آخرین اخبار:
کد خبر:۴۲۰۷۲۸
اسناد ویکی لیکس:

آل سعود استقلال الازهر مصر هم نقض کرده است

برخلاف اظهارات احمد الطیب شیخ الازهر در بیانیه سابق خود مبنی بر اینکه الازهر یک نهاد اسلامی علمی مستقل است که بر اساس شرع عمل می کند، نشر یک سند مربوط به آوریل ۲۰۱۲ در سایت ویکی لیکس در مورد اجازه گرفتن شیخ الازهر از عربستان حقایق را به گونه ای دیگر بیان می کند .

به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، برخلاف اظهارات احمد الطیب شیخ الازهر در بیانیه سابق خود مبنی بر اینکه الازهر یک نهاد اسلامی علمی مستقل است که بر اساس شرع عمل می کند، نشر یک سند مربوط به آوریل 2012 در سایت ویکی لیکس در مورد اجازه گرفتن شیخ الازهر از عربستان قبل از برگزاری کنگره تقریب مذاهب را مغایر با استقلال الازهر عنوان کرد.

 

در این سند افشا شده از طریق ویکی لیکس، سعود الفیصل وزیرخارجه سابق عربستان خطاب به رییس شورای وزیران عربستان می گوید که شیخ الازهر در دفتر خود در ژانویه 2012  به وی ابلاغ کرد که ایرانی ها شیخ الازهر را برای برگزاری نشست تقریب مذاهب تحت فشار می گذارند، اما شیخ الازهر نمی خواهد بدون هماهنگی با دولت عربستان در خصوص این مساله، تصمیم بگیرد.

 

الازهر این امر را تکذیب نکرده، بلکه دکتر عباس شومان سرپرست الازهر در اظهاراتی، بخش مربوط به درخواست ایرانی ها برای برپایی نشست تقریب مذاهب و اجازه گرفتن از عربستان را مورد تایید قرار داد و ادعا کرد که شیخ الازهر درخصوص مسایل اسلامی با کشورهای دیگر هماهنگ می کند تا دیدگاهی را که با دیگر کشورهای اسلامی متناسب نیست، اجرا نکند.

 

همچنین براساس مفاد این سند، وزیر خارجه عربستان از پادشاه این کشور خواسته تا شیخ الازهر را با دعوت به عربستان مورد لطف قرار دهد.

 

با درنظر گرفتن حوادثی که از نیمه سال 2012 تا اوایل سال 2013 رخ داد، شواهدی وجود دارد که این سند را تایید می کند؛ در 21 آوریل 2013 احمد الطیب در سفر به عربستان با سعود الفیصل وزیر خارجه سابق عربستان دیدار کرد و در ریاض از یک تریبون سعودی موافقت خود را با درخواست برپایی نشست تقریب مذاهب اعلام کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار