آخرین اخبار:
کد خبر:۴۲۴۱۸۵
باشگاه دانشجویان/

لغو مجوز کنسرت ها تبلیغاتی است؟

یکی از موضوعاتی که در روزهای اخیر جنجال برانگیز و پر حاشیه بوده است لغو مجوز بعضی از کنسرت ها توسط نیروی انتظامی است، موضوعی که سوالات و چراهای زیادی را به همراه داشته است.

گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»- یادداشت دانشجویی*؛در این میان افراد زیادی به اظهارنظر در این باره پرداخته و عده ای نیز نیروی انتظامی را در این زمینه مقصر دانسته و معتقدند اینگونه اقدامات در حوزه اختیارات ارشاد است و نیروی انتظامی حق لغو مجوز کنسرت ها را ندارد.

 

از سوی دیگر نیروی انتظامی نیز این حرکت را با مجوز قاضی دانسته و آن را امری قانونی و در حیطه وظایف خود می داند.

 

لغو مجوز کنسرت ها تبلیغاتی است

 

حجت الاسلام آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه این موج رسانه ای بر علیه لغو مجوز کنسرت ها را یک مانور تبلیغاتی می داند و می گوید: متاسفانه شنیدم در یک مجلسی یک روحانی بلند شده و گفته که لغو کنسرت‌ها خلاف حقوق مردم است.

 

اولاً این داستان که در بحث لغو کنسرت‌ها در روزنامه و برخی رسانه ها منعکس شد کاملاً کار تبلیغاتی بوده و برحسب گزارش شورای امنیت از میان افزون بر 300 کنسرت تنها 9 مورد لغو شده است آیا واقعا این مقدار جای سر و صدای رسانه‌ای داشت؟


وی ادامه داد: مسئله دیگر این است که متاسفانه فکر نادرستی در ذهن برخی مسئولان اجرایی وجود دارد و آن این است که اگر مجوز می‌دهند کسی حق ندارد مجوز آنها را ابطال کند که این حرف غلط و نادرستی است.

 

مجوزهای دستگاه‌های اجرایی مانع انجام وظایف دستگا‌ه‌های دیگر نیست. دستگاه قضایی در بحث امنیتی وظایف خاصی دارد ممکن است مجوز برگزاری کنسرتی در یک سالنی داده شود اما دستگاه قضایی یا سیستم اطلاعاتی مطلع شود که قرار است بمبی منفجر شود که در این صورت دستگاه قضایی کنسرت را لغو می‌کند.


ایشان خاطرنشان کرد: آیا شما قبول می‌کنید اجازه دهند یک کنسرتی زمینه رقص مشترک جوانان شود. بحث دستگاه قضایی نیز در برخی شهرها نیز از همین نوع بوده است.

 

 چه نهادی مسئول لغو کنسرت هاست؟

 

اما نباید از این حقیقت گذشت که یکی از مشکلات حوزه موسیقی کشور همچون بسیاری از حوزه های دیگر موازی کاری در دادن مجوز به گروه های موسیقی و عدم تمرکز یک نهاد خاص برای تصمیم گیری و اجراست.

 

در حالی که بسیاری ارشاد را مسئول صدور مجوز برگزاری کنسرت در کشور می دانند اما در این میان نیروی انتظامی و دادستانی نیز در مواردی وارد عمل شده و در صورت مشاهده تخلف اقدام می کنند.

 

هر چند در نهایت هیچ یک از این نهادها و ارگان ها را نمی توان مقصر دانست و هر کدام به وظیفه قانونی خود عمل کرده اما نباید منکر شد که این موازی کاری در بسیاری از کارها به یک معضل تبدیل شده است.

 

حجت الاسلام هادی صادقی معاون فرهنگی قوه‌قضاییه در این باره می گوید: مرجع اعطای مجوز وزارت ارشاد است و تردیدی در ان نیست. اما وزارت ارشاد وقتی مجوز بدهد باید ملاحظات قانونی را از همه ابعاد در نظر بگیرد و چون مراجع دیگری برای رسیدگی به تخلفات حوزه موسیقی وجود دارد، این مراجع هم می‌خواهند به موقع وارد عمل شوند.

 

بنابراین برای اینکه این مشکلات پیش نیاید و تداخل ایجاد نشود و دادستانی و نیروی انتظامی مجوز ارشاد را لغو نکنند باید هماهنگی بین این مراجع وجود داشته باشد.

 

پیشگیری از جرم باید قبل از کسب مجوز باشد

 

معاون فرهنگی قوه قضاییه در ادامه سخنان خود تلاش کرد لغو مجوز بعضی کنسرت ها را امری عادی جلوه دهد و گفت: گاهی به نیروی انتظامی و دادستانی می‌گویند، برگزاری کنسرت در فلان شهر با چنین شرایطی ممکن است، تخلفاتی را به همراه داشته باشد و آنها وظیفه پیشگیری از وقوع جرم را دارند، بنابراین،دادستان می‌تواند، برای پیشگیری از وقوع جرم، حکم به تعطیلی بدهد.

 

اما این در حالی است که تعطیلی یک برنامه فرهنگی بعد از کسب مجوز از یک نهاد دولتی به اعتماد مردم لطمه زده و تبعات بدی به همراه خواهد داشت.

 

در این میان اگر ارشاد از سوی قانون گذار مسئول دادن مجوز به گروه های موسیقی برای برگزاری کنسرت است پس خود قانون گذار باید همه جوانب را برای پیشگیری از وقوع جرم در نظر گرفته باشد تا بعد از صرف وقت و هزینه برای گرفتن یک مجوز دیگر هیچ ارگانی اجازه لغو آن را نداشته باشد.

 

در این میان حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت ارشاد؛ در یک اظهارنظر تند مشکلات به وجود آمده درباره لغو غیرقانونی کنسرت‌ها را حاصل نهادینه نشدن وظایف و مسئولیت‌های نهادهای مختلف عنوان کرد و لغو کنسرت کلهر را در حوزه اختیارات اداره اماکن نیروی انتظامی ندانست.

 

وی همچنین مشکلات به وجود آمده در برگزاری کنسرت‌ها را نگاه‌های سلیقه‌ای دانست و اظهار داشت: متاسفانه برخی حد و مرز مسئولیت و اجرا برایشان مشخص نیست؛ درنتیجه اقداماتی را انجام می‌دهند که موجب بدبینی مردم هم می‌شود.

 

 واکنش نیروی انتظامی به اظهارات سخنگوی ارشاد

 

سخنگوی نیروی انتظامی در واکنش به اظهارات سخنگوی وزارت ارشاد مبنی بر اینکه ناجا حق لغو هیچ کنسرتی را ندارد، گفت: لغو کنسرت مورد اشاره نیز با حکم قضایی انجام شد و ناجا به وظیفه ذاتی خود عمل کرده و برای انجام ماموریت‌های خود مصلحت اندیشی و سیاسی‌کاری نخواهد کرد.

 

سردار سعید منتظر المهدی گفت: در ماده20 آیین نامه مصوب هیئت وزیران صراحتا آمده است: برگزاری هرگونه برنامه هنری و نمایشی مستلزم تحصیل اجازه مخصوص از نیروی انتظامی است؛ البته این مهم خارج از دایره اطلاعات سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نبوده و نیست.

 

* زهرا سالاری نژاد-فعال دانشجویی

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار