به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، حامد عبیری، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه گلستان، در نشستی با عنوان «گزاره برگ ملی و همدلی و همزبانی با دولت» که توسط نمایندگی استانی «خبرگزاری دانشجو» در گلستان برگزار شد، با اشاره به شعار سال، به بیان لازمه مقدمات این شعار و اهمیت آن پرداخت و گفت: این شعار برگرفته از متون دینی در قالب «وحدت بین مسلمانان» است.
عبیری با بیان اینکه وحدت بین دولت و ملت در حکومت اسلامی امری بدیهی و لازم است، تصریح کرد: مصداق بارز عمل به این شعار در رفتار و اندیشه امام راحل (قدس سره) نیز بود که منتج به اعتماد وثیق متقابل بین مردم و حکومت شد.
وی به جنبه دیگر اهمیت شعار سال اشاره کرد و بیانا داشت: اهمیت محرز این شعار به شرایط خاص فعلی مربوط میشود در شرایطی که دشمنان نظام از داخل و خارج حیله گرانه به مذاکرات هستهای فشار وارد میکنند، اگر ما نفاق و تفرقه ایجاد کنیم خودمان عامل فشار بر دولت خودمان خواهیم بود که به دور از منویات رهبری معظم انقلاب و به دور از عقلانیت است.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه گلستان با تاکید بر دوسویه بودن شعار سال 94، متذکر شد: اگر این شعار یکطرفه شود برای مثال مردم با دولت باشند؛ اما دولت از نگاه و توجه مردم استفاده نکند این شعار نه تنها فایده نخواهد داشت بلکه میتواند مضرات بدی به دنبال داشته باشد.
وی همکاری گسترده به معنای واقعی کلمه را از ملزومات تحقق شعار سال خواند و بیان کرد: در تحقق این شعار باید دو طرف به حقوق یکدیگر آشنا شده و به آن احترام بگذارند؛ بنابراین حقی که دولت به گردن ملت دارد این است که مردم سعی کنند در بحث مذاکرات به اتهامات بی سند دامن نزنند و باعث سوء ظن عمومی و ایجاد تفرقه نشوند و با نگاهی دلسوزانه نقدهای سازنده ارائه دهند.
عبیری تصریح کرد: مصداق دوری از اتهامات بی سند و عدم ایجاد سوء ظن عمومی را در فرمایشات مقام معظم رهبری در مراسم ارتحال امام (ره) مشاهده کردیم که فرمودند افرادی سعی کردند چهره امام را تحریف کنند که البته قصد سرزنش آنان را نداریم.
زمینه سازِ شکِ به دولت، خود دولت است/ ملت دشمن دولت نیستند
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه گلستان با بیان اینکه البته ایجاد شک و شبهه نسبت به اعمال دولت ممکن است بدیهی به نظر برسد که زمینهساز آن نیز خودِ دولت است، تصریح کرد: ممکن است ملت افعالی از دولت مشاهده کنند که موجب نگرانی و تردید در آنان شود؛ اما باید برای حفظ هدفی بزرگتر که حفظ نظام است از ایجاد جو متشنج عمومی جلوگیری کرد البته دولت نیز باید این را به خاطر داشته باشد که نقد و کمک فکری حق ماست و باید برای عملکرد بهتر از نقد ملت استفاده کند و یقین بدارد که ملت دشمن دولت نیستند.
وی به حقوق دیگر ملت که دولت باید بدان توجه کند اشاره کرد و عنوان داشت: دولت نباید مردم به خصوص جوانان را سرکوب کند و به آنان انگ بی تجربگی بزند؛ بلکه باید به ایدههای آنان احترام گذاشته و به آن حتی تکیه کند؛ چرا که تمام موفقیتهای بزرگ جهانی از یک ایده شروع شده که اهمیت آن در بیان شیوای رهبر معظم انقلاب نیز با مضمون «تکیه به توان داخلی» کاملا محرز است.
شفاف سازی افعال دولت حق ملت است
عبیری دیگر حق ملت که بر گردن دولت است را شفاف سازی افعال دولت دانست و در این باره گفت: دولت باید عملکرد خود را شفاف سازی کند تا عدم آن موجب ایجاد سوء ظن و تفرقه داخلی نشود که مصداق این را نیز در عدم انتشار فکت شیت هسته ای ایرانی مشاهده کردیم.
وی با بیان اینکه عدم صدور فکت شیت از سوی دولت با رهنمودهای مقام معظم رهبری سازگاری نداشت، تصریح کرد: رهبری انقلاب فرمودند که برخی میخواهند نظر مردم را نسبت به دشمنی دشمن عوض کنند بدیهی است که وقتی رهبری این مطلب را میفرمایند یعنی دولت باید روشن کند برای مردم که آمریکا هنوز دشمنی مستکبر و غیرقابل اعتماد است در این صورت مردم نیز حتما به دولت کمک خواهند کرد.
ظریف باید همانگونه که جواب توهینهای توئیتری سناتور آمریکا را داد جواب نمایندگان مجلس را میداد
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه گلستان آیه شریفه «رحما بینهم اشدا علی الکفار» را یکی از منابع شعار سال دانست و اظهار داشت: اگر همدلی و همزبانی دولت نیز دیده شد «اشدا علی الکفار» او هم باید دیده شود و وقتی رهبر انقلاب میفرمایند دشمن به دنبال تضییع حقوق ملت است دولت باید آنگونه که شایسته است با دشمن سخت برخورد کند؛ اما میبینیم با توهینهای سخیف سناتور جمهوری خواه آمریکایی در توئیتر ظریف، وزیر امور خارجه ما بسیار رئوفانه پاسخ این گستاخی را میدهند شاید این را از ملزومات دیپلماسی تعریف کنند اما پس «اشدا علی الکفار» کجا باید خودش را نشان دهد و اگر این رأفتِ بی مورد، سیاست دیپلماتیک است چرا در برخورد با نمایندگان مجلس کشور وارونه و منجر به مشاجره لفظی میشود؟!
عبیری با تاکید بر اینکه دوگانگی رفتار دولت باعث سقوط شعار سال و منجر به بی اعتمادی ملت میشود، گفت: توجه دولت به این امر در شرایط فعلی ضروری است متأسفانه شاهد هستیم سوء ظنها در حال افزایش هستند در این شرایط هم از ملت انتظار نقد میرود هم از دولت انتظار می رود از این نقدها استفاده کند.