به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، آژانس مدیریت کیفیت دفاعی کره جنوبی روز چهارشنبه اعلام کرد این کشور سامانه موشکی جدید خود با نام «چون مو» را برای مقابله با توانایی های موشکی و توپخانه ای همسایه شمالی، عملیاتی کرده است.
این سامانه که پروژه ساخت آن از سال 2009 آغاز شده، جایگزین مدل قدیمی تر خود با نام «K136 Kooryong» می شود.
این نهاد کره ای اعلام کرد هزینه ساخت سامانه موشکی «چون مو»، حدود 131.4 میلیارد وون (112.8 میلیون دلار) بوده است.
این سامانه قرار است ابتدا در اختیار یگان های توپخانه ای مستقر در مرز با کره شمالی قرار گرفته و سپس در سال آینده، در جزایر شمال غربی کره جنوبی، جهت مقابله با موشک های برد بلند کره شمالی مستقر شوند.
خبرگزاری یونهاپ گزارش داد، سامانه موشکی «چون مو»، قادر است اهدافی در 80 کیلومتری نقطه پرتاب را هدف قرار دهد که این میزان دوبرابر، نمونه قدیمی تر خود است.
این سامانه همچنین قادر است موشک های هدایت شونده با قطر 238 میلی متر را به سوی اهداف پرتاب کند.
بنا بر اعلام نهاد های نظامی کره جنوبی، قدرت تخریب موشک های این سامانه، برابر با قدرت تخریب 3 زمین فوتبال است.
برد بلندتر این سامانه نسبت به نمونه قدیمی تر خود، ارتش را قادر خواهد ساخت موشک های دور برد کره شمالی را در بدو شلیک، هدف قرار دهد.
یک مقام نظامی کره جنوبی در این باره گفت: «استقرار این سامانه، به طرز چشمگیری توان یگان های توپخانه ای کره جنوبی را افزایش می دهد.»
تست های نهایی برای عملیاتی شدن سامانه موشکی «چون مو» سال گذشته و توسط آژانس مدیریت کیفیت دفاعی کره جنوبی انجام شده بود.
خبر عملیاتی شدن این سامانه در حالی منتشر می شود که کره جنوبی روز گذشته اعلام کرد، اطلاعاتی در اختیار دارد که نشان می دهد کره شمالی در حال مخفی کردن برخی از سکوهای پرتاب موشک دوربرد خود است.
به نظر می رسد هدف پیونگ یانگ از این کار، مصون ماندن فعالیت های هسته ای این کشور از جاسوسی های آمریکا و کره جنوبی است.
بر اساس گزارش منتشر شده توسط سازمان اطلاعاتی آمریکا (سیا) و کتابخانه کنگره آمریکا و برآورد آنها در سال 2011، کره شمالی از نظر توان نظامی در رده بیست و دوم قدرتهای نظامی جهان قرار دارد که البته داده های جدیدتر در اواخر سال 2013 این رده بندی را تا چهاردهمین کشور جهان نیز ثبت کرده اند.
بر اساس این گزارش، کره شمالی بیش از 700 موشک بالستیک و بیش از هزار فروند موشک از انواع مختلف در اختیار دارد و گفته می شود که این کشور حتی 50 کیلوگرم پلوتونیوم تولید کرده که کارشناسان می گویند برای ساخت شش تا هشت سلاح هسته ای کافی است. در این تاسیسات بیش از هزار سانتریفیوژ وجود دارد.