محمد حسینی، فعال سیاسی دانشگاه علمی و کاربردی ایلام در تجمع حمایت از تیم مذاکره کننده کشورمان در گفتگو با خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» در ایلام، توافقنامه های ژنو و لوزان را غیر منطقی و نامتوازن خواند و ابراز کرد: یکی از مهمترین نقاط ضعف در این توافقات آزادی بازرسان آژانس انرژی اتمی در مورد بازدید و دسترسی به اطلاعات سری، محرمانه و فوق سری، کسب آمار از تمام پروژه ها، بازدید از تمام نقاط اعم از نظامی و غیرنظامی، بازجویی از دانشمندان سیاسی و اندیشندان علمی- نظامی، تغییر کاربری فردو و اراک، کاهش چشمگیر تعداد سانتریفیوژها در نطنز، اکسید کردن بخش عظیمی از مواد غنی شده، دسترسی به کارگاه های مونتاژ سانتریفیوژها و غیره است.
وی ادامه داد: در معاهد NPT هیچگونه محدودیتی برای غنیسازی و چرخه سوخت درج نشده است، همانگونه که ملاحضه می کنید امتیازدهی تیم مذاکره کننده کشورمان در برابر غرب بیش از حد انتظار است، امریکا نمیتواند با تحمیل تکالیف بیشتر و حقوق کمتر ما را یک استثنا در NPT قرار دهد، بیش از ۳۰۰۰ بازرسی توسط آژانس بین المللی هسته ای از تاسیات ایران به ثبت رسیده است اما در هیچ کدام از آن ها گزارش منفی دال بر وجود تسلیحات هسته ای یا فعالیت های ضد بشری اعلام نشده است، با این وجود جمهوری اسلامی علاوه بر تعهدات سفت و سختی که در توافقنامه پذیرفته است شرایطی نیز به صورت داوطلبانه قبول کرده که بیشتر به باج دادن شبیه است تا اثبات حسن نیت.
این فعال سیاسی با بیان اینکه رابرت آیهورن، مقام سابق آمریکا در امور منع گسترش سلاحهای اتمی با اظهار تعجب از این حجم گسترده توافقات ایران، این موضوع را برای غرب بسیار غیرمنتظره عنوان کرد، گفت: ۱+۵ اصرار دارد که بر روند فعالیت های آژانس در ایران اشراف داشته باشد این موضوع نگران کننده است، دولت های غربی وقتی اطلاعات محرمانه فعالیت های هسته ای ایران را داشته باشند با بررسی پروژه های در دست اقدام و تحلیل آینده ایران، به کمبوده های جمهوری اسلامی پی خواهند برد و با تحریم کشورمان به مثابه ده سال گذشته راه های تامین قطعات و مواد را به ایران می بندند و به راحتی جمهوری اسلامی را فلج می کنند ضمن اینکه تمام اطلاعات آژانس اتمی به طور قطع در اختیار اسرائیل قرار خواهد گرفت.
حسینی تاکید کرد: هدف ۱+۵ به خصوص آمریکا آن است که با یک تیر چند هدف بزند و با متوقف کردن برنامه هسته ای ایران نظارت های اضافی رو هم به وجود آورد؛ این همان چیزی است که غربی ها می گویند «غیرممکن کردن گریز غیرقابل شناسایی در برنامه های هسته ای ایران»، آن ها به اطلاعاتی که به صورت غیرمتعارف و جاسوسی یا پروتکل الحاقی نمی توانستند به دست آورند در یک توافقنامه به صورت رسمی جای دادند.
وی تصریح کرد: به تمام تعهداتمان پایبند بودیم اما آیا قدمی مبنی بر اعتماد سازی یا راستی آزمایی از سوی غرب برداشته شد؟ تحریم ها لغو شدند؟ ایران از ذیل فصل هفت منشور سازمان ملل متحد خارج شد؟ پاسخ این سوالات «خیر» است، مسیر سیاست خارجه کشورمان در دست اندازی هایی که خودش آن ها به وجود آورده، گرفتار شده است، چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا در خصوص مذاکرات اخیر قدرتهای جهانی و ایران اعلام کرد: در دیپلماسی با ایران گزینه نظامی نیز باید به عنوان یک پشتیبان بر روی میز باشد.
این دانشجو دانشگاه علمی و کاربردی ایلام ۱ با تاکید بر اینکه تیم مذاکره کننده کشورمان این جمله مهم از معمار کبیر انقلاب را همواره به خاطر بسپارد که « آمریکا شیطان بزرگ است» گفت: دولتمردان کشورمان مستحضر باشند که شیطان در پاسخ به لبخند، سیلی می زند، خدعه ها را ببینید، دستتان را از میان این دست چدنی بیرون بکشید، واقع گرا و پیرو سیره امام خمینی (ره) باشید که ملت ایران از استکبار ستیزی شما حمایت خواهند.