به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» در متن این پیام خطاب به احمد جلالی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو آمده است: با شنیدن خبر سنگین و ناگوار درگذشت پروفسور شهریار عدل، تسلیت قلبی خود را به خانواده، دوستان و همکارانش ابراز می دارم.
وی در این پیام آورده است: مقام حرفه ای بین المللی پروفسور عدل به راستی بسیار برجسته و ممتاز بود؛ باستان شناسی مشهور و عضو مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه (CNRS) که ریاست کمیته بین المللی علمی ایکوموس ICOMOS (شورای بین المللی بناها و اماکن تاریخی) را نیز در سابقه کاری خود دارد. در همگی این فعالیت ها و موقعیت ها، نگاه پرفسور عدل به ارزش ها و اولویت هایی معطوف بود که در قلب یونسکو جای دارند.
در بخش دیگری از این پیام آمده است: یاد پروفسور عدل، با خوش مشربی اش، با شور و شوق خردمندانه و روشنفکرانه اش و به ویژه با نقش بی بدیلش در پروژه تاریخ تمدن های آسیای میانه در سلسله انتشارات یونسکو، در خاطر همه همکارانش در یونسکو باقی خواهد ماند.
مدیرکل یونسکو در ادامه آورده است: او ریاست کمیته علمی بین المللی برای تمهید و تدوین این مجموعه چند جلدی را بر عهده داشت و با این کار به آرزوی خود رسید، چون می خواست در تحقق آرمان مندرج در قانون اساسی یونسکو سهیم باشد.
این گزارش به نقل از روابط عمومی وزارت علوم حاکی است که در پایان این پیام آمده است: فقدان پروفسور عدل و جای خالی او برای یونسکو سنگین و عمیق خواهد بود.
شهریار عدل صبح یکشنبه 31 خرداد به دلیل ایست قلبی در شهر پاریس فرانسه درگذشت.
شهریار عدل در سال 1322 در تهران به دنیا آمد و در سال 1338 برای ادامه تحصیل به پاریس رفت. او تحصیلات دانشگاهی خود را در مدرسه عالی علوم تاریخی در سوربن و همچنین در رشته تاریخ عمومی هنر، باستان شناسی مشرق زمین و تاریخ هنرهای دوره اسلامی در مدرسه موزه لوور به پایان رساند.
وی نقش عمده ای در ثبت جهانی تخت جمشید، چغازنبیل و میدان نقش جهان اصفهان در فهرست میراث جهانی یونسکو داشت و در تاریخ 13 مهر 1388 مدیر کل یونسکو مدال فرهنگ جهانی یونسکو موسوم به پنج قاره را به او اهدا کرد.