آخرین اخبار:
کد خبر:۴۲۵۳۲۸
زارعی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»:

جنبش‌‌دانشجویی به شناخت معرفتی دانشجویان منطقه کمک‌کند

استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه گفت: اگر جنبش دانشجویی در مصر، تونس، عربستان، عراق و سوریه و در هر جای دیگری به سمت یک فعالیت معرفتی و کمک به تغییر در حوزه معرفتی بروند، تحول صورت می‌گیرد.

سعدالله زارعی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» با اشاره به جنبش‌ها و فعالیت‌های دانشجویی در کشورهای منطقه مثل سوریه و یمن که درگیر جنگ هستند،گفت:  دانشجو در تمام کشورها یک پدیده عمومی است و در خاورمیانه هم دانشجوها عدد قابل توجهی از جمعیت را به خودشان اختصاص داده اند.دانشجوها طبیعتا جنبش هم داشته والبته نمی‌شود که جنبش نداشته باشند.

 

وی تصریح کرد:  جنبش سیاسی معطوف به تغییر است که باید دقت درآن وجود داشته باشد،حال سوالی مطرح می‌شود که آیا انقلاب اسلامی ما محصول جنبش سیاسی دانشجوهای ایران بوده است؟باید گفت، بدون شک دانشگاه‌ها در ایران نقش مهمی داشتند شکی در این نیست اما آیا انقلاب ما با یک انقلاب دانشجویی به پیروزی رسیده است؟ به تعبیر حضرت امام انقلاب ما،انقلاب مردم کوچه و بازار بوده و ضمنا دانشجوها و اساتید سهم داشتند.

 

استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی و كارشناس مسائل بین‌المللی در پاسخ به این سوال که آیا باید از دانشجو صرفا انتظار جنبش سیاسی داشت؟،گفت: اگر جنبش دانشجویی در مصر، تونس، عربستان،عراق و سوریه در هر جای دیگری به سمت یک فعالیت معرفتی و کمک به تغییر در حوزه معرفتی بروند، کار صورت می‌گیرد، من فکر می‌کنم در ایران جنبش های دانشجویی عمدتا در حوزه معرفتی پیرامون انقلاب تلاش می‌کردند.

 

وی افزود: معرفت مردم و اقشار دیگر را نسبت به وضعی که در آن قرار دارند، بالا می برند.نشریات،میتینگ‌هایشان عمدتا از این جنس بود. اگر مثلا دانشجوهای اسکندریه، دانشجوهای دانشگاه عین الشمس بیایند و در فضای مصر واقعیت‌ها را برای مردم تشریح و تلاش کنند تا سطح معرفت عمومی را نسبت به آنچه که در کشورشان می گذرد بالا ببرند به نظرم این‌ها کار انقلابی خودشان را به نوعی انجام دادند و در واقع می شود چنین نقشی ایفا کنند.

 

زارعی با بیان اینکه ما می توانیم آنها را در ایفای چنین نقشی کمک کنیم،تاکید کرد: اگر ما مخصوصا با توجه به وجود فضاهاو شبکه‌های اجتماعی،هر دانشجوی باانگیزه‌ی ما خودش را موظف بداند که با یک نفر از استادهای عین الشمس، یک نفر از دانشجوهای آن تماس داشته باشد این کفایت می‌کند که بتوانیم به آنها کمک کنیم.

 

وی ادامه داد: اگربتوانیم حوزه معرفتی را فعال کنیم،قطعا این ها نقش مهمی در تحولات آینده ایفا می‌ کنند و فاصله این تحولات هم برخلاف گذشته طولانی نخواهد بود،چرا که در گذشته می گفتند یک بذری را امسال بکار 25 سال بعد درو کن، ولی امروزه این طور نیست، جنبش دانشجویی در مصر در تاریخ 11 اردیبهشت ماه سال ۹۳ تصمیم می‌گیرد که مرسی را سرنگون کند و در تاریخ 11 تیر همان سال در طی دوماه وی را سرنگون می‌کنند.

 

استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی و كارشناس مسائل بین‌المللی با بیان اینکه دو برادر تصمیم می‌گیرند که جنبشی  را در ۱۱اردیبهشت راه بیندازند، در پایان خاطر نشان کرد:  آنها تصمیم می گیرند که یک جمعیت 10 میلیونی را پای کار آورده و ظرف دو ماه مرسی را ساقط می‌کنند، بنابراین امروز امکانات فراهم شده که اگر دانشجویی ایرانی واقعا تمرکز کند و بگوید که خواهان ایجاد تحول در مصر هستیم ،می تواند. راهش این است که دانشجوی ما دانشگاه را شناخته، با روحیات مصری‌ها آشنا باشند و متناسب با آن تولید ادبیات کند.جنبش های دانشجویی امروزه اگر به جای این که مستقیم وارد حوزه سیاسی شوند حوزه‌ی معرفتی را انتخاب کنند،توانسته کارهای بزرگ دست پیدا کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار