علیرضا شکیبایی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، در رابطه با مشکلات اقتصادی گفت: کلمه واردات بیرویه یعنی واردات مدیریت نشده یعنی واردات غیر قابل کنترل که منجر به کاهش اشتغال میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان ادامه داد: واردات بیرویه رشد اقتصادی را دچار مشکل میکند؛ در برخی کالاها حجم واردات باید از قبل تعیین شود تا آسیبهای اقتصادی آن کاهش یابد.
دانشیار اقتصاد ایران و اقتصاد انرژی در رابطه با مافیای واردات عنوان کرد: دو بحث مطرح است یک اینکه تجار ما باید در قبال صادرات و دریافت پول کالاهای صادراتی دست به واردات بزنند؛ البته بدلیل اینکه ما در شرایط تحریم هستیم برای صادرات نمیتوان به هر بازاری دست یافت.
وی ادامه داد: به نظر میرسد بخشی از واردات که در قبال صادرات انجام میشود، بیرویه هست و خیلی مفید نیست و البته بخشی هم مربوط به صادرکنندگان و وارد کنندگان هستند که تجار بزرگی بوده و قدرت مالی بالایی جزو اصحاب قدرت و سیاست هستند و میتوانند در مراکز تصمیم گیری و بخشهای اجرایی نفوذ داشته باشند و بازار واردات را بدست بگیرند.
شکیبایی در رابطه با راهکارهای جلوگیری از واردات غیرضروری و بیرویه نیز اظهار داشت: بخشهای کنترلی بایستی مدیریت شود که دوبعد دارد سیاست گذاری اقتصادی که مقامات اقتصادی، سیاست گذاری میکنند و قسمت دوم آن بخش اجرایی همان سیاستهای اقتصادی هست که سازمانهایی مثل گمرک، مسئول اجرای سیاستهای اقتصادی هستند و ما در هر دو زمینه مشکلات و ضعفهایی داریم.
دانشیار اقتصاد ایران و اقتصاد انرژی ادامه داد: بیشتر مشکلات در صحنهی اجرا سیاست اقتصادی میباشد، همین سیاستهایی که در جامعه وجود دارد اگر اجرای خوبی توسط بانکها و کمرگ داشته باشند به بحث واردات کمک میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان در خصوص مناطق آزاد نیز خاطرنشان کرد: ما مناطق آزاد گستردهای درکشور ایجاد کردیم با هدف توسعه صادرات ولی بیشتر آنها به دروازه ورود کالاهای وارداتی تبدیل شدهاند؛ به نظر میرسد در سیاست گسترش مناطق آزاد و بازارچههای مرزی باید تجدید نظر داشته باشیم. که بخشی از مشکلات اجرایی را حل میکند.