آخرین اخبار:
کد خبر:۴۱۴۱۹۶
قدیری ابیانه در دانشگاه هنر اصفهان:

اگر چرخ کارخانه‌ها هم نچرخد، چرخ سانتریفیوژها باید بچرخد/ بدترین قسمت بیانیه لوزان پذیرش پروتکل الحاقی است

سفیر سابق ایران در مکزیک با تاکید براینکه شعار ما در مذاکرات باید این باشد که اگر چرخ کارخانه‌ها هم نمی‌چرخد چرخ سانترفیوژها باید بچرخد، گفت: اساس چرخش چرخ سانترفیوژها برای تولید برق برای صنایع و تولید است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، نشست بررسی «ابعاد سیاسی- حقوقی بیانیه لوزان» با حضور قدیری ابیانه، توسط بسیج دانشجویی دانشگاه هنر اصفهان برگزار شد.

 

محمدحسن قدیری ابیانه، سفیر سابق ایران در مکزیک در جمع دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان گفت: مهم است که تیم مذاکره کننده شامل چه کسانی باشند و میزان اعتماد به نفس آنها و اعتقاد آنها به حمایت الهی مهم است، اما مهم‌تر از آن این است که آنها به نمایندگی چه کشوری با نقاط قوت و ضعفش می‌روند و صحبت می‌کنند، که مثل سوزن چرخ خیاطی و چرخ خیاطی است که آلیاژ خود سوزن مهم است اما اینکه به چه چرخی متصل هستند، مهم‌تر است.

 

وی افزود: همانطور که من در مذاکرات مربوط به ۵۹۸ هم حضور داشتم، ما قطعنامه‌ای را امضا کردیم که برخی از خواسته‌های ما را جوابگو بود و برخی را هم نبود. که این بخاطر پیروزی‌های رزمندگان در جبهه‌ها و شکست‌های متوالی رژیم بعث بود که این پیروزی‌ها زمینه ساز آزادی اسرا و اراضی ما شد.

 

فتنه ۸۸ دشمن را امیدوار به ایجاد انشقاق کرد

سفیر سابق ایران در مکزیک ادامه داد: الان هم همین طور است که وضعیت میدانی ما در مذاکرات موثر است و چرایی اعمال تحریم‌ها به خودمان و بخشی از آن به داخل و بخشی هم به فتنه ۸۸ باز می‌گردد، که دشمن را امیدوار به ایجاد انشقاق کرد.

 

قدیری ابیانه با توجه به انتخابات ۹۲ تشریح کرد: فرض کنید اگر بعد از انتخاب شدن حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور، هفت نامزد دیگر مردم را به خیابان می‌کشیدند و آشوبی مثل ۸۸ به راه می‌انداختند، آیا تیم مذاکره‌کننده می‌توانست با این اقتدار صحبت کند؟

 

وی ادامه داد: ممکن است ما از نفس مذاکرات و یا چیزهایی که بر سر آنها به توافق رسیده‌اند، خوشمان نیاید. اما همین که یک طرف میز ایران و یک طرف دیگر شش کشور قدرتمند دارای حق وتو و همچنین سلاح هسته‌ای در مقابل ایران می‌نشینند و مذاکره می‌کنند، در دنیا وجهه‌ی خوبی از ایران را به نمایش می‌گذارد.

 

سفیر سابق ایران در مکزیک گفت: مذاکرات یک چانه زنی است و اینکه آنها می‌گویند و ما قبول نمی‌کنیم و ما می‌گوییم و آنها قبول نمی‌کنند از دید جهانیان یک نکته‌ی مثبت است، تازه ما دلمان به این موضوع خوش نیست و از موضع قدرت ناراحتیم که به جان کری افتخار قدم زدن با وزیر خارجه کشور ایران داده شده است.

 

برداشت غربی‌ها از اوضاع داخلی کشور بر مذاکرات تاثیر دارد

قدیری ابیانه افزود: مذاکرات در پیش است و برداشت غرب از داخل مهم است و دانستن وضع داخل کشورمان و برداشت غرب از این وضعیت بسیار مهم است که باید نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را کاهش دهیم.

 

وی درباره‌ی نقش مردم در مذاکرات تصریح کرد: تاثیر ما در مذاکرات خیلی مهم است و اگر نشناسیم در تحلیل موضوع دچار مشکل خواهیم شد، برای مثال واردات سال گذشته حجم بسیاری داشت و مصرف کالای خارجی کاهش که نیافت، افزایش هم پیدا کرد که این یعنی وابستگی کشور به ارز و این یک نقطه‌ی مثبت روی میز دشمن علیه خودمان است.

