به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام رسول منتجب نیا امروز در جلسه ای تحت عنوان «جریان شناسی اصلاحات، فرازو فرودها از تولد اصلاحات و تبلور اعتدال» که توسط انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده حقوق دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد، ضمن تبریک سالروز دوم و سوم خرداد گفت: ۱۵ خرداد ۴۲ ، سه خرداد سال ۶۱ و دوم خرداد سال ۷۶ نمایش حضور یک ملت هستند.
وی با بیان اینکه هر کدام از این روزها یوم الله میباشد، تصریح کرد: اصلاحات همانطور که از واژگان آن مشخص است در برابر براندازی، ساختار شکنی و نادیده گرفتن حقیقت هاست.اصلاحات در جامعه به معنای پذیرش واقعی است و تطبیق آن با حقیقت است.
عضو شورای هماهنگی اصلاحات با اشاره به اینکه اصلاحات جریانی است که در صدد است وضعیت موجود را به وضعیت مطلوب برساند و کاستیها را برطرف و شایستگی و کمال را جایگزین آن کند، خاطرنشان کرد: کلمه اصلاحات در قرآن، کلام پیامبران و حضرت علی (ع) بارها به کار برده شده است.
حجت الاسلام منتجب نیا ادامه داد: کلمه اصلاحات یک واژه مانوس و آشناست بنابراین وقتی بحث اصلاحات را مطرح میکنیم یعنی یک جریان واقعیت گرا و جریانی که منطبق با عقل، شرع و تکمیل کننده برنامه های نا تمام است را مدنظر داریم. جریانی که باند سازی را به شایسته سالاری مبدل سازد، جریانی که نه راه افراط و نه راه تفریط را دنبال میکند. برخی تصور میکنند جریان اعتدال، مخالف با جریان اصلاحات است.
جریان اصلاحات یک جریان تاریخی اعتدالی است
وی با اشاره به اینکه امروز شعار رئیس جمهور اعتدال گرایی است، بیان داشت: برخی تصور میکنند جریان اعتدال گفتمانی جدید و جریانی مخالف با جریان اصلاحات است در صورتی که جریان اصلاحات یک جریان تاریخی اعتدالی است که با افراط در تضاد بوده است.
قائم مقام حزب اعتماد ملی تاکید کرد: جریان اعتدال یک جریان و گفتمان خاصی نیست بلکه یک روش است که اصلاحات برآن پافشاری میکند.
حجت الاسلام منتجب نیا در رابطه با ریشه تاریخی اصلاحات، گفت: قبل از پیروزی انقلاب، دورانی همه انقلابیون به دنبال براندازی رژیم شاهنشاهی بودند و بحث چپ و راست و اصلاح طلبی و اصولگرایی مطرح نبود.
وی یادآور شد: زمانی که مجاهدین خلق در زندان تغییر ایدئولوژی دادند و به طرف مارکسیستها تغییر مسیر دادند فاصله بین آنها و نیروهای انقلابی ایجاد شد، البته تا زمانی که انقلاب به پیروزی رسید هدف کلی یکی بود.
عضو شورای هماهنگی اصلاحات ضمن بیان این مطلب که هنگامی که انقلاب پیروز شد، در دوران دولت موقت اختلافات بین نیروهای انقلابی و ملی مذهبیها شکل گرفت، گفت: با روی کار آمدن بنی صدر این اختلافات تشدید شد و وحدت تاکتیکی بین حامیان بنی صدر و ملی مذهبیها به وجود آمد.
حجت الاسلام منتجب نیا افزود: پس از انقراض جریان بنی صدر و پس از حادثه ۷ تیر اختلاف سلایق و گرایشات سیاسی آغاز شدو در اواخر مجلس اول دوگرایش راست با محوریت جمعیت شورای مرکزی و چپ با محوریت خط امام بوجود آمد.
وی با بیان اینکه اکثریت حزب جمهوری اسلامی به جناح راست اختصاص یافت که به جناح بازار نام داشت، گفت: این جریان بر حزب جمهوری اسلامی حاکم و رفته رفته این حزب از امام فاصله گرفت تا به جایی رسید که دبیرکل این حزب و آیت الله هاشمی رفسنجانی از من خواستند تا حزب جمهوری اسلامی را بازسازی کنم.
هنگامی که درصدد برآمدند این امر را انجام دهم مشاهده کردم این امر عملی نیست به همین دلیل استعفا دادم؛ اما بعد از چند ماه امام وارد صحنه شدند و گفتند حزب تعطیل شود.
حجت الاسلام منتجب نیا خاطر نشان کرد: این دو خط مجلس ظهور یافت. در اواخر دوره اول مجلس این حضور کمرنگ بود، در دوره دوم مجلس مرزبندیها آغاز شد تا اینکه در دوره سوم مجلس این مرزبندیها بسیار شفاف شدندو نیروهای خط امام اکثریت کرسیهای مجلس را در اختیار و نیروهای بازار در اقلیت قرار گرفتند.
وی یادآور شد: مجلس سوم که تمام شد نیروهای خط امام مصمم شدند فعالیتهای سیاسی خود را متوقف کنند این مسئله تا دوره مجلس پنجم به طول انجامید و در دوره پنجم وارد انتخابات شدند؛ اما با توجه به اینکه مجمع روحانیون مبارز حضور نداشت نتوانستند وارد مجلس شوند.
.
قائم مقام حزب اعتماد ملی ضمن اشاره به اینکه با توجه با تاکیدات رهبر معظم انقلاب زمینه برای ورود نیروهای خط امام جهت ورود به مجلس هفتم فراهم شد، گفت: محوریت جناح های راست و چپ بر عهده روحانیون بود و اینگونه بود که دو جریان سیاسی درون انقلاب با هم رقابت میکردند.
حجت الاسلام منتجب نیا تصریح کرد: نزدیک انتخابات دوم خرداد ماه سال ۷۶ به این نتیجه رسیدیم که باید با قوت حضور یابیم.
وی افزود : پس از آن جلسه بررسی و مشورت کردیم و به این نتیجه رسیدیم که میر حسین موسوی شایسته ترین فرد برای ریاست جمهوری است. در ابتدای امر وی این پیشنهاد را رد نکرد؛ اما پس از گذشت چند روز انصراف داد.
عضو شورای هماهنگی اصلاحات ادامه داد: پس از این امر مجمع روحانیون بررسی کرد و سید محمد خاتمی به عنوان شایسته ترین فرد جهت تصدی پست ریاست جمهوری معرفی کردند در ابتدا وی این پیشنهاد را رد کرد و گفت من آمادگی برای تصدی این پست را ندارم؛ اما با توجه به اصرار مجمع روحانیون این مسئله را پذیرفت.
حجت الاسلام منتجب نیا با اشاره به اینکه گروه های خط امام که تا قبل از دوم خرداد ماه فعالیت میکردند مجمع روحانیون مبارز، سازمان مجاهدین، انجمن اسلامی معلمان، انجمن اسلامی جامعه پزشکی و انجمن اسلامی مدرسان بودند، خاطر نشان کرد: چنانچه ۲ خرداد ۷۶ را مشاهده کنید تمامی اطلاعیههایی که صادرمی شد با امضای شورای هماهنگی خط امام بود. علی رغم تلاشهای رقیب کاندید نیروهای خط امام با بیش ترین آراء در این انتخابات پیروز میدان شد.
دوران اصلاحات باید بهتر از این مدیریت میشد
حجت الاسلام منتجب نیا با بیان این موضوع که مقلب القلوب باعث شد مردم ۲ خرداد سال ۷۶ پای صندوقهای رای بیایند گفت: این درحالی است که برخی این امر را نمی پذیرفتند.
وی با بیان اینکه پس از دوم خرداد این کلمه تبدیل به اصلاحات شد که تغییر بسیار خوبی بود، تصریح کرد دوران اصلاحات باید بهتر از این مدیریت میشد که باید در شرایط مناسب این امر مورد بررسی قرار گیرد که چه کردیم که دو قوه ای را که در دست داشتیم از دست دادیم.
قائم مقام حزب اعتماد ملی بیان کرد: یک جریان سالم، شفاف، مردمی و عقلانی به نام اصلاحات در این انقلاب شکل گرفت که با خشونت، تندی، مشت و لگد مخالف بود و همیشه به عقلانیت دعوت میکرد و این جریان به نام جریان پیروز در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری مطرح است.
وی افزود: ما تجربه های تلخی و شیرینی را در سال های ۸۴ ، ۸۸ و ۹۲ تجربه کردیم. آنچه بدست آوردیم به دلیل مدیریت خوب بود و آنجا که ناکامی برای ما رخ داد در اثر اختلاف نظر و یاعدم مدیریت صحیح اصلاحات بود. امروز باید از تجربه های شیرین بهره گیریم و جریان اصلاحات را با وحدت، عقلانیت و مدیریت تقویت کنیم و تلاش کنیم دولت روحانی هشت ساله شود و در دوره های دیگر نیز احزاب اصلاح طلب قوی داشته باشیم.
حجت الاسلام منتجب نیا تاکید کرد: بزرگان اصلاحات امروز بیش از گذشته وقت می گذارند .
عضو شواری هماهنگی اصلاحات در بخشی دیگر از سخنان خود در پاسخ به این پرسش که مسئله حصر چه زمانی به پایان میرسد؟ گفت: هیچ کدام از ما اطلاع نداریم حصر چه زمانی برطرف میشود. همه نگران و علاقه مند هستیم که این مسئله ادامه پیدا نکند و بارها بارها این خواسته مردمی را مطرح کرده و می کنیم روحانی عنوان می کند ما تلاش خود را کرده ایم؛ اما به ثمر ننشسته است.
قائم مقام حزب اعتماد ملی در پاسخ به این پرسش که چه فعالیتی برای رفع حصر داشته اید؟ تصریح کرد: ما بارها به صورت حضوری و کتبی و یا به صورت ارسال بیانیه از رئیس جمهور خواسته ایم این مسئله را حل کند اقدامی که از ما بر میآید پیگیری این مسئله است تا این دو بزرگوار به میان مردم بازگردند.
منتجب نیا ضمن تاکید بر اینکه اصلاح طلبان و دلسوزان جامعه بر حل شدن مشکل حصر تاکید دارند، گفت: کار احزاب این است که اطلاعیه دهند و یکی از مطالبات جدی احزاب پیگیری مسئله رفع حصر است.
این فعال سیاسی با بیان اینکه سیاست دولت گذشته حزب ستیزی بود و احزابش منحصر به بسیج و هیات های مذهبی بود، خاطر نشان کرد: دولت گذشته عنوان می کرد عزاداری و روحانیت داریم و نیازی به حزب نداریم . من نمیدانم مجلس امام حسین چه ربطی به حزب دارد!؟
وی با تاکید بر اینکه ۸ سال احزاب ما در انزوای کامل بودند، تصریح کرد: بدون محکمه احزاب را منحل کردند، حزب ما هم که منحل نشد اجازه تشکیل شورای مرکزی ندادند و حتی زمانی که من برخی از دوستان را به خانه خود جهت صرف شام دعوت کردم با مخالفت های شدیدی مواجه شد و گفتند چنانچه مراسم شام برگزار شود چند تن از شما را به زندان خواهیم فرستاد!
حجت الاسلام منتجب نیا با بیان این مطلب که وضعیت احزاب در دوره فعلی بهتر از سابق است، گفت: انتظار ما به مراتب بیش از این چیزی است که انجام شده است.
قائم مقام حزب اعتماد ملی در ادامه در پاسخ به این پرسش که انتخابات سال ۷۶ تبلور حضور ملت بود آیا انتخابات سال ۸۴ و ۸۸ تبلور حضور ملت نبود ؟ یادآور شد: اصلاحات پیوندی با مردم دارد که چنانچه مردم را به صحنه دعوت کند و برخی بگذارند مردم به صحنه خواهند آمد .هاشمی رفسنجانی به دلیل موضع اصلاح طلبانه ای که داشت رد صلاحیت کردند نه به دلیل انقلابی بودنش .
عضو شورای هماهنگی اصلاحات ضمن اشاره به اینکه هاشمی رفسنجانی شخصی شناسنامه دار و ریشه دار است، بیان کرد: جریان انرژی هسته ای از ابتدای انقلاب مطرح بوده؛ بنابراین تازگی ندارد در دوران اصلاحات به صورت معقول و منطقی و کارشناسی شده این مسئله دنبال میشد و در این دوره مسئله هسته ای به قوت پیش میرفت.
وی افزود: هنگامی که در آن دوره تصمیم به تعلیق گرفته شد به رئیس دولت گفتیم تعلیق خواسته مردم نیست وی در جواب تاکید موکد داشت مدتها بر این مسئله کار کارشناسی انجام شده که بر این اساس یا باید به نظام ضربه وارد شود یا غنی سازی مدتی تعلیق شود و با توجه به اینکه مسئولان در ضربه وارد نشدن به نظام تاکید داشتند به همین دلیل تصمیم به تعلیق گرفته شد.
حجت الاسلام منتجب نیا یادآور شد: امروز به بهترین وجه مسئله انرژی هسته ای با لایقترین و دلسوزترین فرد وزارت خارجه دنبال میشود و به نتایج خوبی خواهد رسید.
این فعال سیاسی با بیان اینکه باید اختلافات را کنار بگذاریم و بر وحدت تاکید کنیم، گفت : اگر چه دو تن از مدیران اصلاحات در حصر هستند ما بقی مدیران اصلاحات حضور دارند و جلوی تندرویها را خواهند گرفت همچنین امید داریم در انتخابات پیش رو اکثریت کرسی های مجلس در دست اصلاحات باشد.
حجت الاسلام منتجب نیا در بخش پایانی خطاب به نماینده بسیج دانشجویی تصریح کرد: طی هشت سال شما در سطح کشور انواع نشریه ها و پول های فراوان را خرج کردید. حال دانشجویان انجمن اسلامی پول های خود را روی هم گذاشته و اقدام به چاپ نشریه ای کردند چرا آن را به چاه نفت وصل میکنید؟