کد خبر:۴۲۲۵۷۸

​توصیه هایی برای استفاده از انواع ظروف در پخت و پز

کارشناس مواد خوراکی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان توصیه‌هایی برای استفاده از انواع ظروف در پخت و پز بیان کرد.
​توصیه هایی برای استفاده از انواع ظروف در پخت و پز

به گزارش «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، محمد حسبی در رابطه با استفاده از ظرف های سفالی گفت: چنانچه از ظروف سفالی برای پخت و پز و یا نگهداری غذا استفاده می کنید از رنگ های بی رنگ و زرد باشد؛ زیرا رنگ های آبی و فیروزه ای که در ظروف سفالی بکار می رود، حاوی سرب است.

 

کارشناس مواد خوراکی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: از ظروف سفالی فقط برای حرارت های غیر مستقیم استفاده می شود زیرا در این ظروف لعاب فلزات سنگین وجود دارد که در هنگام پخت و پز به غذا نفوذ و غذا را دچار مشکل می کنند.

 

وی ادامه داد: از لیوان سفالی برای نوشیدنی های گرم همانند چای استفاده نکنید و توصیه می شود از این ظروف برای نگهداری مواد غذایی در  طولانی مدت بویژه نگهداری  غذاهای ترش همانند ماست استفاده نشود.

 

حسیبی در مورد استفاده از ظروف شیشه ای گفت: این ظروف حرارت را می تواند تحمل کند و انتقال حرارت در این ظروف مناسب  پخت و پز در این ظروف به خوبی انجام  می شود همچنین در این ظروف انتقال ماده از جدار ظرف به داخل مواد غذایی را نداریم.

 

کارشناس مواد خوراکی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: ظروف شیشه ای یکی از سالم ترین ظرف هایی است در پخت و پز استفاده می شود و حتی برای نگهداری غذا در داخل یخچال و نگهدای مواد اسیدی و ترش خوب هستند.

 

این کارشناس مواد خوراکی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه در مورد ظروف تفلون گفت: در حقیقت ظروفی هستند  که پایه آنها آهنی است و تفلون در درون آنها قرار دارد.

 

وی ادامه داد:  حدود 70 سال قبل این ظروف به بازار آمدند که از ظروف رایج و پرمصرف در آشپزخانه ها به شمار می روند،  انتقال حرارت در این ظروف خوب است که چسبندگی غذا را در این ظروف نداریم.

 

حسینی افزود: لایه تفلونی که در این ظروف به کار می رود در کشور دارای استانداردهای خاصی است که وزارت بهداشت و اداره استاندارد بر ساخت آن نظارت دارند.

 

این کارشناس گفت: برای شستشوی این ظروف بهتر از ابر و مایع ظرفشوییی استفاده کنیم.

 

وی بیان کرد: گاهی اوقات لایه تفلون از این ظروف  جدا می شود می شود و به داخل غذا نفوذ می کند این ذرات کنده شده قابل جذب  برای بدن نیست و دفع می شود اما اگر حرارتی که این ظرف می بیند حرارت بالایی  باشد و تفلون را بسوزاند، سوختن تفلون باعث ایجاد بخاراتی می شود که این بخارات غذا را دچار مشکل می کند.

 

کارشناس مواد خوراکی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان توصیه کرد: در استفاده از این ظروف بهتر از قاشق چوبی استفاده کنیم و از حرارت دادن خالی این ظروف پرهیز کنید.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار