به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران در هفتمین همایش تجلیل از دانشجویان ممتاز شاهد و ایثارگر این دانشگاه ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و با اشاره به اینکه جنگ تحمیلی ما از یک منظر می تواند همچون جنگ هایی باشد که در طول تاریخ در تمام جوامع و در مکان ها و زمان های مختلف رخ داده است گفت: اما وجه تمایز این جنگ با سایر جنگ های بشریت بسیار است. آنچه جنگ هشت ساله تحمیلی ماست و دفاع مقدس را از سایر جنگ های بشریت متمایز می کند نه تنها به خاطر طولانی بودن آن که یکی از طولانی ترین جنگ ها بوده و نه تنها به خاطر اینکه بسیاری از ملت ها جمع شدند تا این کشور را از مسیر اصلی خود منحرف کنند بلکه به خاطر آنکه این حماسه هشت ساله با اعتقادات و فرهنگ ما ارتباط داشت و این یکی از شاخصه های است که دفاع مقدس ما را از سایر جنگ ها متمایز می کند.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران تصریح کرد: هر روز از این هشت سال دفاع مقدس و هر برگ از این کتاب حماسه جنگ خود به تنهایی یک دفاع کامل است و در واقع رخدادهای هشت سال دفاع مقدس بسیار زیاده بوده است و در میان آنها سوم خرداد یکی از اصلی ترین رخدادها است که فتح خرمشهر و پیروزی دفاع مقدس را به دنبال داشت.
وی افزود: پیروزی رزمندگان اسلام در این عملیات و آزادسازی خرمشهر به جولان کیفی جنگی دشمن پایان داد اما پس از فتح خرمشهر جنگ ما صورت دیگری به خود گرفت و کشورهایی که گمان می کردند در چند روز خواهند توانست ایران را فتح کنند با ایثارگری ومجاهدت جوانان این خاک روبه رو شدند.
سرسنگی در ادامه بیان داشت: امام فرمودند خرمشهر را خدا آزاد کرد که این نکته بسیار مهمی است که نشان دهند پیوند آسمان و زمین است و نشان می دهد رزمندگان ما تنها با نیروی سلاح و تجهیزات نمی جنگیدند و ما امروز باید از این ارزش ها به قدر کافی استفاده کنیم.
وی در ادامه بیان داشت: مقام معظم رهبری در فرمایشات اخیر خود به درستی اشاره کردند به کشورهای کوچکی که جنگ های بزرگ نداشتند اما تا سال های سال جنگ های خودشان را تبلیغ می کردند تا با استفاده از آنها برای خود ابهت بسازند. در حالی که ما یکی از بزرگ ترین و طولانی ترین جنگ ها را تجربه کردیم اما در ابعاد مختلف گسترش آن کوتاهی کردیم.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: شاید پس از جنگ تصور شد که جنگ تمام شده است و شاید ما با یک وارونگی فرهنگی روبه رو شدیم در حالی که این موضوع در شأن یک جامعه اسلامی نیست. ما به غلط تصور کردیم که جنگ تمام شده است در حالی که همچنان ادامه دارد.
وی تصریح کرد: اگر امروز بخواهیم ناهنجاری های جامعه را به هنجار تبدیل کنیم و اگر بخواهیم بی اخلاقی ها را به دور بیندازیم چاره ای نداریم که به فرهنگ جنگ بازگردیم و این فرهنگ باید در تمام فضاهای فرهنگی، سیاسی وحتی دانشگاهی ما بیش از پیش گسترش یابد و امروز پیش از همه نیازمند آن هستیم که جامعه و به ویژه نسل جوان را با دفاع مقدس آشنا کنیم.
وی در ادامه تأکید کرد: امروز جوانان ما نیاز دارند با فرماندهان و سرداران جنگ آشنا شوند و اگر چه توجه به خانواده ایثارگران باید در اولویت کارها قرار بگیرد و اگر چه ما در دانشگاه وظیفه آموزش را برعهده داریم اما این تنها وظیفه دانشگاه نیست و وظیفه داریم فرهنگ شهادت و جهاد را گسترش دهیم تا الگوی از یک دانشگاه اسلامی را ارائه دهیم.
وی در ادامه اذعان داشت: قطعا کار دانشگاه کار علمی و پژوهش است اما دانشگاه علاوه بر تعلیم باید مکانی برای تربیت نیز باشد و چه تربیتی بالاتر از تربیتی وابسته به ارزش های دفاع مقدس می تواند وجود داشته باشد.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: امیدواریم دانشگاه ها همان طور که امام راحل فرمودند و مقام معظم رهبری در منویاتشان مدام تأکید می کنند بتوانند رابطه خود را با ارزش ها و فرهنگ جهاد و شهادت بیشتر کنند و در پژوهش ها و پایان نامه ها شاهد جای خالی اتفاقات دفاع مقدس نباشیم.