کد خبر:۴۲۹۱۰۶
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی یزد:

مهمترین هدف مطالعه کوهورت پیشگیری از عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیردار است

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به برگزاری طرح کوهورت در استان یزد گفت: مهمترین هدف مطالعه کوهورت پیشگیری از عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیردار است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، امیر هوشنگ مهرپرور،  معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی یزد روز گذشته در مراسم افتتاح مطالعه‌ کوهورت شاهدیه با حضور ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه، معاونین دانشکده ها، نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی، شهردار یزد گفت: مطالعه‌ی کوهورت یک مطالعه‌ی آینده‌نگر است که این طرح در اردیبهشت‌ماه سال جاری به‌صورت پایلوت بر روی 800 نفر از جمعیت شهر شاهدیه انجام‌گرفته و از هم‌اکنون این طرح به‌طور رسمی مورد اعلان عمومی قرارگرفته تا تمامی افراد مورد مطالعه به‌طور دقیق مورد بررسی قرار گیرند.

 

وی افزود: این طرح با شعار دانش و پژوهش در خدمت سلامت مردم شاهدیه فعالیت خود را آغاز کرده است که افراد در یک بازه‌ی زمانی ۱۰ ساله در فواصل زمانی منظم مورد مطالعه قرار می‌گیرند.

 

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: این طرح با شعار دانش و پژوهش در خدمت سلامت مردم شاهدیه فعالیت خود را آغاز کرده است.

 

مهرپرور تصریح کرد: علت انتخاب شهر شاهدیه به عنوان جامعه‌ی مورد مطالعه بدین علت است که کمترین میزان مهاجرت و بیشترین امکان دسترسی به افراد نمونه به عنوان جامعه آماری انتخاب گردیده و تاکنون کمترین ریزش جامعه آماری( کمتر از یک درصد) را در اجرای این طرح شاهد بوده‌ایم که همین امر بر اعتبار نتایج تحقق می‌افزاید.

 

وی ادامه داد: در این طرح تمامی جمعیت شهر شاهدیه که در گروه سنی 65_35 سال قرار دارند و بیشترین گروه در معرض ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر( انواع سرطان‌ها، دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی و...) هستند، مورد مطالعه‌ی دقیق کارشناسان قرار می‌گیرند.

 

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: در این طرح تمامی اطلاعات جمعیت شناختی افراد( سن، جنس، شغل، محل سکونت و...)، سابقه‌ی بیماری‌های غیر واگیردار با تأکید بر سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی و عروقی و...مورد بررسی قرار می‌گیرند.همچنین پرسشنامه‌ای استاندارد به افراد ارائه می‌گردد تا سبک تغذیه و رژیم غذایی افراد را بررسی نماید، چراکه در عصر حاضر علل بسیاری از بیماری‌های غیر واگیردار به سبک زندگی غلط و رژیم غذایی نامناسب مربوط می‌شود.

 

مهرپرور گفت: در این طرح، تک ‌تک افراد جامعه‌ نمونه با حدود 700 پارامتر مختلف سلامت سنجی مورد بررسی قرار گرفته و پس از جمع‌آوری اطلاعات آن‌ها در طول مدت 10 سال متوالی، علل بیماری افراد بررسی و راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به آن‌ها ارائه می‌شود.

 

وی تصریح کرد: نتایج حاصل از مطالعه‌ی کوهورت، قابل تعمیم به کل جمعیت استان است تا بتوان برای چندین دهه بعد به‌منظور ارتقای سطح سلامت افراد برنامه‌ریزی و استراتژی مناسبی ارائه کرد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار