به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، جلسه شورای راهبردی معاونت امور مجلس دانشگاه آزاد با حضور میرزاده رئیس این دانشگاه و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از جمله آقایان تابش نماینده اردکان، شهریاری نماینده زاهدان و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، عزیزی نماینده شیروان و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، حسینی صدر نماینده مردم خوی، حیدرپور نماینده شهرضا و دهاقان، منادی نماینده تبریز و اسکو، قوامی نماینده اسفراین، نگهبان سلامی نماینده خواف، رحمانی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، دوگانی نماینده فسا و برخی از معاونان دانشگاه شامل حجتالاسلام والمسلمین علی عسکری معاون مجلس، طه هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی و علوی فاضل معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد عصر روز گذشته در سازمان مرکزی برگزار شد.
میرزاده در ابتدای این جلسه ضمن تشکر از حضور نمایندگان، گفت: هدف از برگزاری مستمر این جلسه افزایش همفکری، همدلی و همزبانی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی در راستای بهبود امور و رسیدن به استانداردهای آموزشی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به قانون ۶۳۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزود: طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، بررسی امور اداری،پژوهشی و آموزشی مربوط به دانشگاهها به دیوان عدالت اداری فرستاده نمیشود و در کمیسیون دانشگاهها بررسی میشود.
وی با بیان اینکه انتصابات در دانشگاه آزاد بر اساس ارزیابی عملکرد مدیران صورت میگیرد، گفت: اکثر مدیران در دانشگاه آزاد اسلامی تثبیت شدهاند و تمام انتصابات تنها براساس ارزیابی عملکرد افراد است.
میرزاده همچنین با اشاره به تشکیل شورای داوری در دانشگاه آزاد اسلامی، افزود: وظیفه شورای داوری، بررسی و رسیدگی به تخلفات و گزارشات راجع به مدیران است و در نهایت براساس رای این شورا تصمیم گیری میشود.
وی، دانشگاه آزاد اسلامی را بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی دانست و گفت: بیش از ۴۰ درصد از بار آموزش عالی کشور به عهده این دانشگاه است و شایسته نیست که با دانشگاه آزاد برخورد شخصی و سیاسی شود زیرا ما معتقدیم که هر بخش خصوصی که باری از دوش دولت بردارد باید مورد حمایت قرار گیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطر نشان کرد: تاکنون ۲۶ هزار متقاضی عضو هیات علمی به واحدهای دانشگاه آزاد معرفی شدهاند و در نظر داریم تا پایان سال ۹۶، ۲۰ هزار عضو هیات علمی جذب کنیم که این اقدامات گام بزرگی در راستای اشتغال زایی نیز به حساب میآید.
میرزاده با بیان اینکه توسعه تحصیلات تکمیلی گامی در راستای پاسخگویی به نیاز اجتماعی کشور است، گفت: از۳۴۰ هزار نفری که در کنکور دکتری شرکت کرده اند تنها ۸ درصد آنان جذب دانشگاههای کشور شدهاند که سهم دانشگاه آزاد اسلامی در این میان ۴ درصد است و همچنین از یک میلیون و ۵۰ هزار نفر شرکت کننده در کنکور کارشناسی ارشد، ۲۷ درصد در کل دانشگاه های آزاد و دولتی جذب شدهاند که ۱۴ درصد آن سهم دانشگاه آزاد اسلامی و ۱۳ درصد سهم دانشگاههای دولتی و غیرانتفاعی است.
وی ادامه داد: اگر نتوانیم به تقاضای ادامه تحصیل افراد در کشور پاسخ دهیم متقاضیان از کشور خارج میشوند که این امر نه تنها موجب خروج ارز و آبادی دانشگاههای درجه ۲ و ۳ کشورهای دیگر میشود بلکه تبعات فرهنگی بسیاری نیز به همراه دارد.
میرزاده به توسعه تحصیلات تکمیلی در شهرهای کشور اشاره کرد و گفت: بسیاری از دانشگاههای خوب کشورهای پیشرفته در شهرهای کوچک وجود دارند و بسیاری از آنها غیردولتی بوده یا از طریق خیریه و امور کارآفرینی اداره می شوند.
وی با بیان اینکه لازمه ارتقا درجه علمی کشور، تولید علم است، گفت: خوشبختانه در سال ۹۳ توانستیم وابستگی به شهریه را ۹ درصد کاهش دهیم و امیدواریم تا پایان سال ۹۴ این کاهش را به ۱۶ درصد برسانیم که این امر موجب شد تا برای یک میلیون و ۷۰۰ هزار دانشجوی موجود افزایش شهریه ثابت نداشته باشیم.
میرزاده ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی ۱۱ میلیون متر مربع فضای آموزشی و ۱۷۰ مسجد را با حمایت و پول مردم ساخته است.
وی همچنین به اجرای طرح تجمیع ۱ و ۲ در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و افزود: در طرح تجمیع یک، ۴۷۲ واحد دانشگاه آزاد اسلامی به ۳۹۵ عدد رسیده است که ۷۷ واحد یا مرکز منحل یا ادغام شده اند. همچنین ساختمانهای مستقر در پاسداران در سازمان مرکزی تجمیع شدند که این امر ماهانه ۶۰۰ میلیون تومان صرفه جویی به همراه داشت.