعه نمودند و دیوان عدالت اداری ( قاضی شعبه یک ( اقای امجد )این دادگاه بدون بررسی مدارک پرونده ها رای به عدم صلاحیت داده است)
پربازدیدترین آخرین اخبار