به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، در ابتدای این نشست غلامعلی حدادعادل با اشاره به روند فعالیت های بنیاد سعدی از ابتدای سال 94 تاکنون اظهار کرد: امسال دوره دانش افزایی را در دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهیم کرد و برای آن برنامه ریزی خوبی از سوی معاونت آموزش و پژوهش انجام گرفته است.
وی همچنین به برنامه های بنیاد سعدی برای چاپ کتاب های داستانی دو زبانه جهت تقویت خواندن و درک مطلب فارسی آموزان خارجی و نسل سوم و چهارم ایرانیان خارج از کشور اشاره کرد و گفت: در همین راستا اولین کتاب دو زبانه فارسی – انگلیسی «خمره» اثر هوشنگ مرادی کرمانی را منتشر کرده ایم. در این کتاب ترجمه صفحه فارسی دقیقا در صفحه مقابل قرار داده شده است تا در صورت عدم درک مطلب، با مراجعه به ترجمه، معنی را پیدا کنند.
در ادامه رضامراد صحرایی، سرپرست آموزش و پژوهش بنیاد سعدی به تشریح برنامه های هشتاد و دومین دوره دانش افزایی پرداخت تا اعضای شورا نظرات خود را برای هرچه بهتر برگزار شدن دوره مطرح کنند.
وی با اشاره به اعلام فراخوان جذب استاد برای دوره دانش افزایی، که برای نخستین بار در دوره های دانش افزایی انجام شده، گفت: 425 نفر برای تدریس ثبت نام کرده اند که پس از بررسی فرایند علمی، 37 نفر انتخاب و در اختیار دانشگاه شهید بهشتی قرار گرفتند تا از میان این برگزیدگان 15 الی 20 نفر انتخاب شوند.
وی از دیگر مزیت های این دوره را تدریس کتاب های تالیف شده بنیاد عنوان کرد و افزود: برای اولین بار تقسیم بندی زبان آموزان به گروه های کوچک با در نظر گرفتن تجانس فرهنگی، زبانی و اقلیمی انجام می شود. همچنین «راه اندازی شبکه مجازی و برقراری ارتباط سرگروه ها با زبان آموزان»، «عضویت تمامی افراد در تلگرام و برگزاری جلسات پرسش و پاسخ جهت تسهیل کارها و آشنایی زبان آموزان قبل از ورود به ایران» را از دیگر برنامه های معاونت آموزش و پژوهش است.
صحرایی در ادامه پیرامون فوق برنامه ها و گردشگری زبان آموزان توضیحاتی را ارائه کرد و با در نظر گرفتن ابعاد مختلف یادآور شد: برنامه های در نظر گرفته شده ترکیبی از بازدیدهای است براساس مسائل فرهنگی، اجتماعی، تاریخی، تمدنی و مذهبی خواهد بود و تلاش شده است تا سلیقه و درخواست فارسی آموزان خارجی تا حد ممکن در نظر گرفته شود.
حداد عادل هم ضمن بیان اینکه برای سال آینده به تجزیه و تحلیل تقاضاها می پردازیم و در هرچه بهتر شدن آن ها علت و موانع را پیدا و برطرف می سازیم، اظهار کرد: با بررسی و تحلیل هایی که این دوره انجام خواهیم داد، در آینده استراتژی بهتری خواهیم داشت.
همچنین در این جلسه که با حضور دکتر احمد صفار مقدم، دکتر عباسعلی وفایی، دکتر سیدضیاءالدین تاج الدین، دکتر وکیلی فرد، دکتر محمد جعفر یاحقی، حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمود حسینی کاویانی، آقای طالبی، دکتر مهری باقری و دکتر حکیمه دبیران برگزار شد، دستورالعمل پیشنهادی برای المپیاد زبان فارسی مطرح شد و هرکدام از اعضا نظرات و پیشنهادات خود را بیان کردند.