 

سفیر سابق ایران در ایتالیا افزود: این موضوع که مورد تایید مقام معظم رهبری نیز بوده است، اگر خودمان کالای ایرانی نخریم خودمان را تحریم کرده‌ایم که این خطرناک‌تر از آن قسم تحریم است و یا در باب کار کردن آمار نشان می‌دهد ساعت مفید کار در ادارات دولتی در کشورمان تنها ۲۲ دقیقه است که این آمار در سال ۸۹، ۶۴ دقیقه بوده است و دشمن روی اینها حساب می‌کند و آنها را مورد بررسی قرار می‌دهد.

 

قدیری ابیانه در باب تاثیر این آمار و ارقام در مذاکرات گفت: در ژنو آنها گفته بودند که وضعیت ایران تا شش ماه آینده وخیم‌تر خواهد شد و شما مشاهده می‌کنید در کره و ژاپن که تحریم نیستند و مشکلات اقتصادی ما را هم ندارند، اما ساهت مفید کارمندانش نه و نیم ساعت است که یکسال کار مفید یک ژاپنی با ۲۶ سال کردن یک ایرانی برابر است.

 

غربی‌ها برای تحریک اقشار مختلف جامعه برنامه‌ریزی کرده اند

وی افزود: با نخریدن کالای ایرانی، کارگر ایرانی بیکار می‌شود و بیکاری او هزینه دارد که باعث مشکلات اقتصادی برای جامعه می‌شود که غربی‌ها برای تحریک اقشار مختلف جامعه برنامه‌ریزی کرده اند تا تبدیل شود به مطالباتی که با توجه به اقتصاد قابل برآورده شدن نیست و از این طریق بتوانند فشار بیشتری را وارد کنند و همچنین افرادی که خواسته یا ناخواسته سعی در تحریک اقشار مختلف معلمان و کارگران و ... می‌کنند، در پازل دشمن به فعالیت پرداخته‌اند.

 

سفیر سابق ایران در مکزیک در ادامه تصریح کرد: ما نیاز به فداکاری نداریم فقط اگر اسراف نکنیم بزرگترین کمک را در عرصه میدانی انجام داده‌ایم، برای مثال در سال ۹۲ اسراف انرژی در کشورمان حدود ۳۰ میلیارد دلار بوده است که این حدود ۷ برابر مبلغ آزاد شده در مذاکرات ژنو آن هم بصورت اقساطی است.

 

قدیری ابیانه افزود: لازم نیست آنها ویروس اکستاکس نت تزریق کنند و همین فرهنگ کار نکردن و عدم محکم‌کاری برای آنها کافی است و زمانیکه خودمان به خودمان لطمه می‌زنیم دشمن روی اینها حساب می‌کند.

 

وی گفت: هم رهبری و هم آقای رضایی تاکید کرده‌اند که دشمن نیروهایی را در حال آموزش جهت به آشوب کشیدن ایران در افغانستان و عراق هست که کلینتون در این باره گفته بیش از ۵۰۰۰ نفر را با میلیون‌ها دلار آموزش داده ایم برای به آشوب کشیدن ایران که یکی از فعالیت آنها در انتخابات است.

 

سفیر سابق ایران در ایتالیا در ادامه تشریح کرد: متاسفانه همه فکر می‌کنند که شعارهایی که انتخاب می‌شود خطاب به دولت است و مردم در این زمینه هیچ کاری انجام نمی‌دهند و مردم خود را مخاطب آنها قرار نمی‌دهند که غرب از این آمارها استفاده می‌کند.

 

قدیری ابیانه افزود: آمار تعطیلات در کشورمان بالاترین در مقایسه با سایر کشورهاست جایی که ۲۵ روز تعطیل رسمی در کشور وجود دارد، درحالیکه در آمریکا بین ۷ تا ۱۰ روز است و در ایام عید که یکی از بهترین فرصت‌ها برای کار است، تولید به حداقل می‌رسد و مصرف به حداکثر که هیچ کسی هم نمی تواند با آن مقابله کند برای مثال اگر دکتر روحانی در شعارهای انتخاباتی خود می‌گفت می‌خواهیم تعطیلات را به ۲۰ روز برسانیم آیا رای میاورد؟!

