به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» دومین نشست موسیقیایی «بیداد» با موضوع بررسی لغو کنسرتهای موسیقی عصر روز گذشته (شنبه) 13 تیر 1394 در تالار رودکی برگزار شد.
در این نشست امیر بهاری به عنوان مجری - کارشناس اداره برنامه را برعهده داشت و پیروز ارجمند مدیرکل دفتر موسیقی، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی،کامبیر نوروزی حقوقدان، حسامالدین سراج و فردین خلعتبری به عنوان سخنران حضور داشتند.
حمیدرضا نوربخش مدیر عامل خانه موسیقی سخنانی گفت: یکی ازموارد لغو کنسرتهای موسیقی ضرر و زیانی مادی و معنوی است است که گروهها میبینند. در معاونت سینمایی تصمیم گرفتن که اگر فیلمی به هر دلیلی لغو شد بنیاد فارابی هزینههای فیلمساز را جبران کند. ما در موسیقی چنین چیزی نداریم و برای این مورد چارهای نیندیشیدهایم.
وی با اشاره به لغو کنسرتهای موسیقی با دستورات قضایی گفت: ما با مسئولان قوه قضائیه جلسات زیادی داشتیم و به نتایج خوبی هم رسیدیم. گمان نمیکنم دادستانی از این به بعد وارد محدوده لغو کنسرتها شود. برای مثال نامهای که دادستان چناران برای لغو کنسرت علیرضا قربانی داده بود قانونی نبود.
حسامالدین سراج خواننده موسیقی ایرانی یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود.
سراج در صحبتهایش گفت: وقتی کنسرتی لغو میشود نوازندگان، خواننده و مخاطبان لطمه میبینند. با لغو یک کنسرت مخاطبان برای آمدن به کنسرتهای بعدی هم مردد میشوند چون میدانند باز هم امکان لغو کنسرت وجود دارد. ما و گروه بیدل به کرمانشاه رفتیم و عدهای آمدند و در سالن را با زنجیر بستند و اجازه ورود مردم راندادند.
وی ادامه داد: دعوا بین موسیقی و مذهب از قدیم در ایران بوده است. بسیاری علما قائل به حلیت موسیقی هستند و برخی هم موسیقی را حلال نمیدانند. البته در این زمینه اجماع وجود ندارد. عدهای هستند که واقعا اعتقاد دارند جلوگیری از برگزاری کنسرت ثواب دارد. ما باید سوءتفاهم با این افراد را حل کنیم.
سراج گفت: با توجه به صحبتهای مدیر کل دفتر موسیقی و مدیرعامل خانه موسیقی و صحبتهای مسئولان اماکن در روزهای گذشته من به یک نتیجهای رسیدم که ارشاد مجوز میدهد، اماکن مجوز میدهد و نیروی انتظامی هم مشکلی برای تامین امنیت ندارد. پس به نظرم بلوریها (طایفه نامرئی در فیلم گاو) موجب تعطیلی کنسرتها میشوند.
وی ادامه داد: به ما میگویند شکایت کنید از کی شکایت کنیم؟ دو طرف دعوا اگر قدرتشان یکی باشد میشود شکایت کرد. در مشهد من کنسرتی داشتم که با اشعار عثمان سامانی بود و برای بزرگداشت مقام سیدالشهداء تدارک دیده بودیم. قرار بود 15 ماه صفر کنسرت را برگزار کنیم که بعدا به ما گفتند این کنسرت را در روز اول نخست ربیعالاول به روی صحنه ببرید. بسیاری از مخاطبان برایشان سوال بود که چرا برنامهای که مختص سیدالشهداء است نمیتواند در ماه صفر اجرا شود.
سراج با اشاره به رویکرد دولت یازدهم نسبت به موسیقی گفت: دولت جدید پول ندارد اما نیتش نسبت به موسیقی نیت درستی است. در دولت قبل ما ماههای زیادی برنامهریزی کردیم برای برگزاری کنسرتمان در سالن وزارت کشور، درست 3 روز قبل از برگزاری کنسرت با ما تماس گرفتند و گفتند رئیس جمهور سالن را میخواهد.