به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از زاهدان، شورای فرهنگی دانشگاه آزاد سیستان و بلوچستان به مناسبت روز حقوق بشر بیانیهای را صادر و طی آن نقض حقوق انسانی در سراسر جهان را محکوم کرد.
متن این بیانیه به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
و لقد کرمنا بنی آدم و حملناهم فی البر و البحر و رزقناهم من الطیبات و فضلناهم علی کثیر ممن خلقنا تفضیلا (سوره اسراء، آیه ۷۰)
دسامبر ۱۹۵۰ سالروز تصویب روز جهانی حقوق بشر, که سالانه در تمامی کشورها برگزار می شود وچند سالی است در تقویم ملی ایران امروز چهاردهم مردادروز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی درج شده است.
در آستانه برگزاری روز، التهابی جهانی در موضوع حقوق بشر به چشم می خورد. آمارهای منتشر شده رسمی نشان می دهد که نقض حقوق بشر منحصر در کشورهای در حال توسعه و یا کمتر توسعه یافته نیست، نقض فاحش و سیستماتیک حقوق بشر در کشورهای توسعه یافته ای چون امریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، کره جنوبی و استرالیا و کانادا نیز به کرات مشاهده شده است.
بررسی شرایط حقوق بشر در جهان گویای آن است که اصول و قواعد بنیادین کرامت و حقوق انسانی نه تنها از سوی مدعیان حقوق بشر رعایت نمی شود؛ بلکه در همان قالب و محتوا در موضع مخالف به عنوان ابزاری برای اعمال فشار بر ملت ها و دولت ها مورد استفاده قرار می گیرد.
حقوق سیاه پوستان و رنگین پوستان در ایالات متحده امریکا از سوی پلیس رسمی این کشور به راحتی نقض می شود. کارگران خانگی مهاجر و معلولین در انگلیس و آلمان و فرانسه با نقض فاحش حقوق انسانی خود مواجه اند و کره شمالی، آزادی بیان و عقیده را در زنجیر قوانین سختگیرانه به بند کشیده است. آفریقایی تباران در سوئد با نقض های متعدد حقوق انسانی خود مواجهند و پناهندگان به استرالیا از ابتدایی ترین حقوق مندرج در کنوانسیون مربوط به وضعیت پناهندگان برخوردار نیستند.
اسرائیل نیز به عنوان محور شرارت در منطقه جنوب غرب آسیا علاوه بر نقض حقوق مسلم ملت آزادی خواه فلسطین، پناهندگان آفریقایی اریتره ای و اردنی را به کار اجباری و زندگی در اردوگاه ها و یا حبس در زندان های اسرائیلی محکوم می کند.
عراق و سوریه با گروه های تکفیری دست به گریبان اند و عربستان در سکوت مجامع جهانی آزادانه انسان های آزاد را به بردگی گماشته است. دولت بحرین حقوق اکثریت شیعه این کشور را نادیده می گیرد و هر روز معترضان را به بند می کشد.
در این فضای آشوب زده سازمان ملل و سایر ارکان ناظر بر حقوق بشر در عرصه بین المللی یا سکوت می کنند و یا در برابر فجایع دهشتناک تنها به اعلام بیانیه و قطعنامه غیر الزام آوری بسنده می کنند.
روز جهانی حقوق بشر برای ۳۶۵ روز سال به رسمیت شناخته شده در حالی که نقض حقیقی حقوق بشر در همه ایام اتفاق می افتد و ناظران بین المللی تنها بنا بر مواردی پای می فشرند که با اغراض سیاسی و منافع ایشان سازگار باشد. رفتار دوگانه و ارزش های دوگانه در عملکرد سازمان ملل متحد، کمیسیون حقوق بشر و دیگر نهادها و سازمان ها با ناقضان حقیقی حقوق بشر و متهمین مجعول، یکی از هزاران سوگواره ای است که جان کرامت انسانی انسان را می خراشد.
در آستانه این روز ضمن ابراز تاسف از ناهمگونی سیستم جهانی برای مقابله با نقض حقوق بشر و احترام به آن، همه دولت ها و ملت ها را به نظارتی دقیق و جهانی بر عملکرد دولت ها و حکومت ها فرا می خوانیم و بر لزوم احیای کرامت ذاتی همه انسان ها از هر رنگ و نژاد و طبقه و جنسیت و عقیده ای پای می فشاریم.
شورای فرهنگی دانشگاه آزاد استان سیستان و بلوچستان