کد خبر:۴۲۱۸۴۷

زوایای پنهان زندگی شیخ نخودکی در مستند «نشان از بی‌نشان»

تهیه کننده و کارگردان «نشان از بی‌نشان» گفت: تلاش بسیاری کردیم تا بازسازی‌ها در این اثر تکراری و کلیشه‌ای نباشد و در برگیرنده فضای متفاوتی باشد و رسما یک فیلم تاریخی ساختیم که قاب مستند هم دارد.

«امیرحسین خلیل‌زاده» در گفت‌وگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس درباره مجموعه «نشان از بی‌نشان» که در قالب برنامه حدیث سرو از شبکه یک سیما پخش می‌شود، گفت: این مجموعه در ۵ قسمت تولید شده و تنها گروهی که مستقل از حدیث سرو این مجموعه را تولید کرد، گروه ما بود.

 

وی درباره موضوع این مجموعه که زندگی عارف و عالم شیعه مرحوم آیت‌الله شیخ حسنعلی مقدادی اصفهانی معروف به شیخ نخودکی است، توضیح داد:قسمت این بود که شیخ نخودکی را به من سپردند. اتفاقا کار سختی هم بود چون هیچ منبع و ماخذی درباره زندگی ایشان وجود ندارد.

 

این کارگردان درباره منابع مورد استفاده‌اش در ساخت این مستند تصریح کرد: ما تنها یک قطعه عکس از ایشان یافتیم که در خانه حجت هاشمی از نوه‌های ایشان و از اساتید ادب و عرفان بود. همچنین به منابع دسترسی خوب و علمی نداشتیم. کتاب نشان از بی‌نشان هم که درباره ایشان وجود دارد بیشتر به کرامات ایشان می‌پردازد و استفاده از آن برای مخاطب عام و گسترده مطلوب نبود. البته ما از مواردی که درباره زندگی ایشان در این کتاب آمده بود، استفاده کردیم.

 

خلیل‌زاده عنوان داشت: بازسازی‌های ما هم در این اثر متفاوت بود و یکی متعلق به ساختار بود و دیگری هم متعلق به عوامل کار بود. این مجموعه با عوامل دیگری ساخته شده است که در سری‌های دیگر «حدیث سرو» مشارکت نداشته‌اند و بابت ساختار و فرم فیلم هم به لحاظ محتوا رویکردی چند وجهی به زندگی سوژه دارد که جنبه‌های اجتماعی و سیاسی و خانوادگی یک عالم شیعه را بیشتر به نمایش می‌گذارد.

 

وی افزود: این علم جلیل القدر در طول زندگی خود وارد سیاست نشد و شاگردان به نام تربیت نکرد و در حقیقت خیلی روی تعلیم و تعلم متمرکز نبود. ایشان در طول زندگی خود یک راه و مسیر دیگر را در پیش می گیرد و آن دستگیری از عوام الناس است و در مقطعی که ماتریالیست‌ها و کمونیسم‌ها در مردم نفوذ کرده بودند، ایشان کنترل افکار عوام را در دست می‌گیرد و نمی‌گذارد که هجمه‌های آنان افکار عمومی را درگیر کند. ضمن اینکه من تلاش کردم بازسازی‌ها تکراری و کلیشه‌ای نباشد و در برگیرنده فضای متفاوتی باشد و رسما یک فیلم تاریخی ساختیم که قاب مستند هم دارد. در بازسازی‌ها مصاحبه هم داریم و حتی با پدر ایشان هم مصاحبه کرده‌ایم و یا بخش‌های مربوط به یک خبرنگار که از تهران برای مصاحبه با ایشان می‌رود را هم بازسازی کرده‌ایم.

 

وی گفت: این مجموعه ۱۸ مصاحبه شونده کارشناس و محقق و دانشمند دارد که بخش مصاحبه‌های فیلم را پوشش می‌دهند. این مجموعه در ۵ قسمت ۳۰ دقیقه‌ای در لوکیشن‌های مشهد، اصفهان، دزفول، قم، یزد و ساوه تولید شده‌ است.

 

عوامل «نشان بی نشان» عبارتند از تهیه‌کننده و کارگردان: امیرحسین خلیل زاده، تحقیق و پژوهش: حسن حاج بابایی، مشاوران: ‌هادی خالقی، استاد صدوقی سها، مدیر تصویربرداری: حسن کمالی، تدوین: بابک حیدری، تصویربرداران مصاحبه‌ها: محسن کلکو، حسن کمالی، ناظر کیفی: عبدالرسول گلبن، طراح هنری: امیرحسین خلیل‌زاده، مدیرتولید: محمد‌هادی حیدری کریم‌زاده، پشتیبانی تولید: موسسه فرهنگی هنری سابقون، گوینده گفتار متن: مرتضی نسیم سبحان.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار