محمد مهدی طهرانچی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص پردیسهای پولی گفت: این پردیسها بر این اساس به وجود آمد که اگر کسی نخواست از مالیات مردم برای آموزش رایگان استفاده کند بتواند مدرک معتبر بگیرد چون پیش فرضی در ذهنها ایجاد شده بود که اگر کسی از آموزش رایگان استفاده نکند حتما مدرک نامعتبر دارد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران برای افرادی از لحاظ توانایی علمی و ذهنی در شرایط خوب هستند و میخواهند مدرک معتبر بگیرند فقط راه خروج از کشور را فراهم نکرده و با این پردیسها نشان داده که میشود در کشور هم آموزش عالی داشت.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی در ادامه بیان داشت: قبلا این تصور وجود داشت که برای مدرک معتبر باید از مالیات مردم و یارانه استفاده کرد. همچنین کسانی که در دوره تحصیلات تکمیلی آموزش میبینند دو دسته هستند. افرادی که به صورت پیوسته به تحصیل ادامه دادند یعنی تنها به بحث آموزشی پرداختندو دسته دوم کسانی هستند که ناپیوسته وارد مقطع کارشناسی ارشد میشوند.
وی تصریح کرد: این افراد کسانی هستند که پس از ورود در محیط کار و تجربه عملی به مقطع ارشد وارد میشوند و برای بهبود و کیفیت بخشی لازم است تحصیلات تکمیلی داشته باشند این دسته کسانی هستند که تجربه دانش قبلی آنها اضافه شده و باید در یک دسته بندی دیگر قرار گیرند.
طهرانچی در ادامه بیان داشت: ما طراحی یک نوع کنکور را برای این دو دسته عادلانه نمیدانیم و لذا کنکور سراسری که الان برگزار میشود مخصوص تمایز بین آن دسته از افرادی است که به صورت پیوسته و ناپیوسته تحصیل میکنند.
وی با تاکید به شایسته گزینی گفت: برای ما شایسته گزینی و استعداد گزینی بسیار مهم است، مخصوصا درباره کسانی که به دنبال تجربه کاری میروند بعد به ادامه تحصیل فکر میکنند و نظام آموزشی کنونی فکر خوبی در این جهت نداشته است.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به جلسه روسای اساتید دانشگاهها گفت: آنچه که در این جلسه مطرح شد این بود که گرفتن دانشجو برای پردیسهای پولی برای آموزش رایگان با هدف اصلی ما که شایسته گزینی است تناقض و تضاد دارد بر این اصل پیشنهاد دادیم که برای بالا بردن کیفیت آموزشی دانشجویان با توجه به جامعه مخاطب باید سازوکار برای انتخاب آنها متناسب با خودشان نه فقط از لحاظ علمی بلکه به لحاظ مالی نیز توجه کرد تا شرایط مناسب را برای آنها فراهم کنیم.
وی خاطر نشان کرد: اشکالات زیادی را به نظام سنجش وارد میدانیم و آنچه که در سیاست کلان مقام معظم رهبری ابلاغ شده است تغییر نظام پذیرش دانشجو بوده است که به این نظام اشکالاتی وارد است و شایسته گزینی نمیشود. دانشگاههای معتبر یک مدرک و یک استاندارد معتبر ندارند که ما مطابق با این استاندارد فارغ التحصیل داشته باشیم لازم است در نوع گرفتن دانشجو برای پردیس های خودگردان دقت بیشتری شود.