به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، هژبرالسادات امروز در کرسی آزاداندیشی الگوی ارتباط بدون خشونت که توسط بسیج دانشجویی در دانشکده حقوق دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد با اشاره به اینکه یکی از سنبل های که باید از آن الگو بگیریم امام کاظم (ع) هستند خاطرنشان کرد: فشارهای اقتصادی می توانند یکی از عوامل پایین آمدن آستانه صبر که در نهایت ممکن است به خشم بینجامد باشد.
وی ادامه داد: الگوی ذهنی قضاوت مدار مادر بسیار از خشونت ها در کشور می باشد متأسفانه از بچگی بر روی الگوی ارتباط بدون خشونت کار نمی کنیم و این مسئله سبب بالا رفتن خشونت بین اشخاص می شود.
استاد حقوق و جزای دانشگاه آزاد مشهد ضمن بیان اینکه بخش عمده ای از قتل ها را در کشور ما قتل های هیجانی تشکیل می دهند گفت: دعواها و زدو خوردها از عدم تفاهم در ارتباطات ناشی می شود متأسفانه ما در دانشگاه ها به دانشجویان نحوه برقراری ارتباط و گفتگو را نمی آموزیم و این مسئله سبب می شود که هنگامی که دانشجویان به مرحله استادی می رسند در زمان مناظره مناظره نمی کنند بلکه منازعه در پیش می گیرند و این مسئله به این دلیل است که ما بر روی ارتباطات و نحوه برقراری ارتباطات خود مدیریت نداریم.
هژبرالسادات با بیان اینکه باید از کودکی به انسان بیاموزیم که براساس قضاوت های مردم زندگی نکند بلکه براساس علایق خود زندگی کند گفت: چنانچه بتوانیم ذهن افراد را از پیش داوری عاری کنیم شاید زندگی به مراتب آرام تری داشته باشیم هنگامی که با پیش داوری با کسی صحبت می کنیم در حقیقت به آن فرد برچسب می زنیم که این امر ممکن است زندگی یک فرد را دستخوش تغییرات کند.
در ادامه این نشست امیر توکلی با بیان اینکه خشونت تنها زدوخورد نیست بلکه نحوه سخن گفتن، خندیدن و رفتار ما نیز می توانند مصادیقی از خشونت باشند تصریح کرد: ایجاد گناه اجبار و وظیفه ای است بخشی از اعمال خشونت می باشد.
این استاد دانشگاه آزاد مشهد با اشاره به اینکه این رفتارها از یک باور درونی سرچشمه می گیرند گفت: ان زی سی یک نگرش است که به سراغ همین باورها می رود.
وی ادامه داد: اینکه ما یکسری تکنیک را به افراد بیاموزیم اما باورهای نادرست فرد همچنان باقی بمانند آن تکنیک ها اثری نخواهند داشت.
توکلی ضمن اشاره به این مطلب که کیفیت فعالیتی که از روی علاقه انجام می دهیم به مراتب بیشتر است بیان داشت: ما با تغییر نگرش های نادرست خودمان می توانیم هم خشم کمتری را تجربه کنیم و هم زندگی به مراتب بهتری داشته باشیم.
این استاد دانشگاه آزاد مشهد ضمن بیان اینکه علت اصلی احساسات ما نیازهای ما هستند باید به این مسئله توجه کنیم که راهبرد را نباید با نیاز اشتباه گرفت.
وی با اشاره به اینکه نیازها و احساسات ما متناسب با شرایط تغییر می کنند بیان کرد: در ان زی سی تمام نیازهای ما هم عرض هم هستند و هیچ نیازی نسبت به نیاز دیگری برتری ندارد به همان اندازه که توجه به علم مهم است توجه به رفاه نیز حائز اهمیت می باشد.
استاد دانشگاه آزاد مشهد یادآور شد: هنگامی که خشم خود را بروز می دهیم از نظر ان زی سی به خود لطمه وارد کرده ایم حتی چنانچه این خشم را به صورت عملی بروز ندهیم.
توکلی در پایان تأکید کرد: ان زی سی الگوی قاطع ارتباط عاری از خشونت است در ان زی سی گفته می شود قضاوت فرد باید مورد تجزیه قرار گیرد.