رضا سراج، کارشناس ارشد مسائل راهبردی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو » در ایلام، با اشاره به بازگشت پذیری تحریم ها در صورت شکایت ایران از آمریکا، بیان داشت: ایالات متحده پس از آنکه نتوانست توافق بد را در چارچوب لوزان به ایران تحمیل کند سعی کرد در یک برنامه ریزی و سازوکار، بخشی از مطالبات خود را در جمع بندی مذاکرات و قسمت اعظمی را در سبد قطعنامه قرار دهد.
وی تصریح کرد: آمریکا در التزام بین جمع بندی و برجام درصدد است که توافق بد را به ایران فرموله کند و از این طریق شرایطی را به جمهوری اسلامی تحمیل می کند که در آن تهدید، تحریم و تحقیر وجود دارد. آنچه مهم می باشد، این است که رژیم برگشت پذیری تحریم ها در قطعنامه حفظ شده و نیاز به تایید یا اجماع ۱+۵ ندارد؛ به عبارتی دیگر یک کشور هم می تواند تحریم ها را براساس مکانیزم ماشه برگرداند. تعهدات مذکور با توجه به محدودیت هایی که در حوزه موشکی و اقتدار ملی ایجاد کرده اند ماهیت تهدیدها را پر رنگ تر می کنند.
سکوت دولت به معنی پذیرش قطعنامه محسوب میشود
کارشناس ارشد مسائل راهبردی با بیان اینکه مجموعه اهدافی که آمریکا در هم افزایی بین قطعنامه و برجام دنبال می کند مصداق تحقیر ملت ایران است، گفت: سکوت تیم مذاکره کننده کشورمان جایز نیست، با توجه به بد عهدی آمریکا در ابتدای کار، ما باید واکنش مناسب تری را نشان می دادیم، آمریکا پیش از آنکه که متن برجام در پایتخت کشورهای ۱+۵ برسی شود با تصویب متن پیش نویس در شورای امنیت سازمان ملل خباثت خود را نشان داد، آن ها در نیل به هدافشان حتی نتوانستند ذوق زدگی خود را پنهان کنند؛ فیلم خوشحالی مضاعف نماینده ایالات متحده در سازمان ملل گواه بر این مطلب می باشد.
سراج سکوت دولت در برابر زیاده خواهی های غرب را به معنی پذیرش قطعنامه دانست و تاکید کرد: امنیت، منافع ملی و اقتدار منطقی کشورمان در خطر است؛ از دولت یازدهم و وزارت امور خارجه انتظارات جدی تری وجود دارد که نسبت به این وقایع، واکنش سریح نشان دهند.
وی عجله در تصویرسازی بعد از توافق را مذموم عنوان کرد و ادامه داد: عده ای با ساخت بعضی واژگان مثل «پسا توافق» درصدد هستند که ما را از مرحله «به سرانجام رسانیدن مذاکرات» عبور دهند؛ یعنی این ادراک را برای جامعه به وجود می آورند که مذاکرات تمام شده است بنابراین به مرحله پساتوافق بیندیشیم. مقام معظم رهبری بر موضوع سرانجام بخشیدن به مذاکرات تاکید داشتند، مرحله مذکور فرآیندی دارد که باید طی شود، تصویر سازی انجام شده از پسا توافق کاملا انحرافی است.
عضو هیآت علمی دانشگاه های تهران با تاکید بر اینکه هیچ دلیلی وجود ندارد ما اقتصاد مقاومتی را با به سرانجام رسیدن مذاکرات کنار بزنیم، ادامه داد: برجام و قطعنامه هیچ تضمینی برای لغو تحریم ها ندارند، اگر روند گذشته را همچنان ادامه دهیم آسیب پذیرتر می شویم لذا برای واکسینه کردن خود باید به سمت اقتصاد مقاومتی پیش برویم.
تهدید منتقدین درخور دولت نیست
سراج در اشاره به این مطلب که دولت، مردم را نامحرم می داند و با دادن اطلاعات غلط ذوق زدگی کاذب در جامعه ایجاد می کند، بیان داشت: تزریق هیجان و فضای کاذب در افکار عمومی شگردی است که چند بار توسط دولت پیاده سازی شد ولی مردم با عقلانیت و هوشیاری به این خط تبلیغی واقف شده اند، عدم واکنش ملت به جشن عمومی که فراخوان آن توسط استانداری ها اعلام شد حاکی از آن است که ملت نسبت به خط روانی- تبلیغی و تصویر سازی های خوشبینانه، آگاهی پیدا کرده است، مردم به شعور و شور سیاسی رسیده اند.
وی یکی از موضوعات مورد تاکید رهبری را حفظ انسجام ملی اعلام کرد و ادامه داد: موضوع هسته ای یک بحث ملی است که تا امروز عامل انسجام ملت بوده است؛ اما بعد از این نباید تفرقه آفرین باشد،.آنهایی که انتقاد می کنند دلشان برای پیشرفت کشورشان می تپد، این انتقادها نباید جنبه تخریب وحدت ملی را به خود بگیرند اما از سوی دیگر نباید شمشیر نقد کند شود.
کارشناس ارشد مسائل راهبردی انتقاد را روشن کننده زوایای پیدا و پنهان هر موضوع به ویژه موضوع هسته ای دانست و گفت: در لوای تضارب آرا است که افکار عمومی می توانند بهتر قضاوت کنند؛ بنابراین تهدید منتقدین درخور دولت نیست، رهبر انقلاب فرمودند: مسئولین باید نسبت به توافق تصمیم بگیرند؛ دولتمردان باید در پیشگاه الهی حجت داشته باشند تا با گردن برافراشته بتوانند تصمیمات اصلح بگیرند.
سراج فناوری و صنعت هسته ای را زمینه ساز پیشرفت برای کشورمان اعلام کرد و بیان داشت: ما نباید محدودیت های بلند مدت را قبول می کردیم زیرا این موضوع خساراتی را به علم و فناوری کشورمان وارد خواهد کرد.
تعامل دولت در تراز برخورد ۱+۵ در پای میز مذاکره باشد
وی با بیان اینکه دعوت دولت از آقای فابیوس با توجه به سوء سابقه ایشان برای حضور در ایران شایسته نبود، گفت: وزیر خارجه فرانسه در پرونده ارسال خون های آلوده به کشورمان هرگز عذرخواهی نکرده است، دولت می بایست پیش از اینکه فابیوس به ایران بیاید این مطالبه که را مردم خواستار التیام خسارت های وارده بر غرور و عزت ملی شان هستند به وزیر خارجه فرانسه ابلاغ می کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه های تهران خاطرنشان کرد: تعامل دولت با کشورهای ۱+۵ در تراز برخوردهایی که این ممالک در طول مذاکرات با جمهوری اسلامی داشتند باشد، فرانسه نقش پلیس بد را در مذاکرات بازی می کرد و سرعت نتیجه گیری از گفتگوها را مختل می کرد، دولت دچار شتاب زدگی و ایجاد خط روانی- تبلیغی براساس تصویر سازی های حبابی و کاذب شده است.