به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» کیهان نوشت طی روزهای گذشته بحث افزایش قیمت برخی از کالاهای اساسی از جمله محصولات لبنی، مواد پروتئینی، قند و شکر و روغن نباتی از محافل مختلف شنیده شد که البته استارت آن را وزیر صنعت، معدن و تجارت با عنوان خبر ابلاغ بخشنامه دولت برای افزایش شش درصدی قیمت 18 قلم ماده غذایی به سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان زد.
نعمتزاده درباره این افزایش قیمت عنوان کرده که تولیدکنندگان با ابلاغ این بخشنامه نمیتوانند خودشان برای افزایش شش درصدی قیمت اقدام کنند بلکه باید درخواست خود را به سازمان حمایت ارائه دهند و این سازمان در صورت بررسی هزینهها میتواند با درخواست آنها موافقت یا مخالفت کند. براین اساس در صورت موافقت این سازمان، کالاهایی از قبیل روغن نباتی، لبنیات، مرغ و تخم مرغ، قند و شکر میتوانند تا سقف شش درصد افزایش قیمت داشته باشند.
این درحالی است که محمد باقر نوبخت - سخنگوی دولت - این موضوع را رد کرد و گفت: دولت برنامهای برای افزایش قیمت مواد غذایی نداشته است.
از سوی دیگر برخی انجمنها و اتحادیهها از جمله صنایع لبنی با افزایش قیمت کالاهای اساسی مخالف هستند و افزایش قیمت در سال جاری را به صلاح بازار نمیدانند و معتقدند این اقدام باعث کاهش قدرت خرید مردم و افزایش کالاهای انباری میشود.
البته این گفتهها دوامی نیاورد و اکنون قیمت اقلام لبنی همچون شیر کمچرب و خامه در برخی برندها افزایش یافته است؛ به عنوان مثال در برخی برندها قیمت شیر بطری کم چرب از 2300 و 2400 به 2500 تومان، شیر بطری پرچرب از 2500 به 2700 و 2800 تومان، خامه 250 گرمی از 2500 تومان به 2850 تومان و خامه 200 گرمی از 1900 به 2300 تومان افزایش یافته است.
گفتنی است در حالی مجوز افزایش قیمت کالاهای اساسی و پرمصرف توسط سخنگویان دولت و سازمان حمایت تکذیب میشود که اظهارات ناهماهنگ مسئولان دولتی منجر به افزایش قیمت واقعی و انتظاری شده است.
دولتها اصولا برای اجرای سیاستهای فقرزدایی و توجه به قدرت خرید طبقه ضعیف جامعه، توجه ویژهای به کالاهای اساسی میکنند، اما اخیراً و پس از توافق هستهای اظهارات وزیر صنعت شوک معکوسی برای افزایش قیمت کالاها داشت و توقع انتظاری افزایش قیمت کالاهای اساسی ایجاد کرد.
خبرگزاری تسنیم در همین باره نعمتزاده را «وزیر گرانی» لقب داد و نوشت: بر اساس توافق هستهای ایران با غرب، مردم انتظار کاهش قیمت انواع کالا و محصولات تولیدی را دارند اما عملکرد و اظهارات وزیر صنعت به گونه دیگری است.
برخلاف خواست عمومی، وزیر صنعت بعد از حصول مرحله اول توافق برجام اعلام کرد که قیمت خودروهای داخلی که در زمان تحریمها جهش فوقالعادهای داشته است در زمان برداشته شدن تحریمها کاهش نمییابد.
رسانهای کردن هدفمند موضوع مجوز افزایش 6 درصدی کالاهای اساسی نیز درست در زمانی که مردم انتظار کاهش قیمت دارند در این راستا توجیه میشود.
نکته جالب در این ارتباط اینکه اظهار بیاطلاعی سخنگوی دولت از مصوبه مجوز افزایش 6 درصدی کالاهای اساسی و مرتبط خواندن آن با تصمیمات ستاد هدفمندی یارانهها درحالی اتفاق میافتد که تصمیمات ستاد هدفمندی یارانه از تصمیمات دولت خارج نیست.
فراموش نمیکنیم چند ماه پیش وقتی نعمتزاده مجوز افزایش 10 درصدی قیمت لبنیات را اعلام کرد این موضوع توسط سخنگوی سازمان حمایت تکذیب و اعلام شد که مصوبهای در این خصوص به دست آنها نرسیده است، اما در عمل قیمت این محصولات بعد از مصوبه رویت نشده، افزایش یافت!