به گزارش خبرنگار گروه استانها خبرگزاری دانشجو؛ دهه فجر همواره تجلی خاطراتی است که پیر و جوان با آن لحظات خوشی دارند؛ از پیرمرد متولد دهه چهل گرفته که بهمن سال ۵۷ را از نزدیک لمس کرده تا آن جوان متولد دهه هفتاد و هشتاد که با فرا رسیدن دهه فجر در مدرسه و محله جشن انقلاب برگزار میکرد.
اکنون نیز به دهه فجر رسیدیم؛ سالگرد روزهای پر اضطرابی که در نهایت منجر به پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری روح الله خمینی شد؛ همان امامی که پشتیبانی یک ملت را داشت و به واسطه همین امر با قدرت و شجاعت از آرمانهای اسلام و کشور سخن میگفت.
اینک بیش از ۴ دهه از آن روزها گذشته و برکات انقلاب اسلامی قابل شمارش نیست؛ رشد بی نظیر شاخصها و زیرساختها و امکانات در دورترین نقاط مرزی؛ از جمله استان خراسان شمالی که در شمال شرق کشور قرار گرفته و پس از انقلاب اسلامی پیشرفتهای بی نظیری را به خود دیده است؛ از ارتقا شاخصهای بهداشتی و درمانی گرفته، تا ضریبهایی همچون بهره مندی از آب و برق و گاز؛ حتی در روستاهای دورافتاده و مرزی که کسی فکرش را نمیکرد حکومت دغدغه آنان را نیز داشته باشد.
اما هر ساله همزمان با دهه فجر پروژههای مهم دیگری در نقاط مختلف کشور از جمله خراسان شمالی به بهره برداری میرسد؛ پروژههای عموما عام المنفعه که بناست خدمت دهی مناسبتر به مردم این منطقه را ترتیب دهد.
رشد دو برابری تعداد پروژهها به نسبت سال قبل
امسال نیز تنور افتتاحها و کلنگ زنیها داغ است؛ در خراسان شمالی امسال ۹۰۰ طرح با اعتبار ۷ هزار میلیارد تومان افتتاح و ۱۰۰ طرح با اعتبار ۱۰ هزار میلیارد تومان کلنگ زنی خواهد شد.
شهرهای شیروان، بجنورد و اسفراین به ترتیب با ۱۶۹، ۱۵۱ و ۱۳۳ طرح بیشترین سهم در افتتاح پروژههای دهه فجر را دارند و شهرستانهای دیگر در رتبههای بعدی قرار دارند.
از مجموع طرحهای کلنگ زنی شده، ۶۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه صنعت، معدن و تجارت، ۸۱۱ میلیارد در حوزه راه و شهرسازی و ۴۶۰ میلیارد در حوزه وزارت کشور است؛ در پروژههای قابل افتتاح نیز حوزه صنعت با ۲۵۰۰ میلیارد تومان در رتبه نخست و وزارت نیرو با ۲۵۰۰ میلیارد تومان در رتبه بعدی قرار دارد.
نکته قابل توجه نیز رشد کم نظیر طرحها در قیاس با سال گذشته است به طوری که پروژهها از نظر اعتباری رشد ۳۵۰ درصدی و از نظر تعداد رشد ۹۳ درصدی را دارد که نشان میدهد طی دولت سیزدهم موتور اقدامات عمرانی نیز روشن شده است.
مروری بر مهمترین پروژهها
محمدرضا حسین نژاد، استاندار خراسان شمالی در این خصوص در گفتگو با دانشجو ضمن تشریح اعداد و ارقام افتتاح پروژه ها، اظهار کرد: علاج بخشی سد بیدواز اسفراین از پروژههای مهم افتتاح شده خواهد بود.
وی افزود: آبگیری سد گلمندره که از مصوبات سفر رهبری است و با پیشگیری از خطر سیلاب، موجبات خرسندی مردم را هم فراهم کرد، از دیگر طرحها است که به صورت رسمی افتتاح میشود.
حسین نژاد گفت: طرح ویژه مسکن روستایی، ایجاد تأسیسات فاضلاب شیروان و شرکت آذین فورج، از دیگر طرحهای افتتاحی این دهه فجر است.
وی افزود: آبرسانی فاروج، تجهیز و قرارداد اکتشاف معدن آلبلاغ اسفراین، ساختمان عملیاتی گاز راز و جرگلان و ساختمان جدید شهرداری شیروان، تولید فروسیلیس شرکت آلفا در گرمه، واحد شمش منیزیم، درمانگاه تخصصی ثامن الائمه بجنورد، بازسازی مدرسه ۱۵ کلاسه عصمت بجنورد و تامین برق شهرک صنعتی شیروان هم از دیگر طرحهای قابل بهره برداری در این دهه است.
در راستای جهش فناوری
اما نکته قابل توجه توسعه خراسان شمالی طی دو سال اخیر، رشد و توسعه حوزه محصولات فناورانه است؛ جایی که با سوددهی و ارزش افزوده بالا میتواند منابع درآمدی زیادی را برای استان فراهم کند.
استاندار خراسان شمالی روز گذشته، در رویداد اقتصادی تانا و تا ثریا صنایع، اظهار کرد: صادرات فناورانه از استان از ۱۸ هزار دلار در سال ۱۳۹۹ به دو میلیون دلار در سال ۱۴۰۱ و در شش ماهه اول سال ۱۴۰۲ به ۱۰ میلیون دلار رسیده است و سیر صعودی پر شتابی را نشان میدهد.
وی شناخت نیاز و مسئله را در مسیر تحول و توسعه مهم توصیف کرد و گفت: پنج رویداد تانا تاکنون برگزار شده و تاکنون بیش از ۲۹۰ نیاز و ۱۰۸ ایده ثبت شده است.
حسیننژاد از برگزاری ۱۰۸ تور ترویجی فناوری در سال ۱۴۰۱ و ۹۰ تور ترویجی فناوری در ۱۴۰۲ خبر داد.
این امر نشان میدهد علاوه بر اجرای پروژههای عام المنفعه، دولت سیزدهم نگاهی ویژه به طرحهای فناورانه دارد؛ موضوعی که در آینده نه چندان دور میتواند آثار مثبت متعددی را به دنبال خود داشته باشد.