به گزارش خبرنگار پارلمانی «خبرگزاری دانشجو»، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش فرمانداران سراسر کشور که صبح امروز در محل وزارت کشور برگزار شد ضمن تبریک میلاد امام زمان علیه السلام و گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل گفت: رسول اسلام فرمودند اگر فردی مشکلی از مردم را بشناسد و تلاش کند آن را حل کند خداوند در دنیا و آخرت دست وی را می گیرد. اگر با نیت خیر و وظیفه الهی به مشکلات مردم برسید این نویدی است که پیامبر گرامی اسلام به شما داده اند.
رئیس مجلس با بیان اینکه این گردهمایی برای دو انتخابات مهم است گفت: در شرایط حساس و تاثیرگذاری که از بعد منطقه و بین المللی داریم موضوع انتخابات می تواند در سرنوشت مسائل منطقه و بین الملل تاثیرگذار باشد و مهمتر اینکه انتخابات مجرایی است که مردم به صورت واقعی بر سرنوشت خودشان حاکم می شوند.
وی ادامه داد: طبیعی است که در شرایط فعلی کشور شرایط انتخاباتی ما پررنگ تر باشد تا تاثیرگذاری پیدا کند چرا که در منطقه اکنون از لحاظ تکثیر بحران و تحرک در وضعیت پیچیده ای قرار دارد.
لاریجانی با بیان اینکه تکثیر بحران در منطقه زیاد است ادامه داد: عناصر سرکش و کم هویت از نظر فکر دینی البته با یک لعاب دینی زیاد شده است و یک سیالیتی در وضعیت منطقه به وجود آورده و رفتار کشورهای بزرگ هم دچار ابهام است و همه اینها وضعیت منطقه را غیرقابل پیش بینی کرده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما نیرو به منطقه نمی فرستیم اما فکر انقلاب اسلامی پویا که موجب بیداری مسلمانان می شود ادامه داد: ما باید مسائل منطقه را رصد کنیم و ارزیابی را داشته باشیم بنده این مولفه را از چند وجه مهم می دانم.
وی ادامه داد: انتخابات با شکوه قدر و منزلت جهموری اسلامی را بالا می برد و مسائل امنیتی یک کشور امری جدا از مسائل امنیتی منطقه نیست و باید خوب رصد کنیم و مراقب امنیت کشورمان باشیم در آشفتگی منطقه ایران وضعیت خوبی دارد و در کل منطقه امنیت ایران قوی است و این مسئله به دلیل هوشیاری مردم و نیروهای کارآمد در بخش های امنیتی ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه موضوع امنیتی در منطقه مهم است، تحولات منطقه را پیوسته عنوان کرد و ادامه داد: امنیت منطقه حالت شناوری دارد و باید با دقت بیشتری به این مسئله توجه کنیم؛ مسئله بین المللی ما یعنی هسته ای یک مسیر نسبتا روشنی را دنبال می کند و شورای خاصی دارد و در راس آن هم مقام معظم رهبری قرار دارند که راهنمایی می کنند و کار در مسیر دقیقی دنبال می شود.
وی تصریح کرد: فکر می کنم در این موضوع باید توجه داشت بعضی از اظهاراتی که گفته می شود و اضطراب و نگرانی در جامعه نشان داده می شود باید در کلیت موضوع توجه کرد پرونده هسته ای چیزی نیست که مسیر مذاکرات را به ماتحمیل کرده باشند بلکه با بررسی شرایط و تحلیل واقع بینانه نظام این راه را انتخاب کرد و این مربوط به این دولت هم نیست از قبل انتخاب شده بود اما در این دولت پیگیری جدی تری شد.
لاریجانی اقتصاد را به عنوان کانون مهم جهاد ملی عنوان کرد و گفت: مقام معظم رهبری تاکیدات مکرری در زمینه اقتصاد مقاومتی داشته اند و در ابتدای سال در سخنرانی شان در مشهد مقدس توجه تامی فرمودند وحتی این اصطلاح که امروز میدان جهاد میدان اقتصاد است مسئولیت بیشتری را برعهده ما قرار می دهد اگر می خواهیم تاثیرگذار باشیم باید اقتصاد پویا داشته باشیم و مشکل به این برمی گردد که مدیریت صحیح در اقتصاد وجود نداشته است.
