کد خبر:۴۲۴۱۷۶
یادداشت دانشجویی/

شب قدر است اگر قدرش بدانیم

یک سال می گذرد تا چشم منتظران حقیقت به شب های قدر برسد، و چه تعداد عاشقانی بودند که در سال های قبل شب های قدر را دیدند و بهره ها بردند ولی امروز در میان ما نیستند.

گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی؛*شب قدر آیینه تمام نمای دیدن حق و عشق بازی با خداوند است، یک شب استثنایی که از هزار ماه ارجحیت دارد و وای به حال غافلان اگر با دستی تهی به سحرشب های قدر برسند.

 

 إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْر

 

در بیان فضیلت شب های قدر همین بس که قرآن با همه عظمت و بزرگی اش در شب قدر نازل شده و یک سوره در قرآن به نام این شب بزرگ نامگذاری شده است.

 

در آیات سوره قدر آمده است:


۱قرآن در آن نازل شده است.


۲عبادت و احیای آن معادل بیش از هزار ماه است.


۳خیرات و برکات الهی در آن شب نازل می‏شود.


۴رحمت خاص خدا شامل حال بندگان می‏گردد.


۵فرشتگان و روح در آن شب نازل می‏گردند.



این شب، شب نزول قرآن، شب فرود آمدن ملائکه و روح نیز نام گرفته است، عبادت در شب قدر برتر از عبادت هزار ماه است.

 

در این شب، مقدرات یک سال انسان‌ها و روزی‌ها، عمرها و امور دیگر مشخص می‌شود،  ملائکه در این شب بر زمین فرود می‌آیند، نزد امام زمان(عج) می‌روند و آنچه را برای بندگان مقدر شده بر ایشان عرضه می‌دارند.

 

چرا این شب ، قدر نام گرفته است؟

 

شب قدر به این جهت «قدر» نامیده شده، که جمیع مقدرات بندگان در تمام سال در آن شب تعیین می‌شود، شاهد این معنی در آیات ۳ و ۴سوره «دخان» است که می‌فرماید:إِنّا أَنْزَلْناهُ فی لَیْلَة مُبارَکَة إِنّا کُنّا مُنْذِرینَ * فیها یُفْرَقُ کُلُّ أَمْر حَکیم: «ما این کتاب مبین را در شبی پر برکت نازل کردیم، و ما همواره انذار کننده بوده‌ایم در آن شب که هر امری بر طبق حکمت خداوند تنظیم و تعیین می‌گردد».

 

 این بیان، هماهنگ با روایات متعددی است که می‌گوید: در آن شب، مقدرات یک سال انسان‌ها تعیین می‌گردد، و ارزاق و سرآمد عمرها، و امور دیگر، در آن لیله مبارکه، تفریق و تبیین می‌شود.

 

 البته، این امر هیچگونه تضادی با آزادی اراده انسان و مسأله اختیار ندارد، چرا که تقدیر الهی به وسیله فرشتگان بر طبق شایستگی‌ها و لیاقت‌های افراد، و میزان ایمان، تقوا، پاکی نیت و اعمال آنها است. یعنی: برای هر کس آن مقدر می‌کنند که لایق آن است، یا به تعبیر دیگر:زمینه‌هایش از ناحیه خود او فراهم شده، و این نه تنها منافاتی با اختیار ندارد، که تأکیدی بر آن است.

 

از سوی دیگر آن شب را از این جهت شب قدر نامیده‌اند که: دارای قدر و شرافت عظیمی است (نظیر آنچه در آیه ۷۴ سوره «حج» آمده است: ما قَدَرُوا اللّه حَقَّ قَدْرِهِ: «آنها قدر خداوند را نشناختند.

 

همچنین به خاطر آن است که، قرآن با تمام قدر و منزلتش بر رسول والا قدر، و به وسیله فرشته صاحب قدر نازل گردید.

 

 

مراقب شب های قدر باشید

 

در این میان نباید فراموش کرد که یک شب بزرگ و سرنوشت ساز در راه است ، شبی که باید غبار کینه ها و اختلافها را شست و با دلی پاک و صاف به سوی خدا روی کرد.

 

شب قدر، شب استغفار و بخشش است و همه باید خود را برای این شب های عظیم آماده کنند و اگر حق الناس و دلخوری و ناراحتی دارند از دل بیرون کنند و خود را آماده و محیای لبیک به ندای حق کنند.

 

این شب بهترین فرصت است تا خوبی‌ها را جایگزین بدیها، صلح و صفا را جایگزین اختلاف و تفرقه، احسان و نیکی را جایگزین ظلم و ستم، احسان به والدین را جایگزین عاق والدین و صله رحم را جایگزین قطع رحم نماییم. نیکو و شایسته است با صدقات قدمی در جهت آبادانی خانه آخرت برداریم و با اعمال نیک و خیر، ثواب دو چندان ببریم.

 

زهرا سالاری نژاد

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار