کد خبر:۴۲۴۷۳۵
باشگاه دانشجویان/

اینترنت ملی لازمه‌ی اقتدار ملی

اینترنت ملی تنها راهی است که در آن ضمن جلوگیری از نفوذ فرهنگ غیر اسلامی، بهبود سرعت، بالا رفتن امنیت و کاهش قیمت را به همراه خواهد داشت. همچنین این بستر زمینه ساز شکوفایی اقتصادی و محتوایی تارنماهای ملی و رونق سرویس‌های اینترنتی در داخل کشور خواهد بود. اینترنت ملی به عنوان مهمترین و ...

گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»-یادداشت دانشجویی*؛ 36 سال از انقلاب می‌گذرد و رهبر انقلاب به کرات به اهمیت پیشگیری از ورود فرهنگ غیر اسلامی به کشور و ایجاد بستر برای محقق شدن تمدن و سبک زندگی ایرانی اسلامی اشاره کرده‌اند.

 

تحقق یافتن تمدن اسلامی به منزله ایجاد و تولید محتوا و ابزار متناسب با فرهنگ و اندیشه اسلامی است. به عبارت دیگر به معنای ایجاد بستری است که در آن انسان‌ها به سعادت دنیوی و اخروی برسند و راه رسیدن و تحقق آن در تولید محتوا و جلوگیری از نفوذ محتوا و فرهنگ غیر اسلامی به کشور است. در این خصوص حوزه و  دانشگاه مسئول‌اند تولید محتوا کنند و دولت موظف است تا جلوی نفوذ فرهنگ و محتوای غیر اسلامی به کشور را بگیرد و بستری امن را جایگزین آن کند.

 

اما آنچه که در حال حاضر در حال روی دادن است نفوذ هر چه بیشتر فرهنگ غرب از طریق رسانه‌هایی نظیر تلفن‌های همراه و شبکه‌های اجتماعی صیهونیستی است. مفاهیمی که نه تنها هیچ تناسبی با فرهنگ ایرانی اسلامی ندارند بلکه در تقابل با آن نگاشته می‌شوند. همچنین به دلیل فقدان اینترنت ملی سالانه میزان زیادی از بودجه، از کشور خارج می‌شود. سوال اساسی این است چرا باید سرمایه ملی از کشور خارج شود در حالی که تمام عوامل تولید درآمد اعم از کاربر، سیستم مورد نیاز کاربر و محتوا در داخل کشور تامین می‌شود.

 

علاوه بر آن سرویس‌های غیر بومی که تحت نظارت و کنترل دولت آمریکا فعالیت می‌کنند اطلاعات کاربران (خصوصا کاربران کشور ایران) را مورد داده کاوی قرار داده و از آن در جهت مقاصد شوم اقتصادی و اعتقادی و تغذیه رسانه‌ای سوءاستفاده می‌کنند.

 

همچنین شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک، شبکه‌های اجتماعی موبایلی و امثال آن‌ها کاربران را فیلترینگ حبابی می‌کنند و اجازه تاثیر گذاری و اشاعه فرهنگ و عقیده را به گروه‌های مخالف نمی‌دهند.

 

در چنین شرایطی تنها راه مقابله با چنین جریانی ایجاد بستری ملی و بومی است. بستری که در آن امکان نفوذ فرهنگ غیر اسلامی به کمترین میزان ممکن برسد و شبکه‌های اجتماعی متناسب با فرهنگ اسلامی گسترش لازم را پیدا کنند. و از آنجایی که امروزه اینترنت و فضای مجازی به عنوان تاثیرگذارترین رسانه این دوره مطرح است بالطبع مهم‌ترین ابزار در جهت گسترش و معرفی و نهادینه کردن مفاهیم و مبانی تفکر و سبک زندگی اسلامی به شمار می‌رود.

 

اینترنت ملی تنها راهی است که در آن ضمن جلوگیری از نفوذ فرهنگ غیر اسلامی، بهبود سرعت، بالا رفتن امنیت و کاهش قیمت را به همراه خواهد داشت. همچنین این بستر زمینه ساز شکوفایی اقتصادی و محتوایی تارنماهای ملی و رونق سرویس‌های اینترنتی در داخل کشور خواهد بود. اینترنت ملی به عنوان مهم‌ترین و موثرترین عامل در زمینه سازی تحقق تمدن ایرانی اسلامی است و به عنوان یک الزام باید توجه ویژه‌ای به آن شود.

 

با این وجود دیده می شود مسئولین این امر آنطور که باید به این موضوع نپرداخته‌اند و در تحقق بخشیدن به آن به حد کافی جدیت به خرج نداده‌اند که این قابل چشم پوشی نیست. مسئله اینترنت ملی و شبکه ملی اطلاعات مسئله‌ای است که به هیچ وجه نباید از آن غافل شد. زیرا در صورت غفلت، عواقب آن گریبان گیرمان خواهد شد. عواقبی که امنیت ملی و اعتقادات مردم را به شدت تهدید خواهد کرد.

 

 

*محمد عرب-دبیر تشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه گلستان

 

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تائید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفا منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار