به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ مهدی خلج با اشاره به اینکه بازرسان سازمان دامپزشکی از ذبح سنتی دام خارج از مراکز کشتارگاه های صنعتی جلوگیری می کند، گفت: از آنجا که بیماری تب کریمه کنگو در دام هیچگونه علایم مشهودی ندارد و از طرف دیگر ویروس در محیط خارج از بدن و لاشه دام پایداری دارد بنابراین باید از ذبح سنتی دام در خارج از کشتارگاه های صنعتی و خرید گوشت از اماکن غیربهداشتی و غیرمجاز و از خوردن جگرخام خودداری شود.
وی گفت: براساس دستورالعمل و اطلاعیه سازمان دامپزشکی در سراسر کشور و استان تهران کشتارگاه ها موظفند لاشه گوشت را تا 24 ساعت در سردخانه با دمای مناسب صفر تا 4 درجه نگهداری و پس از آن در خودروهای یخچال دار ویژه حمل گوشت توزیع کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: در چند هفته گذشته 2 تا 3 مورد ابتلای افراد به بیماری تب کریمه کنگو در یکی از استان های شمالی کشور (منطقه چالوس) گزارش شد که یکی از مبتلایان تاکنون فوت کرده است.
خلج از کارگران کشتارگاهها خواست در زمان کشتار از دستکش، ماسک و عینک استفاده کنند.
وی گفت: روستائیان و دامداران هنگام شیردوشی باید مراقب کنه ها باشند و از له کردن کنه ها با دست و سنگ خودداری کنند زیرا با خارج شدن خون از کنه ها خطر ابتلا به بیماری وجود دارد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین از دامداران خواست در هنگام پشم چینی از دستکش استفاده کنند و افزود: کودکان و نوجوانان روستایی از بازی کردن با کنه ها خودداری کنند و تخم این حشرات را فوت نکنند زیرا احتمال انتقال بیماری از طریق چشم و بینی وجود دارد.
خلج گفت: چوپانان شبها از خوابیدن در نزدیکی دام خودداری کنند تا دچار گزش حشرات و انتقال بیماری از این طریق نشوند.
وی تاکید کرد: مصرف گوشت قرمز در صورتی که دام در کشتارگاههای مجاز ذبح شده باشد و در دمای مناسب نگهداری شود و لاشه گوشت نیز به تایید سازمان دامپزشکی کشور رسیده باشد هیچ مشکلی ندارد.