 

وضعیت فرهنگ کار و مصرف در کشور مناسب نیست

وی درباره‌ی فرهنگ کار گفت: فرهنگ کار و مصرف ما افتضاح است و درست است هزار حسن دارد، اما اینها در مذاکرات تاثیر می‌گذارد که این حرف اسلام هم نیست جایی که امام علی علیه السلام می‌‌فرمایند بهترین تفریح کار است.

 

سفیر سابق ایران در مکزیک اضافه کرد: ژاپن ۵۰ میلیون جمعیتش بیشتر از کشور ماست و فقط ۳۳۰ هزار کارمند دارد در حالیکه ما فقط ۴۵۰ هزار مدیر داریم که با بازنشستگان حدود هشت و نیم میلیون نفر حقوق بگیر داریم که در دنیا همه‌ی کشورهای بدنبال بالا بردن سن بازنشستگی هستند،‌ اما در ایران بدنبال پایین آوردن سن بازنشستگی هستیم.

 

قدیری ابیانه اظهار داشت: در خصوص تنبلی اجتماعی، ما بعد از اعراب رتبه دوم را داریم، که آنها روی این آمارها حساب می‌کنند، همان‌طور که ما هم روی آمارهای آنها حساب می‌کنیم؛‌ آمریکا ۱۸ هزار میلیارد دلار بدهی دارد که ۱۵ برابر ۳۵ سال صادرات نفت ماست، که اگر می‌خواهیم موفق باشیم باید سبک زندگی‌مان را عوض کنیم.

 

موازنه‌ای بین امتیازات داده شده و گرفته شده در لوزان و ژنو وجود ندارد

وی درباره‌ امتیازات داده شده و گرفته شده در لوزان و ژنو گفت: متاسفانه موازنه‌ای بین آنها وجود ندارد که بخشی از آن به دیدگاه دیپلماتیک هیئت دولت بستگی دارد، جایی که ابوطالبی معاون سیاسی دفتر ریئس جمهور می‌گوید تعامل با آمریکا مهم است و هسته‌ای در مقابل آن مهم نیست. این فاجعه است و معنای آن این است که هر توافقی بهتر از عدم توافق است که برای رسیدن به تعامل با آمریکا باید امتیازات متعدد بدهیم و آنها هم از اطلاعات سری و صحبت‌های آشکارای مقامات ما این موضوع را فهیمده‌اند و کوتاه نمی‌آیند و اگر هم جایی کوتاه آمدند، آخر سر دبه در می‌آورند.

 

سفیر سابق ایران در مکزیک افزود: در ضمن اگر دو طرف به توافق رسیدند و ایران، سازمان ملل، کنگره و شورای امنیت هم موافقت کردند آنها به تعهداتشان عمل نمی‌کنند، چون هیچ مرجعی جلوی آنها نیست کشوری که حق وتو دارد و قدرت جهانی است اما اگر ما تخلف کنیم نیازی به مصوبه شورای امنیت ندارند تا حمله‌ی احتمالی به ایران کنند، کما اینکه برای حمله به بمن هم مجوز ندارند.

 

قدیری ابیانه ادامه داد: ما عضو ان پی تی هستیم، جایی که طبق قانون در ازای بازدید از سایت‌های هسته‌ای ما باید به ما کمک کنند اما با توجه به اینکه بیشترین بازرسی‌ها صورت گرفت کمک که هیچ، سنگ اندازی هم کرده اند و مانع پیشرفت ماهم شده اند این درحالیست که اسرائیل جز ان پی تی نیست و به پیشنهاد ایران هم که این موضوع مطرح شد آمریکا و اسرائیل مخالفت کردند.

 

ایران چقدر باید از مواضع خود عقب نشینی کنید تا به تعامل برسیم؟

وی تشریح کرد: آنها نمی خواهند زیربار حق بروند و بدنبال زور هستند همان طور که آنها هم می‌دانند ایران بدنبال سلاح هسته ای نیست حالا ما باید چقدر عقب نشینی کنیم تا به تعامل برسیم؟

 

سفیر سابق ایران در ایتالیا درباره‌ ملی شدن صنعت نفت و شباهت آن روزها با الان گفت: در زمانی که مصدق به دنبال ملی شدن صنعت نفت بود، می‌گفتند ملی شدن صنعت نفت ایران خطری برای صلح امنیت جهانی است حرفی که اکنون هم می‌زنند و متاسفانه بعد از آن کودتا کردند که علت آن خوش‌بینی مصدق به آمریکا بود.

