به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، عباس سروش در نشست خبری که امروز در دانشگاه امیر کبیر برگزار شد گفت: دانشگاه امیرکبیر با قدمت صد ساله جزو دانشگاههای صنعتی مطرح است که دانش آموزان تلاش میکنند وارد این دانشگاه شوند. در مدت یک سال و یک ماهی که ریاست دانشگاه به عهده معتمدی بوده است سعی کردهایم در ادامه سیاستهای گذشته درباره کم و کیف آموزش شتاب بیشتری بدهیم و در جذب دانشجویان نخبه جدید برنامه هایی داریم که دانشگاه به لحاظ محبوبیت ارتقا پیدا کند.
وی افزود: در رده بین المللی و جذب دانشجویان بین الملل تلاشهایی داشتیم که قابل توجه است. مجموعا حدود صد دانشجوی خارجی داشتیم که نیمی در دوره کارشناسی و بقیه در دورههای ارشد و دکتری تحصیل میکنند.
معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه بیشترین تعداد دانشجویان خارجی از چه کشورهایی است گفت: بیشترین جذب دانشجوی خارجی برای دانشگاه امیرکبیر ابتدا از عراق بعد سوریه و در آخر لبنان و اردن هستند. هدف ما این است که بتوانیم تا سال 1404 از هر سه دانشجوی امیرکبیر یک دانشجوی خارجی داشته باشیم.
وی در ادامه تاکید کرد: تا سال 1400 باید بالغ بر هزار دانشجوی خارجی داشته باشیم که در رشتههای خاصی این دانشجویان متقاضی هستند ولی جذب دانشجوی خارجی زیر ساختهایی میخواهد که مثلا از آن میتوان به انگلیسی بودن کلاسها اشاره کرد.
سروش تصریح کرد: هدف کلی که داریم شاید بلند پروازانه به نظر بیاید ولی می خواهیم تا سال 1404 بین صد دانشگاه برتر جهان باشیم که عده ای آن را دست نیافتنی می بینند ولی با تلاش می توانیم به این امر مهم برسیم جذب دانشجوی خارجی ،امکانات و انفورماتیک، معیارهای برتری در رتبه بندی است که ما در حال بررسی آنها هستیم.
وی درباره جذب دانشجویان نخبه گفت: برای آنکه رتبه های با کیفیت بهترین را جذب کنیم سیاست هایی را اعمال کردیم در زمینه آموزشی ما یکی از پرجمعیت ترین دانشگاه های صنعتی کشور هستیم که تعداد دانشجویان بین 12 هزار و 500 تا 14 هزار و 500 در نوسان است.
معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی درباره نسبت دانشجویان گفت: در مقطع کارشناسی 47 درصد و ارشد و دکتری 53 درصد دانشجو داریم که در برنامه ریزی آینده می خواهیم این توازن را 50 – 50 کنیم و برای آن می خواهیم ظرفیت کارشناسی را افزایش دهیم در حال حاضر کل دانشجویان دکتری بالغ بر 1650 نفر، کارشناسی ارشد 5050 نفر و مقطع کارشناسی 5500 نفر است که این آمار قابل تغییر است. 3600 الی 3750 نفر ورودی های مهر ماه ما هستند که به همین دلیل در مهر ماه اوج جمعیت دانشجویی را داریم.
وی با اشاره به اینکه 525 استاد در دانشگاه امیرکبیر مشغول فعالیت هستند گفت: درباره پردیس ها باید عرض کنم که ما با وجود پردیس ها موافق هستیم ولی مشروط بر اینکه مادامی که در پردیس جذب دانشجو داریم باید کیفیت آنها را ارزیابی کنیم. درباره دانشجویان نوبت دوم هم همین سیاست را به خرج دادیم چرا که در کلاس های مقاطع ارشد حدود 50 تا 60 درصد افراد شهریه نمی دهند و 40 درصد دانشجویان نوبت دوم هستند ولی رتبه این افراد زیاد با هم تفاوتی ندارد و ما در پردیس ها می خواهیم علاوه بر تامین کسری بودجه دانشجویان با کیفیت مناسب و با فاصله کمی از دانشجویان معمولی داشته باشیم اما وجود پردیس ها اجباری است چون ما ناچاریم برای شهریه از آنها استفاده کنیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: طبق صحبت هایی که با وزارت علوم شده برنامه و مقررات آموزشی دانشگاه امیرکبیر در حال بازنگری است و وزارت علوم اختیار را به دانشگاه های برتر داده که پس از بازنگری دانشگاه های درجه دو از قوانین آنها پیروی کنند ما به عنوان اولین دانشگاهی هستیم که در بخش کارشناسی بازنگری داریم و امیدواریم تا آخر سال 94 این برنامه به اتمام برسد.