به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، علیرضا بهرامی گفت: دانشگاه اراک برای دانشجويان ورودی جديد با محدوديت فضای خوابگاهی روبه رو است و براساس قوانين وزارت علوم بايد به ۴۰ درصد از دانشجويان غيربومی در خوابگاه ها اسکان داده شود.
وی تاکيد کرد: با اينکه دانشجويان ساکن در شعاع کمتر از ۹۰ کيلومتر به عنوان بومی و بيش از ۹۰ کيلومتر به عنوان دانشجويان غيربومی محسوب می شوند، اما برای جلوگيری از هرگونه مشکلات احتمالی، دانشجويان بومی دختر برای دريافت مزايای خوابگاه در اولويت هستند.
معاون دانشجويی دانشگاه اراک ادامه داد: اين دانشگاه دارای چهار خوابگاه دولتی به ظرفيت يک ۱۴۱۲ نفر است که دو خوابگاه شامل الزهرا (س) با ظرفيت ۷۰۸ نفر و فاطميه (س) با گنجايش ۱۰۴ نفر مخصوص دانشجويان دختر و در خوابگاه های اميرکبير با ظرفيت ۳۷۵ نفر و شهيد رضايی با گنجايش ۲۲۵ نفر، ويژه دانشجويان پسر است.
بهرامی ادامه داد: در حالی که براساس قانون دانشجويان دوره شبانه بايد بومی باشند و حق استفاده از خدمات خوابگاهی را ندارند اما، اين دانشگاه به سبب پذيرش تعداد زيادی دانشجوی شاغل به تحصيل در دوره شبانه از پنج خوابگاه خصوصی برای دختران با گنجايش ۳۶۴ نفر و سه خوابگاه خصوصی برای پسران با ظرفيت ۳۷۰ نفر نيز بهره مند است.
وی افزود: برای کاهش مشکلات خوابگاهی دانشگاه اراک در دفترچه های آزمون سراسری بند اختصاص اسکان خوابگاهی به پسران از ترم چهارم و دختران از ترم دوم قيد شده و دانشجويان پذيرفته شده در اين مدت از خوابگاه های خصوصی و يا ديگر اقامتگاه ها استفاده کنند.
معاون دانشجويی دانشگاه اراک ادامه داد: کميسيون دانشجويی استانداری مرکزی هر ساله بررسی هايی از وضعيت خوابگاه های خصوصی و قيمت آن ها به عمل می آورد و قيمت اين مکان های بيتوته در شهريورماه تعيين می شود که خوابگاه های خصوصی موظف به رعايت آن می باشند.
بهرامی گفت: برای رفع مشکلات خوابگاهی دانشجويان دانشگاه اراک، يک واحد خوابگاه دولتی با گنجايش حدود ۴۰۰ نفر در منطقه سردشت در حال ساخت است که ۶۰ درصد پيشرفت فيزيكي دارد.
وی اين خوابگاه تا مرحله بهره برداری به ۱۸ ميليارد ريال اعتبار نياز دارد که در صورت استفاده از اعتبارات و رديف های دولتی، زمان ساخت آن تا شش سال به درازا خواهد کشيد.
وی گفت: با تاسيس ستاد توسعه مردمی در دانشگاه اراک، شش خير با مشارکت يکصد تا ۵۰۰ ميليون ريال برای ساخت خوابگاه مذکور اعلام آمادگی کرده اند ولی اين مبالغ تکاپوي نياز پروژه را نمی دهد و مشارکت جدی تر خيران نياز است.
معاون دانشجويی دانشگاه اراک در بخش ديگری از سخنانش گفت: مرکز مشاوره دانشگاه اراک که چندين سال مغفول مانده بود، با بهره گيری از ۲۴ متخصص در حوزه روانشناسی، خدمات مشاوره ای لازم را علاوه بر دانشجويان به اقشار مختلف مردم ارايه می کند.
بهرامی، مشکلات فعلی دانشجويان را اشتغال، ازدواج و استرس به خصوص در زمان امتحانات عنوان کرد و افزود: مسئولان ارشد نظام بايد با ايجاد اشتغال پايدار و برنامه ريزی اثربخش از آلام اين قشر و دانش آموختگان مراکز آموزش عالی بکاهند.
وی تصریح کرد: درهجده ماه اخير ميزان ارتباط دانشگاه با صنعت به دو برابر افزايش يافته و ۱۵ مرکز رشد در دانشگاه اراک تاسيس شده است.
بهرامی گفت: دانشگاه ها بايد اعتماد صنعت و جامعه را بيش از پيش جلب کنند، چرا که در بسياری از کشورهای پيشرفته مشکلات اجتماعی و صنعتی جوامع توسط دانشگاهيان رفع شده است.
معاون دانشجويی دانشگاه اراک گفت: رسانه ها با نگاه تيزبين خود و با زيرذره بين قراردادن و رصد کردن مسايل مختلف اجتماعی و دانشگاهی، می توانند با ارايه پيشنهادات و انتقادات مناسب، اثربخشی فعاليت دانشگاه ها و به خصوص دانشگاه اراک را افزايش دهند.
در سال تحصيلی ۹۳ - ۹۴ در مجموع ۱۶۵۰ دانشجو شامل يک هزار و ۹۸ دختر و ۵۵۲ پسر در دانشگاه اراک پذيرش شدند.