گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ «امام به رای مردم احترام می گذاشت» این جمله ی مقام معظم رهبری که در مراسم باشکوه گرامیداشت سالگرد ارتحال حضرت امام و در بازخوانی اصول و مبانی شخصیت ایشان بیان کردند، تاکیدی دوباره بود بر اعتقاد عمیق حضرت امام به نظر و آرای مردم و یادآور جمله ی ماندگار ایشان که «میزان رای ملت است».
حرمت نهادن به رای مردم در مردمسالاری دینی حاکم بر کشور ما از یک اعتقاد عمیق دینی نشات می گیرد. عقیده ای که بر اساس آن برای ایجاد حکومت اسلامی، علاوه بر «مشروعیت» که تنها و تنها از سوی خداوند متعال به پیامبر (ص) و امامان معصوم (ع) و از طریق ایشان به «رواة حدیث» و «فقیه جامع الشرایط» یا به تعبیر امروزی «ولی فقیه» تنفیذ شده است؛ به مقبولیت عمومی نیز نیاز است تا بتوان احکام مترقی اجتماعی و حکومتی اسلام را در جامعه اجرا کرد. شاید یکی از دلایل «حق الناس» خواندن رای مردم توسط رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنه ای نیز همین مسئله باشد.
همه ی تاکیدات حضرت امام و رهبر معظم انقلاب درخصوص حرمت نهادن به رای مردم اما باعث نشده است که عده ای در برابر نظر ملت موضع گیری نکرده و در واکنش به عدم اقبال افکار عمومی به ایشان یا حزب و جریان متبوع شان، دهان به توهین به مردم نگشایند. برای نمونه می توان به اظهار نظر یکی از چهره های پرحاشیه ی اصلاح طلب که سابقه ی نایب رئیسی مجلس ششم را نیز در کارنامه دارد درخصوص رای مردم به کاندیدای غیر هم فکر او در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 اشاره کرد که در توهینی کم سابقه مردم را به دلیل این انتخاب «بی سواد» نامید.
اما ایستادن در مقابل رای ملت همیشه با توهین و اهانت خاتمه نیافته و حلاوت زندگی دنیا گاه چنان بر دهان عده ای مزه کرده که «آتشفشان هایی که از درون سینههای سوزان تغذیه میشوند»(1) آنان را واداشته تا به «لشکرکشی خیابانی» علیه رای مردم دست زده و تدارک فتنه هایی برای کشاندن نظام به لبه ی پرتگاه و گرفتن انتقام از انتخاب مردم را ببینند. حوادث خون بار پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 88 که در ادبیات مردم ایران به «فتنه ی 88» مشهور شده، یکی از تاسف بارترین مقاطع تاریخ معاصر کشورمان است که با بی حرمتی به رای مردم و لشکرکشی خیابانی علیه نظر آنان مترادف شده است.
مسئله زمانی جالب تر می شود که با جریان شناسی اصحاب فتنه در آن سال، گروه ها و افرادی را در کانون فتنه انگیزی مشاهده می کنیم که ادعای وفاداری به خط امام شان گوش فلک را کر کرده و انحصار خاطره پردازی از حضرت امام را در اختیار خود می دانند. جالب تر آنکه بیانات رهبر معظم انقلاب در سالروز رحلت حضرت امام و تاکید ایشان بر حرمت نهادن امام به «آرای مردم»، «افکار مردم» و «تشخیص مردم»، به تیتر نخست بسیاری از روزنامه های زنجیره ای وابسته به همین افراد و گروه های دخیل در فتنه ی 88 بدل شده و ناخودآگاه داستان دزدی را زنده می کند که همراه مردمی که دنبالش می کردند شده بود و فریاد «دزد ... دزد ...» سر می داد.
کودتای مخملی سبز علیه رای مردم
در این شرایط شاید خالی از لطف نباشد تا نگاهی کوتاه به آغاز فتنه ی 88 انداخته و به بازخوانی عملکرد کسانی پرداخت که برای نخستین بار در دوران استقرار نظام اسلامی، «آتشفشان ها» را از درون سینه های پر از حقد و کینه بیرون ریخته و در برابر رای مردم ایستادند. شاید به این ترتیب بتوان مصداقی یافت برای افرادی که برخلاف «خط مشی امام»، به آرای مردم احترام نمی گذارند.
بازخوانی روزهای پرالتهاب فتنه که طی آن سردمداران اشرافیت رخنه کرده در ارکان کشور، به مقابله با جمهوریت نظام و رای مردم پرداختند نیاز به چندین گزارش مستقل دارد و موارد بالا تنها نمونه هایی بسیار کوتاه از این بی احترامی آشکار به رای مردم بود، اما شکی نیست که کارنامه ی سیاه دشمنان رای مردم که در یک کودتای تمام عیار مخملی، قصد نادیده گرفتن رای مردم را داشتند هیچگاه از ذهن ایرانیان پاک نخواهد شد.
غبار فتنه ی 88 با همه ی پیچیدگی و سازماندهی حرفه ای که انجام داده بود، پس از 8 ماه دفاع مقدس ایرانیان و با هوشیاری مردم و رهبری انقلاب، فرو نشست و روسیاهی اش برای فتنه گران باقی ماند. اما در این میان عملکرد سوال برانگیز برخی مدعیان دروغین خط امام، که برخلاف نظر صریح ایشان که میزان را رای مردم می دانستند، به جبهه گیری در برابر مردم و رای آنان پرداختند مسئله ای نیست که به این زودی ها گرد فراموشی بر آن بنشیند.
پی نوشت:
پ