کد خبر:۴۱۸۳۷۸
به همت مرکز پژوهش‌های کردستان شناسی دانشگاه کردستان

مراسم بزرگداشت استاد احمد قاضی و احمد شریفی در دانشگاه کردستان برگزار می شود

مرکز پژوهش‌های کردستان شناسی دانشگاه کردستان روز سه شنبه مراسم بزرگداشت استاد «احمد قاضی» و «احمد شریفی» را در دانشگاه کردستان برگزار می‌کند.
مراسم بزرگداشت استاد احمد قاضی و احمد شریفی در دانشگاه کردستان برگزار می شود

به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از کُرددانش؛ دکتر امید قادرزاده مدیر مرکز پژوهش های کردستان شناسی دانشگاه کردستان گفت: نویسندگان و اساتید برجسته کُرد شادروان احمد قاضی و احمد شریفی از چهره های فعال، صاحب اثر و نامدار عرصه ادب و فرهنگ ایران و به ویژه کُرد هستند که طی سال ها تلاش و کوشش و هنرنمایی خدمات ارزشمند و شایسته ای را به ادب و فرهنگ ایران ارائه داده اند و خدمات و تلاش و آثار آنان ماندگار و فراموش شدنی هم نیست.

دکتر قادرزاده اظهار داشت: با توجه به اینکه مراسم تشییع و ختم این فرهیختگان کُرد در شهر مهاباد برگزار شد و تعداد زیادی هم از اهالی ادب و فرهنگ کردستان در مراسم ختم آنها حضور پیدا کردند اما این مهم برای همه فعالان این عرصه ها میسر نشد و همچنین این اساتید خدمات ماندگار و نتیجه بخشی را به فرهنگ و ادب کُرد ارائه دادند برگزاری یک مراسم یادبود و بزرگداشت به پاس سالها زحمتشان در دانشگاه کردستان در دستور کار این مرکز قرار گرفت.

وی تصریح کرد: این مراسم توسط مرکز پژوهش های کردستان شناسی دانشگاه کردستان و با همکاری شخصیت های فرهنگی و ادبی و دانشگاهی و چند مرکز فرهنگی در روز سه شنبه۲۶ خرداد از ساعت ۱۷ الی ۲۰ با حضور نویسندگان، ادبا، هنرمندان، و فعالان فرهنگی در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار می شود.

مدیر مرکز پژوهش های کردستان شناسی افزود: سخنرانی چهره های سرشناس علمی و فرهنگی، پنل تخصصی بررسی آثار، قرائت شعر توسط شاعران همکار این دو نویسنده و محقق کُرد و حضور خانوادهای شادروان قاضی و شریفی بخش هایی از این مراسم یادبود و بزرگداشت است که در آن روز برگزار خواهد شد.

احمد قاضی سال ۱۳۱۵ در قاضی آباد شهر مهاباد به دنیا آمد و در دانشگاه تهران موفق به اخذ مدرک لیسانس زبان و ادبیات انگلیسی شد و از سال ۱۳۶۵ به مدت ۲۰ سال سردبیری مجله ادبی فرهنگی سروه را برعهده داشت.

وی در طول حیات ادبی خود شاهکارهای ادبی و جهانی زیادی از جمله دن کیشوت و گیل گمش را به زبان کردی ترجمه کرد.

آثار این مرحوم در عرصه زبان و ادب و فرهنگ کردی نیز شامل: باقه بین، دستور زبان کردی به دو زبان، جمع و اصلاح دیوان سیف القضات، ترجمه دیوانی سه یرو سه مه ره، ترجمه گیل گمش، ترجمه دو جلدی دون کیشوت، کتک و مشک بوده و نسل اژدها، دوقلوهای عجیب، کوهسار حقیقت، عصر غول ها، صدام و بحران خلیج، ژانی گه ل، کردستان بعد از جنگ خلیج فارس و خلاصه تاریخ کردستان بخشی از آثار این شخصیت برجسته ادبی و فرهنگی به زبان فارسی است.

روز یکشنبه ۱۷ خرداد ماه نویسنده، مترجم، رزونامه نگار و ادیب برجسته کرد مرحوم احمد قاضی به علت بیماری در شهر تهران دارفانی را وداع گفت و روز دوشنبه ۱۸  خرداد در محل مقبرالشعرا شهر مهاباد تشییع و به خاک سپرده شد.


و اما «احمد شریفی فر» مشهور به «کاک احمد شریفی»محقق و پژوهشگر بازنشسته صدا و سیمای مرکز مهاباد از سال ۵۱ تا کنون (حدود 40 سال) در مراکز کرمانشاه، سنندج و مهاباد مشغول بوده است.

وی علاوه بر تالیف و چاپ دو کتاب «روزنامه نگاری در کردستان» و «اسامی دختران و پسران کردی» حدود ۵۰۰ مقاله تحقیقی و فرهنگی به زبانهای کردی و فارسی به رشته تحریر در آورده که بسیاری از آن‌ها در جراید داخلی و نیز جراید و مطبوعات کشورهای ترکیه، عراق و کشورهای اروپایی به چاپ رسیده است.

از جمله مقالات ایشان می‌توان به جنایات بعثی (۵۹)، عشایر بارزان، عشایر شکاک، شرح حال مصطفی شوقی، نوروز و آیین‌های ملی و مذهبی در مهاباد اشاره کرد.
شریفی پژوهش‌های متعددی نیز در کارنامه دارد که مهم‌ترین آن‌ها بازی‌های محلی منطقه مهاباد، علما، عرفا و ادبای مکریان و داستان‌های کردی منطقه مهاباد است.

از احمد شریفی ترجمه چندین کتاب نیز به چاپ رسیده است که سفرنامه رانیون به کردستان، مراسم عروسی در مهاباد پنجاه سال پیش و بیوگرافی کتب کردی تعدادی از این کتاب‌ها است.


این نویسنده، ادیب و تاریخ نگار کرد روز چهارشنبه (۲۰ خرداد) به علت کهولت سن و بیماری در بیمارستان شهر مهاباد در گذشت.

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار