کد خبر:۴۱۷۴۶۰

فارغ التحصیلی اولین دانشجوی دکتری جامعه شناسی دانشگاه مازندران

اولین دانشجوی دوره دکتری جامعه شناسی مسائل اجتماعی ایران با دفاع از پایان نامه خود در دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه مازندران فارغ‌التحصیل شد.

به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، لادن رهبری اولین دانشجوی دوره دکتری جامعه شناسی مسايل اجتماعی ایران با دفاع از پایان نامه دکتری خود با موضوع: جنسیت و شهروندی در تهران؛ مطالعه جامعه شناختی تفاوت‌های جنسیتی در حق شهر از گروه علوم اجتماعی دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه مازندران فارغ‌التحصیل شد.

 

رهبری در پایان نامه خود درخصوص حق به شهر لوفور که شامل دو مولفه اختصاص دادن شهر به خود یا استفاده از شهر و مشارکت در شهر است و با ارايه نقد مارکسیستی از نابرابری شهری، این مساله را مطرح می‌کند که فضای شهری در راستای تحقق خواسته‌های نظام سرمایه‌داری، طبقه حاکم و بدون توجه به نیازهای طبقات فرودست ساخته شده است.

 

وی در این پژوهش با توجه به اهمیتی که فرد و ادراک او از فضا و کنش‌های فضایی در نظریه لوفور دارد و با تکیه بر مفهوم فضای ادراک شده که به ادراک کنشگران اجتماعی نسبت به امر شهری اشاره می‌کند، نسبت به سنجش میزان تحقق حق به شهر اقدام شده است.

 

رهبری در ادامه این پژوهش آورده است: از طرفی شهر، هم در موجودیت فیزیکی و هم در موجودیت اجتماعی تعلق کمتری به زنان دارد و کمتر مناسب مشارکت زنان در فراگردهای جاری در آن شناخته شده است. این مساله به کاهش تحرک زنان در شهر، انحصار فضاها به مردان، نادیده گرفته شدن جسم زنانه در طراحی شهری و ... انجامیده است که سبب عدم بهره‌مندی زنان از حق به شهر به اندازه‌ی مردان شده است.

 

جامعه آماری این پژوهش را 879 نفر از زنان و مردان ساکن شهر تهران تشکیل داده‌اند که با استفاده از تکنیک نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای انتخاب شده‌اند.

 

لازم به ذکر است لادن رهبری از کمک‌های علمی دکتر محمود شارع‌پور به عنوان استاد راهنما و دکتر مریم رفعت‌جاه به عنوان استاد مشاور در انجام پژوهش خود بهره گرفته است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار