کد خبر:۴۱۷۰۱۹
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

به ازای هر ۱۰۰ هزار نفردر ایران ۱۲۵ نفر به سرطان مبتلا می‌شوند

​رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در ایران به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۲۵ نفر به سرطان مبتلا می‌شوند، در حالی که این رقم در دنیا به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۸۰ نفر می‌باشد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، کامران رهام سالک امروز در نشست خبری «نخستین کنگره سرطان» در مشهد گفت: متاسفانه تحقیقات در کشور ما دولتی هستند؛ به طوری که درصد تحقیقات در بخش دولت انجام می‌شود این در حالی است که در دیگر کشورها تحقیقات در بخش خصوصی انجام می‌شود.

 

وی ادامه داد: در سال ۹۳ حدود ۹۲ هزار سرطان شناسایی شد که سرطان‌های معده و پستان شایع‌ترین این سرطان‌ها در کشور است.

 

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به این‌که سرطان‌های گوارش، مری، روده بزرگ، مثانه، پستان و لنفاو شایع‌ترین سرطان‌ها در ایران محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: طی تحقیقاتی در خراسان رضوی مشخص شد که در ۳۰ سال گذشته سرطان‌هایی که زود تشخیص داده می‌شد درمان موثری داشتند؛ به طور مثال تا پیش از این ۸۰ درصد سرطان‌ها در مراحل پیشرفته آن تشخصی داده می‌شد؛ اما در حال حاضر این رقم به۴۰ درصد رسیده است.

 

وی گفت: در ایران به ازای هر ۱۰۰هزار نفر ۱۲۵ نفر به سرطان مبتلا می‌شوند در حالی که این رقم در دنیا به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۸۰ نفر می‌باشد.

 

راه اندازی بیوبانک در بیمارستان رضوی

 

در ادامه کامران غفارزادگان تصریح کرد: در حال حاضر بیمارستان رضوی، یکی از زیست‌بانک‌های نمونه در سطح کشور را راه اندازی کرده است که کاملا مطابق با استانداردهای روز دنیاست و این در حالی است که بیمارستان رضوی جزو معدود مراکز خصوصی در کشور است که وارد مقوله ایجاد بیوبانک شده است.

 

معاون پژوهشی بیمارستان رضوی مشهد در خصوص معیارهای مرتبط با یک بیوبانک استاندارد و کارآمد تصریح کرد: متاسفانه در تحقیقات با این مسئله بسیار روبرو بودیم که نمونه‌های دریافتی‌ از برخی بیوبانک‌ها، کیفیت لازم را ندارند که حاکی از عدم رعایت شرایط استاندارد نگهداری نمونه در زیست‌بانک بود؛ بنابراین یکی از معیارهای یک زیست بانک مناسب شناسنامه‌دار بودن آن می‌باشد.

 

وی بیان داشت: با توجه به شیوع سرطان‌ها به ویژه سرطان شایع روده بزرگ تصمیم گرفتیم زیست بانک بیمارستان رضوی را در مراحلِ ابتدایی به گردآوری نمونه‌های سرطان روده بزرگ و تومورهای مغزی که پراهمیت هستند؛ اختصاص دهیم.

 

غفارزادگان گفت: در حال حاضر بالغ بر ۱۰۰ نمونه بافت روده‌ی بزرگ و ۲۰۰ نمونه بافت تومور مغزی در اختیار داریم  که این رقم در سال جاری به یک هزار نمونه ارتقا می‌یابد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار