کد خبر:۴۱۲۷۸۱

هنگامی که تنها مخاطب یک کرسی آزاداندیشی خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» می‌شود!

کرسی آزاداندیشی«عقل و دین» در حالی برگزار شد که تنها مخاطب آن خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» بود!

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، کرسی آزاد اندیشی«عقل و دین» امروز در دانشکده مهندسی دانشگاه آزاد مشهد در حالی برگزار شد که تنها مخاطب آن خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» بود!

 

در این کرسی که با تاخیر ۱۰ دقیقه ای شروع شد با بودن تنها یک مخاطب، حجت الاسلام حسینیان، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد مشهد پیرامون موضوع کرسی سخنانی را بیان کرد.

 

وی گفت: امام علی(ع) می‌فرمایند «عقل چیزی است که خداوند به وسیله آن عبادت می‌شود» و این جمله کنایه از این است که عقل انسان را امر به تبعیت انسان از خداوند می‌کند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد مشهد ادامه داد: از نظر عرفی عقل قوه هدایت کننده‌ای است که در انسان وجود دارد و این مسئله وجه تمایز انسان عاقل از انسان مجنون است.

 

حسینیان با اشاره به اینکه اولین چیزی که خداوند خلق کرده عقل است و در روایات آمده است«هنگامی که خداوند عقل را آفرید از آن سوال کرد»، گفت: انسانی که عقل ندارد مورد بازخواست خداوند قرار نخواهد گرفت همچنین گفته شده انسان وقتی به سن 40 سالگی می‌رسد عقلش کامل می‌شود که همه اینها نشانه ارزش عقل است.

 

وی ضمن اشاره به اینکه دین به معنای جزا، مکافات عمل، حساب و غیره آمده است، تصریح کرد: در روایات از دین تعابیر بسیاری شده به طوری که گفته شده دین در نزد خدا اسلام است یعنی کسی را می‌توانیم دیندار بدانیم که اسلام آورده باشد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد مشهد با اشاره به اینکه دین در معنای عام شامل همه ادیان است، بیان داشت: روزی جبرئیل نزد حضرت آدم به وی می‌گوید بین سه عنوان عقل، حیا و دینداری کدام را برمی‌گزینی؟ حضرت آدم می‌گوی عقل را انتخاب می‌کنم. جبرئیل خطاب به حیا و دین گفت آدم را رها کنید و بروید که این دو گفتند به ما امر شده تابع عقل باشیم.

 

وی با اشاره به اینکه بسیاری از اندیشمندان بر نظم این جهان که برگرفته از خداوند است تاکید دارند، ادامه داد: درست است که انسان قرن حاضر می‌تواند چشم الکترونیکی بسازد؛ اما آیا می‌تواند چشم یک پشه را نیز بسازد؟

 

حسینیان در ادامه تاکید کرد: کسی که در ذات خدا تفکر کند کافر شده است، در مخلوقات خداوند می‌توان فکر و تفکر کرد؛ اما در ذات خداوند خیر. زیرا هرچه نسبت به مخلوقات تفکر کنیم معرفتمان نسبت به خدا بیشتر می‌شود.

 

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد مشهد ضمن تاکید بر اینکه بین علم و دین تعارض وجود ندارد، گفت: قانون ارشمیدس ایجاد نشده بلکه حقیقتی در عالم بوده که ارشمیدس به آن پی برده این بدان معناست اندیشمندان حقیقتی را وضع نکرده‌اند بلکه آنها را کشف می‌کنند.

 

وی تصریح کرد: اینکه این مسائل را مشاهده می‌کنیم؛ اما نسبت به درک آنها کوتاهی می‌کنیم به این دلیل است که به خداوند معرفت نداریم. فردی نزد پیامبر آمد و پرسید چرا هر چه دعا می‌کنم مستجاب نمی‌شود؟ پیامبر فرمودند شما کسی را می‌خوانید که او را نمی‌شناسید.

 

حسینیان با تاکید بر اینکه هنگامی که در مقابل دستورات خداوند چون و چرا نیاوردیم ایمان آورده‌ایم بیان داشت: چرا زمانی که بیمار می‌شویم و پزشک نسخه درمان ما را می‌دهد از او نمی‌پرسیم چرا این داروها را می‌دهی؟ اما مدام در مقابل دستورات خداوند که دانای مطلق است چون و چرا می‌آوریم.

 

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد مشهد با اشاره به اینکه عقل به دو دسته نظری و ضروری تقسیم می‌شود، گفت: نسبت به عقل نظری اختلاف است و تمام اشتباهاتی که ما در زندگی مرتکب می‌شویم مربوط به این عقل است؛ اما عقل ضروری مورد تائید همه عقلا است و احکام این عقل خطاناپذیر است.

 

وی در پایان ضمن تاکید بر اینکه افتخار ما این است که با احکام عقل ضروری وجود خداوند را اثبات می‌کنیم، تصریح کرد: چنانچه عقل سلیم داشته باشیم همیشه دیندار خواهیم بود.

 

لازم به ذکر است، به دلیل تبلیغات کم این کرسی تنها خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» مخاطب این برنامه بود!

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار