به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»،صبح امروز نشست خبری مرکز دانشجویی حقوق بشر با حضور «محمد واحدی» (مسئول مرکز دانشجویی حقوق بشر)، «محمدصادق فغفوری» (مسئول مرکز پژوهشهای صلح زیبا) و «محمد حسین مرزه»(معونت بین الملل مرکز دانشجویی حقوق بشر) در خبرگزاری تسنیم برگزار شد.
در این برنامه محمد واحدی گفت: تجاوز به حقوق زنان، قلع و قمع و سرکوب اقلیت های دینی و قومی، عدم توجه به آزادی های اجتماعی و جلوگیری از آزادی بیان تنها بخش کوچکی از موارد نقض حقوق بشر در عربستان به شمار می رود.
وی تصریح کرد: در یک نگاه گذرا در خصوص وضعیت حقوق بشر در عربستان سعودی باید گفت که ۷۰۰۰ عضو از دودمان سلطنتی آل سعود به بیش از ۲۵ میلیون ساکن آن حکمرانی می کنند و علاوه بر در دست داشتن تمام امور حساس کشور، ثروت های نجومی حاصل از فروش نفت و گاز و تمام امور کشور را بدون حضور هر گونه نهاد انتخابی و یا نظارت مردمی در اختیار خود دارند.
مسئول مرکز دانشجویی حقوق بشر با بیان اینکه خفقان موجود و نبود آزادی بیان به عنوان اولین نقض حقوق بشر در عربستان را می توان پایه و اساس نقض دیگر حقوق مردم این کشور به شمار آورد،اظهار داشت:بسیاری از زندانیان عربستان سیاسی نبوده و تنها به جرم آزادی بیان و حضور در برنامه های اعتراض بازداشت شده اند، نیروهای معارض در عربستان سعودی هرگز نمی توانند آزادانه به فعالیت های سیاسی و اجتماعی خود پرداخته و نمی توانند عقاید خود را آزادانه بیان کنند و بسیاری از نویسندگان معارض عربستانی یا در لندن اقامت گزیده اند، و یا سال های طولانی است که در زندان های رژیم بسر می برند و آنها به زندانیان فراموش معروف شده اند.
وی افزود: بی شک دولت آمریکا هم می بایست در کنار رژیم آل سعود و سایر کشورهای عضو ائتلاف، پاسخگوی این جنایات حقوق بشری باشند، تعقیب و تهدید کشتی های کمک رسان و حافظ صلح در خلیج عدن توسط نیروی دریایی آمریکا به خودی خود بیانگر این همدستی است.
واحدی با اشاره به برخورد وزارت محترم امور خارجه با حوادث یمن و به طور کلی با دولت عربستان تاکید کرد: به نظر من وزارت خارجه در «اولویت دادن به حقوق بشر در روابط خود با عربستان سعودی» کوتاهی کرده است؛ هر چند اجحاف عربستان نسبت به حقوق بشر همه منطقه را تحت تاثیر قرار می دهد، عربستان سعود رهبران متعدد مدافع حقوق بشر را که به منظور برخورداری از مشارکت و مدارای بیشتری برای جامعه این کشور به پا خاسته اند، به زندان انداخته است،رژیم آل سعود از طریق نظام آموزشی این کشور و روحانیون افراطی – که از مزایای فراوان دولتی برخوردار می شوند – به ترویج ایدئولوژی های افراط گرایانه پرداخته است و در عین حال این کشور از برقراری مجدد حکومت های مستبد در خارج از عربستان نیز از جمله در مصر، بحرین، اردن و مراکش حمایت می کند.
وی بیان داشت: به نظر می رسد با تمام موارد ذکر شده دستگاه دیپلماسی کشورمان می تواند با موضع گیری منطقی و حقوقی با دولت متجاوز عربستان سعودی برخوردی مناسب و در شان خودش داشته باشد، عربستان نه تنها در صحنه داخلی بلکه در سال های گذشته و با سکوت کامل مجامع حقوق بشری در قبال نقض گسترده حقوق بشر گستاخی را به بالاترین حد خود رسانده و اقدام به تجاوز، نسل کشی و حمایت از گروهک های افراطی در منطقه نموده است.
مسئول مرکز دانشجویی حقوق بشر با بیان اینکه رژیم آل سعود اخیرا با ایجاد گروهک تروریستی داعش در منطقه و حمایت مالی و تسلیحاتی حمله نظامی به مردم بی دفاع یمن اقدام به جنایات جنگی نموده است به طوری که حتی صفاک ترین گروهک های تروریستی را در این جنایات به رقابت خوانده است،گفت: عربستان سعودی در مورد جنگ یمن مرتکب نقض آشکار بند ۴ ماده ۲ منشور سازمان ملل یعنی اصل عدم توسل به زور شده است.با توجه به گزارشات سازمان های حقوق بشری بین المللی، رژیم سعودی علاوه بر نقض صریح بند ۴ ماده ۲ منشور مرتکب نقض کنوانسیون منع نسل کشیب (ژنوسید) نیز گشته است.
وی افزود: به صورتی که موضوع نسل کشی توسط رژیم آل سعود نه تنها در یمن بلکه به صورت جدی در مورد شهروندان شیعه بحرین دنبال می شود.آنچه در صنعا و اردگاه مرزاق روی داد به خوبی بیانگر نقش آشکار قوانین جنگی توسط نیروهای ائتلاف است.نکته دیگر اینکه جمله عربستان به یمن علاوه بر نقض موارد پیش تر گرفته گفته شده اصول مسلم حقوق بشر دوستانه را هم مورد نقض قرار داده است. بر همگان و به خصوص جامعه حقوق بین المللی مشخص است که در حمله نظامی – آن هم حمله نظامی مشروع، نه حمله نظامی نامشروع عربستان به یمن – غیرنظامیان، مناطق مسکونی، زنان و کودکان در هر شرایط مصون از تعرض هستند.
واحدی با بیان اینکه عربستان سعودی به حمله هوایی خود به مناطق مسکونی و غیرنظامی یمن دست به کشتار زنان، کودکان و سالخوردگان فراوانی زده است که بی شک این اقدام نقض کننده اصول بدیهی و اولیه حقوق بشردوستانه است، تصریح کرد: بر مبنای نکات مورد اشاره تجاوز عربستان به یمن نقض فاحش قوانین بین المللی به شمار می آید و این تجاوز خود تهدیدی علیه صلح و امنیت بین المللی است. مسلما در عصر حاضر هیچ کشوری حق استفاده از زور برای اعمال نظر تصمیم و حاکم کردن خواسته خود بر کشور دیگر ندارد.هر چند هیچ دلیلی نمی تواند حمله ددمنشانه رژیم آل سعود به یمن را توجیه کند اما به راستی چگونه می توان باور نمود که به درخواست یک رئیس جمهور مستعفی که دیگر قانونا رئیس جمهور یمن نیست می توان به خاک یمن تجاوز کرد.
وی ادامه داد: به راستی چگونه می توان باور نمود که موشک های اصابت کرده به مناطق مسکونی یمن در پی حملات هوایی عربستان و همراهانش مقابله با تروریسم است. آیا تروریسم در قاموس عربستان سعودی به معنای زنان و کودکان بی دفاع است؟ آیا زمان آن فرا نرسیده است که این قاطعیت نظامی خودتان را در مقابل دشمنی به کار گیرید که چندین دهه است که به جنایت های خود در منطقه علیه مردم مظلوم فلسطین ادامه می دهد و دستش به خون کودکان بی گناه غزه آغشته است؟
مسئول مرکز دانشجویی حقوق بشر در پایان خاطر نشان کرد: مشارکت ایالات متحده در عملیات های نظامی مشخص نظیر بمباران ها می تواند نیروهای ایالات متحده آمریکا را در مسئولیت موارد نقض قانون جنگ با نیروهای ائتلاف شریک کند.