 

قدیری ابیانه در باره‌ تحریم صفحات سوخت ۲۰% گفت: آنها با این کار می‌خواستند جان یک میلیون بیماری که از رادیو داروها استفاده می‌کنند را گروگان بگیرند، آن وقت عده‌ای می‌گویند که معیشت مردم سخت شده است که این حرف باعث خوشحالی آنها از سیاست‌هایشان می‌شود که متاسفانه برخی از سران کشور که در فتنه هم دست داشتند به خارج از کشور رفتند و آمار تحریم‌ها را به آنها دادند و خواستار تشدید تحریم‌ها شدند که بعد با بدتر شدن وضیعت معیشت مردم به کمک رسانه‌هایی که داریم، دولت قبل یا نظام را مقصر می‌دانیم و در انتخابات از آن استفاده می‌کنیم.

 

وی با بیان اینکه اگر مسئله تحریم‌ها را مربوط به دولت قبلی بدانیم، اشتباه است افزود: به دولت قبل انتقاد داریم، اما مگر آقای خاتمی که این همه از آنها حمایت کرد در زمان ریاست ایشان ایران را در لیست شرارت قرار ندادند؟ آیا او مقصر است؟

 

مذاکرات هسته‌ای به نتیجه نخواهد رسید

سفیر سابق ایران در مکزیک درباره‌ی سرانجام مذاکرات نیز گفت: مذاکرات به نتیجه نخواهد رسید، حتی اگر دو طرف تفاهم نامه را هم امضا کنند و تا دلتان بخواهد نرم صحبت کردند، لبخند زدند، کوتاه آمدند و خطوط قرمز را رد کردند؛ در حالی که آنها می‌گویند ایرانی خوب ایرانی مرده است و DNA ایرانی دروغگوست، اما تیم مذاکره کننده‌ی ما در مقابل می‌گوید اوباما انسان راستگویی است.

 

قدیری ابیانه افزود: نگران آنم که تقصیر به نتیجه نرسیدن را به داخل کشور نسبت بدهند، درحالیکه مقصر اصلی آمریکاست و از آن استفاده‌ی ابزاری بین احذاب اصوالگرا و اصلاح طلبان شود که اگر توافق شد، آمریکا زیر آن خواهد زد که اگر اینگونه شود به نفع آمریکا ست.

 

تیم مذاکره‌کننده باید باید قبل از پذیرش پروتکل، از مجلس اجازه می‌گرفت

وی درباری پروتکل الحاقی نیز گفت: تیم مذاکره کننده‌ی ما اشتباه کرد که در ابتدا گفت ما حاضریم پروتکل الحاقی را بررسی کنیم، همان‌طور که از ان پی تی سو استفاده کردند، از پروتکل هم سو استفاده می‌کنند و مجاز خواهند شد هرجا را که مشکوک شدند بازرسی کنند و از هر فردی که خواستند بازجویی کنند که حالا در مجلس گفته‌اند پروتکل الحاقی را پذیرفته ایم، باید مجلس با آن موافقت کند وگرنه نمی‌توانیم بپذیریم.

 

سفیر سابق ایران در ایتالیا ادامه داد: حال اگر در مذاکرات به توافق رسیدند و متن را برای امضای ایران آوردند، تیم مذاکره کنند باید مجوز مجلس را داشته باشد که در این صورت اگر ایران رد کند، در دنیا مطرح می‌کنند که ایران مقصر است و باید قبل از پذیرش آن پروتکل اجازه‌ آن از مجلس گرفته می شد.

 

قدیری ابیانه اضافه کرد: اگر پذیرفتیم آنها هرجا را که خواستند بازرسی می‌کنند و اطلاعات را برای حمله‌ احتمالی جمع آوری می‌کنند و حالا ما بیاییم اطلاعات سایت‌های نظامی و دانشمندانمان را در اختیار آنها قرار دهیم؟ احتمالا تیم مذاکرات ما کمی مرعوب شده است که می‌گویند آنها بمبی دارند که عرض ده دقیقه سیتسم دفاعی ما را مختل می‌کند.

 

وی بیان داشت: خود آمریکایی‌ها اعتراف کرده‌اند در صورت حمله‌ی احتمال ۲۰ هزار کشته به‌همراه نابودی تمامی ناوگان دفاعی‌اش در منطقه حاصل حمله به ایران است و به همین دلیل است که سپاه اعلام می‌کند اگر می‌ترسید عرصه را رها کنید تا ما جوابشان را دهیم و به همین دلیل است که مقام معظم رهبری دستور می‌دهد هیئت مذاکرات را ببرید و قدرت دفاعی مان را به آنها نشان دهید.

 

اگر چرخ کارخانه‌ها هم نمی‌چرخد چرخ سانترفیوژها باید بچرخد

سفیر سابق ایران در مکزیک اضافه کرد: متاسفانه پوستری آماده شده است که کارگردانان کشور هر توافقی را بهتر از عدم توافق می‌دانند را امضا کنند و این درحالی است که کارگردانان کشور نمایندگان افکار عمومی کشور هستند، در این شرایط چرا آمریکا باید کوتاه بیایید؟ همچنین پس از توافق لوزان عده‌ای به خیابان می‌ریزند، پس برای چه آنها باید کوتاه بیاییند و یا شعار انتخاباتی رئیس جمهور که می‌گوید هم چرخ کارخانه‌ها باید بچرخد هم چرخ سانترفیوژها؛ بنده همان موقع گفتم این حرف تحریم‌ها را تشدید خواهد کرد و شعار ما باید این باشد که اگر چرخ کارخانه‌ها هم نمی‌چرخد چرخ سانترفیوژها باید بچرخد. که اصلا اساس چرخش چرخ سانترفیوژها برای تولید برق برای صنایع است و برای تولید.

 

قدیری ابیانه افزود: اگر ایمان نباشد حاصل آن می‌شود این تفکر که آمریکا و اسرائیل در حمله به هر کشور جهان سومی پیروز خواهد بود، اما اگر ایمان به میدان آمد قضیه فرق خواهد کرد. آنها که در عراق و افغانستان هم مانده اند کما اینکه شوروی قبل از حمله به افغانستان برای امام نامه نوشت و ایشان به آنها گفت که شما در این جنگ شکست خواهید خورد.

 

بدترین قسمت بیانیه لوزان پذیرش پروتکل الحاقی است

وی درباره‌ی اشتباهات بیانیه لوزان هم گفت: بدترین قسمت این بیانیه پروتکل الحاقی و فراتر از آن است که ما باید همان سیاستی را که درباره‌ی صفحات ۲۰ درصد اتخاذ کردیم،‌ ادامه دهیم و آن این بود که ما این صفحات را می‌خریدیم بعد از آنکه به ما ندادند خودمان تولید کردیم و حالا می‌گویند تولید نکنید، امتیاز می‌دهیم، اما بهترین راه برداشتن تحریم‌ها تولید آنها در داخل است و اقتصاد مقاومتی بهترین روش است.

 

سفیر سابق ایران در مکزیک درباری صرفه‌جویی داخلی نیز گفت: باید کالای ایرانی بخریم و تولید را بالا ببریم، چراکه اگر هر نفر ماهی فقط ۱۰۰۰ تومان صرفه جویی کند، سالانه ۲۰۰۰ میلیارد صرفه جویی خواهد شد.

 

در ادامه دکتر قدیری ابیانه با بیان این سوال که چرا با وجود د‌رآمدهای بالای نفتی بخصوص در دوره ‌های قبل، بازهم معیشت مردم مشکل است از دانشجویان مشارکت گرفت و در ادامه گفت: در سال ۹۱ که بیشترین برآورد فروش نفت شد این مبلغ ۳۶ هزار میلیارد بود .که اگر این درآمد را که هیچ‌گاه به علت تحریم‌ها تحقق نیافت و بیشترین آمار برآوردی در دورهای قبل و بعد از آن بود به هر نفر تقسیم کنیم این مبلغ تنها ۶۷ هزار تومان خواهد شد و این عاملی برای تنبلی اجتماعی و همچنین توهمی است که نشسته‌ایم تا دولت کارها را انجام دهد و این باعث بی اعتمادی مردم و دانشجویان به دولت شده است.

 

وی در پایان درباره‌ی کارمندان گفت: میانگین حقوق کارمندان در کشورمان ۱۱۷۰ میلیون تومان است که بازهم اعتراض دارند. ماهیانه ۱۰ هزار میلیارد حقوق کارمندان دولت است. با توجه به این آمارها باید واقع بین و آرمان گرا باشیم که مسیر را ببینیم و به جلو حرکت کنیم و به سمت آرمان‌ها حرکت کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار