به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از پایگاه خبری «دنشجویان بیدار»، اردوهای جهادی در استان خراسان شمالی پیشینه طویلی دارد، شاید بیش از 6 سال است که دانشجویان از دانشگاه های سراسر استان و حتی کشور برای محرومیت زدایی مادی و معنوی همچون پرستوهایی مهاجر رسم هجرت می آموزند و فارغ از ملاحظات مالی خود را وقف مستضعفین می کنند.
محرومین چشم انتظار بازگشت این پرستوها هستند
تا کنون نیز ابعاد اقدامات برجسته آنان با دستهای واقعا خالی و با جلب حمایت های خیرین و نهادها در مناطقی همچون روستاهای فاروج، اسفراین و شهرک کال ایمانی واقع در مانه و سملقان گسترش یافته است و ایام تعطیل که می شود محرومین چشم انتظار بازگشت این پرستوها هستند.
دانشجویانی که فرسخ ها آن طرف تر سر در درس و بحث و کلاس و شبکه های اجتماعی و تفریح ها و امکانات مدرن و اینترنت و غیره دارند؛ اما وقتی قدم به این مناطق محروم می گذارند با کمترین امکانات می زیند و هیچ گلایه ای هم از کمبودها ندارند.
در میان این دانشجویان، داشته ایم بچه های مخلص و بی ریایی که دانشجوی دانشگاه صنعتی اصفهان بوده و تعطیلات نوروزی خود را رها کرده و آمده کنار دست استاد گچ کار برای سفید کاری مسجد کال ایمانی دوغاب درست می کرده است.
یا دانشجویانی که از دانشگاه امیر کبیر و علم و صنعت تهران قدم به بیابان های تفتیده راز و جرگلان گذاشته اند و با دستان لطیف و آفتاب نخورده خود ساعت ها زیر گرمای خورشید بیل می زده اند و شبها هم کلاس قرآن و تقویتی برای بچه ها برگزار می کردند.
امسال 600 دانشجوی جهادگر می سازند تا ساخته شوند
بحر را در کوزه بریزم، امسال هم 9 گروه جهادی یکی از دانشگاه علم و صنعت تهران و 8 تا از دانشگاه های خراسان شمالی بار سفر جهادی خود را به مقصد روستاهای مانه و سملقان، جاجرم، شیروان، راز و جرگلان و بجنورد بسته اند.
گروه هایی از دانشگاه های جاجرم که به تعداد 60 نفر از تاریخ 7 مرداد تا 15 مرداد در روستای چهار بید، حصار عیسی و کتلی جهاد فرهنگی و عمرانی خواهند داشت.
دانشجویانی به تعداد 50 نفر از دانشگاه های اسفراین که سرخ قلعه، دپرچین و کریم آباد را 5 تا 15 مرداد به قدوم خود روشن می کنند و جهادگرانی به تعداد 100 نفر که از دانشگاه علم و صنعت تهران می کوبند از 9 الی 23 مرداد می آیند به پرسه سو و سوخسوهاشم خدمت رسانی کنند.
همچنین قلب های تپنده ای از مانه و سملقان و آشخانه به تعداد 60 نفر مقصد اردوی جهادی خود را از 15 تا 25 مرداد ساخت بنای جدید امامزاده اشرف پیش قلعه قرار داده اند.
دانشجویان شیروانی هم امسال پرقدرت تر خود را به این قافله عشق رسانده اند و به تعداد 50 نفر از 23 مرداد تا 5 شهریور به روستای توکور، شهرک امام رضا(ع) و شهرک امام سجاد(ع) به فعالیت عمرانی و فرهنگی می پردازند.
از دانشگاه های آزاد و پیام نور مرکز استان نیز به ترتیب 100 و 55 نفر به این اردوها اعزام می شوند که بچه های دانشگاه آزاد امسال پس از اتمام مسجد کال ایمانی و محرومیت زدایی نسبتا خوب از آنجا تغییر مکان داده اند و 7 تا 17 مرداد به صفی آباد اسفراین بال می گشایند.
پیام نوری ها هم 20 تا 30 مرداد همچون سال گذشته به روستای گیفان و جودر هجرت می کنند تا حسینیه ای که چند سال است مشغول ساخت آن هستند کامل کنند و زیربنای کارهای فرهنگی خود را گسترش داده و ستون ها را بزنند.
حوزه بسیج دانشجویی شهید تهرانی مقدم شامل دانشگاه های کوچکتر مرکز استان از جمله اشراق، دارالفنون، حکیمان، فرهنگیان، علوم قرآنی و غیره نیز امسال به صورت مستقل می خواهند به تعداد 50 نفاز 1 تا 10 شهریور به محرومیت زدایی از هفت کلاته اسفراین بپردازند.
همچنین بسیج دانشجویی دانشگاه بجنورد نیز برای نخستین بار به تعداد 15 نفر کار خود را از 7 الی 17 مرداد در منطقه صفی آباد اسفراین آغاز خواهد کرد.
چگونه ثبت نام کنم؟
علاقه مندان از قشر دانشگاهی استان اعم از دانشجویان و اساتید و کارکنان می توانند با مراجعه به دفاتر بسیج دانشجویی دانشگاه خود جهت حضور در این اردوهای جهادی اعلام آمادگی کنند تا آنها نیز طعم جبهه ها را در قرن 21 بچشند و بخشی از تابستان خود را وقف محرومین کنند.
امینی فر: ستاد پشتیبانی اردوهای جهادی در استانداری تشکیل شد
در همین رابطه عبدالله امینی فر، مسئول بسیج دانشجویی خراسان شمالی گفت: بحمدالله با همکاری هایی که میان ما و مجموعه استانداری بخصوص معاون سیاسی، امنیتی و فرهنگی و اجتماعی صورت گرفت، ستاد پشتیبانی کار خود را آغاز کرد.
وی افزود: در این ستاد تمام دستگاه هایی که حوزه خدماتشان به اردوهای جهادی مربوط می شود حضور دارند و هر یک وظایفی را برای پشتیبانی هرچه بهتر این اردوها به عهده می گیرند.
امینی فر تصریح کرد: هم اکنون این همکاری در حوزه فرمانداری های شهرستان ها آغاز شده و هفته آینده گروههای جهادی که قرار است در اسفراین محرومیت زدایی کنند با بخشداران و فرماندار این شهرستان دیدار و گفتگو دارند.
امسال با شناخت کامل از مناطق به اردو می رویم/ جمع آوری مشکلات مختلف مردم از بخشداری ها
وی با اشاره به اینکه سایر فرمانداری های شهرستان های هدف ما نیز طی دو هفته آینده جلسات مشترک خود با جهادگران را خواهند داشت، گفت: قرار شده است مشکلات مختلف فرهنگی، عمرانی و غیره از بخشداران جمع آوری بشود و در اختیار گروههای ما قرار بگیرد تا با اطلاعات کامل وارد منطقه بشوند.
مسئول بسیج دانشجویی خراسان شمالی ادامه داد: دفتر فنی استانداری هم بنا شد پروژه های عمرانی که در حیطه توانایی دانشجویان است جدا بشود و جهت اجرا به این عزیزان سپرده شود.
ورودی جدی تر دانشگاه ها/ تلاش می کنیم کارآموزی دانشجویان علاقه مند را به سمت اردوی جهادی ببریم
وی با بیان اینکه دانشگاهها نیز در بحث ایاب و ذهاب و حمایت های مادی و معنوی مسئولیت پذیرفته اند، گفت: پیگیر تخصیص پروژه ها و کارآموزی دانشجویان به اردوهای جهادی بودیم که متاسفانه در وزارت علوم تعریف نشده است و فعلا به نتیجه نرسیده است.
برخی پروژه هایی که در مناطق محروم اجرا خواهند شد
عبدالله امینی فر با اشاره به پروژه هایی که قرار است به دانشجویان سپرده شود، گفت: یک بهسازی مدرسه داریم، بهسازی پل مرزی پرسه سو نیز با همت دانشجویان علم و صنعت تهران اجرا خواهد شد و نیز چند پروژه ساخت خانه محروم از سوی کمیته امداد و کمک های مردمی پیش بینی شده است.
وی در پایان گفت: دانشجویان تهرانی خود برای بستر شناسی آمده و منطقه هدف را مشخص کردند و تاکنون بیش از 40 میلیون تومان هم از خیرین جمع آوری کرده اند که قرار است در پروژه های خود صرف کنند.
امیدواریم مرداد و شهریور ماه امسال در اوج گرمای تابستان بازار محرومیت زدایی از مناطق رنجدیده و غبار غفلت گرفته استان خراسان شمالی داغ خواهد شد و دوباره چشم های منتظر مردم و کودکان این مناطق به دیدار دانشجویان جهادگر روشن می شود.
به امید روزی که در کنار نام استان خراسان شمالی واژه رنج آور "محروم" نباشد...