گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»- یادداشت دانشجویی*: اپیزود اول: بیش از یک ماه پیش خبری منتشر شد مبنی بر اینکه 175 شهید غواص تازه تفحص شده ی مربوط به عملیات کربلای 4 وارد کشور خواهند شد؛ پس از انتشار این خبر موج شدیدی در شبکه های اجتماعی ایجاد شد که مشتاقانه آماده تشییع این شهدا هستند در پی آن هم سردار باقر زاده در سخنرانی خود اطلاعاتی درباره نحوه شهادت این شهدا که با دست بسته و تشنه لب زنده به گور شده اند، پرداخت. این سخنرانی موجب شد اشتیاق مردم در دیدار با پیکر های این شهدا افزایش یابد.
اپیزود دوم: در حالی که قرار بود 26 خرداد شهدای غواص را در تهران تشییع کنند و همه مردم مشتاق هستند و فضای مجازی مملو از پست ها و تصاویر این شهداست اما روزنامه های زنجیری آرمان و ابتکار و شرق و... به زعم خودشان روشنفکر هیچ خبری از این اتفاق چاپ نمی کنند چراکه انتظار دارند جمعیت زیادی نیاید و بگویند باز یک عده متوهم آمده اند بیرون و شعار بی خودی سر می دهند؛ اصلا چه معنی دارد شهدا را از خاک بیرون بیاورید جایشان که خوب است زیر این خاک یا آن خاک چه فرقی دارد؟ پس سکوت می کنند و بایکوت خبری را پیش می گیرند.
اپیزود سوم: سه شنبه 26 خرداد نه تنها میدان بهارستان که تمام خیابان های اطراف آن مملو از جمعیتی شده که آمده اند با شهدا «تجدید پیمان» کنند، جمعیتی چند میلیونی که می دانند این شهدا «پیامی آورده اند» و آن ایستادگی است دربرابر زیاده خواهی دشمن؛ خواه بعثی باشد یا امریکایی و یهودی. شاید شهدا آمده بودند بگویند دیروز آواکس ها و جاسوسان آمریکایی، سربازان امام را که عده ای جوان بیست و چندساله ی متخصص بودند در وظیفه شان و غواصان خط شکن بودند را لو دادند و حال می خواهند با جاسوسان آژانس جوانان متخصص ما را مجدد قربانی کنند. مردم در این مراسم با شعارهای «نه سازش نه تسلیم نبرد با آمریکا» و «این سند جنایت آمریکاست» و «هیهات مناالذله» بار دیگر بر پایبندی خود به اصول شهدا و امام راحل و عدم تسلیم دربرابر استکبار تاکید کردند و در پایان این مراسم هم پیام پر مفهوم امام خامنه ای که تایید کرد این حضور پرمضمون را.
اپیزود چهارم: روزنامه های زنجیری که دیدند حضور مردم را نمی توانند نادیده بگیرند پس سیاست دیگری را در پیش گرفتند و سعی در مصادره گفتمانی این حرکت کردند و به تجمع بزرگ مردم تهران برای بدرقه شهدا با اسم رمز «شهدا را برای یک جناح خاص مصادره نکنید!» حمله کردند. و با تیترهایی از قبیل ما «فقط برای خداحافظی آمده بودیم»، «شهدا را رنگی نکنید» و... و یا سرمقاله های خود مبنی بر عملیات لو رفته و زیر سوال بردن ارزش کار این شهدا سعی در کم رنگ کردن این حضور و نادیده گرفتن مطالبات مردم داشتند؛ مردمی که از چندی پیش به دلیل عدم صدور مجوز تجمع از سوی استانداری ها نمی توانستند حرف خود را بزنند و حالا امکانی بود که در کنار تشییع شهدا بار دیگر به دولت یادآور شوند آرمان های شهدا را اما روزنامه های حامی دولت این را نمی خواستند.
روزنامه های حامی دولت این حرکت را به قشر خاصی نسبت دا
دند! و از سوی دیگر بی بی سی هم در گزارش مختصر خود درباره تشییع شهدا چندین بار از لغت دلواپسان و وابستگان به نظام نام ببرد.
اپیزود پنجم: روز پنج شنبه هفته پیش روزنامه آرمان تصویر و طرح گرافیکی موهنی را به چاپ رساند که مورد اعتراض شدید در فضاهای مجازی و خبری قرار گرفت. در این تصویر موهن شهدای غواص را بصورت عریان و دستانی که در حال پوشاندن عورت هست در حال عروج یا بهتر بگویم کشیده شدن به آسمان نشان داده اند. عریان کردن چهره های مقدس در هنر تجسمی اقدامی شیطانی است که از دوران رنسانس باب شده است درحالیکه در هنر دینی قدیس ها پوشانده می شوند البته وقتی طراح آن یکی از طراحان ضد انقلاب ساکن در هلند که از نزدیکان شاهین نجفی خواننده ملحد و ضد دین است انتظار دیگری نمی رود. اما سوال اینجاست که این طرح را برای چه مخاطبی طراحی کرده اند؟ چرا بین این همه طرح و پوستر زیبا که در طی این مدت دیده ایم بی بی سی دقیقا این طرح را انتخاب کرده و قرار داده؟ و خاصیتش نسبت به بقیه طرح ها چیست؟
این طرح گرافیکی نشان از یک بغض و عقده این اقلیت به ظاهر روشنفکر بود که حرف شان در اصل مصادره ی شهدا نبوده بلکه تحمل شنیدن آرمان های شهدا و استمرار منش آنان را ندارند؛ آنها شهدا را نه تنها قبول ندارند بلکه مزاحم کار خودشان هم می دانند. روزنامه آرمان فحشنامه ی منتسب به خانواده رفسنجانی، مدت هاست که بصورت کاملاً حرفه ای در حال تخریب ارزش های انقلاب است؛ از جمله آن می توان به تمسخر و مقایسه نذری گیرندگان امام حسین ع به سگ ها اشاره کرد.
این طرح موهن به خوبی نشان می دهد اختلاف اصلی این طیف نه با حاضران در تشییع شهدا و شعارهای آنها علیه آمریکا، بلکه بر سر اصل شهدا و مقدسات است قبلا بزرگانشان به مقدسات و شهدای ملت توهین کرده اند- عبدالکریم سروش، روزنامه جمهوری اسلامی ، ۱۳ / ۲ / ۷۹: فرهنگ شهادت ، خشونت آفرین است – و همان طور که قبلا هم در قضایای تدفین شهدای گمنام دانشگاه شریف و امیرکبیر شاهد بودیم که آرمان آن ها آرمان شهدا نیست حرف آن ها حرف شهدا نیست تنها لق لقه ای می کنند و در عمل می ترسند از این منش استکبار ستیز شهدا.
این روزنامه های بی آرمان از شهدای رنگ خدایی می ترسند شهدایی که رنگ عزت و شرف و رنگ مبارزه با جام زهر و مخالف اشرافی گری اند. این رسانه های نفاق شهدا را بی رنگ می خواهند...شهدا را بی خاصیت می خواهند تنها موقعی به شهدا احترام می گذارند که این احترام تکلیفی به عهده شان نگذارد.
خدا آنها را بیامرزد خدا همه اموات ملت را هم بیامرزد... همین! دیگر قرار نیست از اهدافشان، وصیت نامه هاشان و آرمان هاشان صحبت کنند و درس بگیرند و قرار نیست اسلام را اجرا کنیم...
حمزه مرادی تمدن-فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.