لاریجانی تاکید کرد: اگر اقتصاد مقاومتی شکل بگیرد رونق اقتصادی خواهیم داشت؛ در جامعه طرح های نیمه تمامی داریم مثلا 400 هزار میلیارد تومان پروژه کلنگ زده شده داریم که با وضعیت فعلی علی الحساب 30 تا 40 سال طول می کشد که تکمیل شوند بنابراین باید این پروژه ها به بخش خصوصی واگذار گردد و دولت هم باید سریع تر این را واگذار کند.
رئیس مجلس به مشکل آب در کشور اشاره کردو در این باره گفت: مشکل آب در کشور احتیاج به طراحی دارد البته بحث هایی هم صورت گرفته است مخصوصا اینکه ما باید در استان ها الگوی کشت مناسبی داشته باشیم و در حال حاضر یک نابه سامانی در این زمینه داریم.
لاریجانی افزود: بنده توصیه میکنم راجع به آمایش سرزمینی که سال های متمادی تاکید شد اما انجام نشد دقت کنید و نتیجه عمل نشدن به آمایش سرزمینی این بود که در برخی از استان گره کور پیدا کردیم و منابع به صورت متوازن توزیع نشد بهترین راه حل این است که مولفه های آمایش سرزمین را در برنامه ششم بیاوریم و این را حل کنیم.
رئیس مجلس درباره برنامه ششم توسعه گفت: فکری که بیان شد اینکه برنامه ششم را عملیاتی طراحی کنیم بنده آن را می پسندم و شاید دو موضوع برای عملیاتی شدنش کفایت کند یکی اینکه مولفه های اقتصادی را مشخص کنیم و دیگری اینکه پروژه های مهم را هم تعریف کنیم در آن صورت می توانیم ساختار برنامه را عملیاتی کنیم.
رئیس مجلس با بیان اینکه مسیری که دولت طی این دو سال در اقتصاد طی کرد مسیر درستی بود ادامه داد: دولت توانست آرامش را به اقتصاد بازگرداند و همه شما در تحقق این مسئله سهیم بودیم دولت همچینین برخی از نوسانات سال 91 به یک وضع آرامی کشاند.
وی افزود: اگر تلاش کنیم اقتصاد مقاومتی و واگذاری کار به مردم محقق شود شتاب لازم برای توسعه کشور به دست می آید ما نباید خیلی منتظر باشیم که منابع دولتی به کمک بیاید باید بپذیریم که با کمک مردم اقتصاد رونق پیدا خواهد کرد.
وی افزود: خیلی راجع به اقتصاد کشور صحبت می شود و گاهی هم حرف های تلخی گفته می شود اگر منصفانه نگاه کنیم مسیر اقتصاد در این دولت درست است اگر روش دیگری فکر می کنند که وجود دارد آقایان آن را بیان کنند.
وی با بیان اینکه انتخابات یعنی حضور مردم در سرنوشت خودشان تاکید کرد: یاس آلود کردن و سیاه نمایی رغبت مردم برای حضور را کاهش می دهد و شما باید تلاش کنید کارهای مهم عمرانی و فعال بودن کشور را به مردم نشان بدهید البته دولت هم باید تزریق بودجه را در همین فصل کاری انجام دهد.
وی ایجاد فضای امیدوار کننده در کشور را یک رکن عنوان کرد و گفت:باید به این مسئله توجه کنیم عمل انقلاب امروز این نیست که ما شرایط سیاهی را ترسیم کنیم که غیر واقعی است و این مسئله از نظر مسئولیت شناسی هم درست نیست.
وی تاکید کرد: نقد باید منصفانه باشد و شرایط را برای رو به پیش رفتن مهیا کند؛ باید شرایط را برای حضور حداکثری آماده کنیم چرا که حضور حداکثری مردم سرمایه ملی کشور است حضور حداکثری پشتوانه بزرگی برای انقلاب امنیت ملی و منافع کشور است و نباید این موضوع را دست کم بگیریم.
وی با بیان اینکه باید در ابتدا رقابت سالم و واقعی را شکل بدهیم ادامه داد: باید رقابت واقعی باشد و مردم احساس کنند آرای مختلفی وجود دارد رقابت واقعی برای حضور حداکثری امری ضروری است وزارت کشور، هیئت های اجرایی در این زمینه مسئولیت دارند احزاب و گروه های سیاسی هم باید تلاش کنند.
رئیس مجلس با بیان اینکه هر چه امنیت اجتماعی و روانی بیشتر باشد انگیزه مردم نیز افزایش می یابد ادامه داد: ما در این جهت روی هم رفته وضعیت مناسبی داریم؛ مجلس خبرگان هر چه در آن نخبگان ملی بیشتر حضور داشته باشند آینده کشور بهتر رقم می خورد.
وی تصریح کرد: رجال ملی در صورتی می آیند که آرامش و آراستگی وجود داشته باشد توهین و تفرقه انگیزی حتما حضور آنها را کم رنگ می کند و منصرف شان خواهد کرد چنانچه بنده عینا دیده ام که گفتند ما در فضای توهین نمی آییم.
لاریجانی با بیان اینکه انتخابات امری مبارکی است تصریح کرد: انتخابات یک جشن است که مردم در سرنوشت خودشان مشارکت می کنند و باید همه مراقبت کنند که آداب جشن سرنوشت ملی رعایت شود و پذیرفتنی نیست که افراد به یکدیگر توهین کنند.
وی ادامه داد: در انتخابات جایی نیست که ما حد و مرزهای امنیت ملی را از بین ببریم بلکه باید انتخابات پشتوانه امنیت ملی ما باشد؛ انتخابات باید سالم باشد رهبری هم فرمودند که رای حق الناس است ما باید استراتژی مان این باشد که اگر کسی تخلف کرد آن فرد را کنار بگذاریم نه اینکه مردم را محروم کنیم و باید انتخابات و رای مردم را محفوظ نگاه داریم و در اینجا قوه قضائیه هیئت های اجرایی و نظارت تاثیر دارد.
وی گفت: قوانین مسائل را روشن کرده است توصیه بنده این است که شما حلقه هایی در شهرستان ها با حضور ناظر شورای نگهبان و قوه قضائیه تشکیل دهید و اگر تخلفی شد فورا رسیدگی کنید در فضای غبارآلود حضور مردم کم رنگ می شود از کوچکترین مسئله ای که می تواند اعتماد مردم را افزایش دهد نگذرید برخی کارها هست که کوچک اند اما اعتماد سازی می کنند بنده مثالی می زنم همین صندوق ها را هر چه شفاف تر کنیم یعنی مردم داخل صندوق را از ابتدای آغاز رای گیری ببینند این مسئله کوچکی است اما اعتمادسازی می کند.
وی با بیان اینکه استانداران فرمانداران و کسانی که از منابع ملی استفاده می کنند باید سمت گیری انتخاباتی نداشته باشند اظهار داشت: هر چه شما مستقل تر باشید اعتماد مردم را برمی انگیزید و باید مر قانون رعایت شود و چیز بیشتر از این هم نباید مدنظر باشد.
لاریجانی به حقوق کاندیداهای انتخاباتی اشاره کردو گفت: کاندیداها حقوقی دارند و نباید آنها به وسیله دستگاه ها تهدید بشوند و به آنان بگویند اگر این حرف را بزنید ما ردتان می کنیم دقت کنید اینها کاندیداهای مجلس هستند باید از حقوق ملت دفاع کنند اگر تهدید بشوند آن قدر شخصیت شان له می شود که دیگر نمی توانند از حقوق ملت دفاع کنند.
رئیس مجلس خاطر نشان کرد: همان گونه که حقوقی برای کاندیداها وجود دارد آنها نیز باید رعایت مصالح ملی و امنیت ملی را داشته باشند و در چارچوب منافع ملی حرف هایشان را بزنند آزادی فکر موضوع اساسی برای انتخابات است و کاندیداها هم باید مراقبت کنند.
ایشان لطفا بیشتر توضیح بدهند که تا چه حدودی دولت توانسته است، تورم را مهار کند.
مگه تا الان مشکلی بوده که میگید صندوقها باید شفاف بشه؟
چرا الکی فضا رو ملتهب میکنید؟!