به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علی لاریجانی عصر امروز در دهمین آیین تجلیل از پژوهشگران و پژوهشهای برتر حوزه دین که در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار کرد: این همایش و تجلیل از آیتالله امینی فرصتی است که بتوانیم روش و سیره وی را بیاموزیم و در زندگی خود پیاده کنیم.
وی افزود: آیتالله امینی در زندگی علمی و سیاسی خود دارای خصوصیات و ویژگیهای برجستهای است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اساتید و همت عالی آیتالله امینی در موفقیت او نقشآفرین بودهاند، گفت: آثار او در اختیار همگان است و تنوع زیادی هم دارد بنابراین میتوان از مجموعه آنها برداشت ویژهای داشت.
وی ادامه داد: متدولوژی کاری آیتالله امینی و آیتالله معرفت متفاوت است، هرچند اشتراکاتی در آثار آنها دیده میشود.
لاریجانی، مهندسی مجموعه تفکر اسلامی را جزء اشتراکات فکری این دو محقق برجسته دانست و افزود: آنها دین را به صورت تکساحتی مورد مطالعه قرار ندادهاند؛ آثار آیتالله امینی نشان میدهد وی توانسته است جامعیتی در مطالعات خود داشته و ابعاد مختلف تفکر اسلامی را مورد بررسی قرار دهد.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه اسلام دینی جامع بوده و برای همه ابعاد و ساحات زندگی انسان دارای برنامه است، خاطرنشان کرد: این امر در آثار علمی آیتالله امینی مشهود است.
وی بیان کرد: عشق به کار نویسندگی جزء ویژگیهای برجسته آیتالله امینی به شمار میرود و در توصیههای او هم میبینیم که میگوید یادداشتبرداری را همواره مدنظر داشته باشید.
لاریجانی زبان ساده در نوشتار را از دیگر ویژگیهای آیتالله امینی دانست و تصریح کرد: هر کس کتابهای وی را مطالعه میکند در هر سنی که باشد میتواند بهره کافی را ببرد و او چنین کاری را کسر شأن خود نمیبیند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آیتالله امینی در کارهای علمی خود همواره انصاف را رعایت کرده است، گفت: وی این انصاف را حتی در مورد خودش نیز رعایت کرده و در زندگینامهاش میتوان این ویژگی را کاملا مشاهده کرد.
وی عنوان کرد: کمتر کسی است که حاضر باشد ایرادات کار خود را بنویسد اما آیتالله امینی این گونه نیست و چنین کاری را انجام داده است.
لاریجانی افزود: آیتالله امینی هیچگاه از جاده انصاف در هیچ حوزهای خارج نشده و این امر فقط اختصاص به امور علمی ندارد بلکه در مسائل سیاسی و مبارزاتی هم همینگونه بود و به همین دلیل آثارش بسیار ماندگار است.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه آیتالله امینی درباره قشر جوان نگرانیهایی داشته و دارند و همواره برای حل مشکلات آنها توصیههایی داشتهاند، گفت: چنین خصوصیاتی را در سیره رفتاری و عملی شهید مطهری میتوان دید.
وی جامعه امروز را به واسطه بروز فناوریهای نوین ارتباطی، جامعهای باز دانست و افزود: در این بین آیتالله امینی وقت خود را صرف این میکند که بتواند برای جوانان قلم بزند و مشکلات آنها را حل کند.
لاریجانی اخلاقگرایی را به عنوان رویکردی پایهای در سیره علمی و عملی آیتالله امینی دانست و بیان کرد: در همه آثار آیتالله امینی، رایحهای اخلاقی دیده میشود، او از طریق اخلاق، درصدد القای فهم دینی به جامعه است.
رئیس مجلس شورای اسلامی به آثار و سیره علمی آیتالله معرفت پرداخت و افزود: نوآوری در کارهای قرآنی از جمله ویژگیهای او است؛ آیتالله معرفت مقید صرف به گذشته نبود و برداشتهای لطیفی در این زمینه داشت.
وی خاطرنشان کرد: یکی از نکات مهم در کارهای قرآنی، چگونگی استفاده از روایات و پاسخ دادن به این سئوال که آیا میتوان از روایات به گونهای بهره برد که جایگزین مفهوم شود یا خیر، بود.
لاریجانی تصریح کرد: یکی از اشتراکات خصوصیتی آیتالله امینی و آیتالله معرفت این است که همواره در حال آموزش و تعلیم هستند؛ تتبع علمی و پژوهشهای چندین ساله جزء ویژگیهای این دو محقق برجسته حوزوی و دینی است.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه آیتالله معرفت معتقد بود چون علوم تجربی قطعی نیستند پس برداشتهای قرآنی ما در مورد آنها فقط محتمل هستند، گفت: این برداشت و نظریه کاملا دقیق و صحیح است.