کد خبر:۴۳۰۹۸۳
معاون نظارت و تائید صلاحیت سازمان بسیج دانشجویی کشور:

عقل تربیت شده در چارچوب دین افسار خوبی برای کنترل خشم و غضب است

معاون نظارت و تائید صلاحیت سازمان بسیج دانشجویی کشور گفت: عقل باید در چارچوب دین تربیت شود و در این صورت است که می تواند افسار خوبی براب کنترل نفس و غضب باشد.

به گزارش خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» از مشهد، بهنام خرسندی در دومین دوره آموزشی «شهید چمران» در مشهد پیرامون سه قوه عقل، غضب و شهوت به بیان نکاتی پرداخت.

 

وی اظهار داشت: حالت خشم و غضب از خطرناک ترین حالات انسان است و اگر رها شود، در شکل یک نوع جنون و دیوانگی و ازدست دادن هر نوع کنترل اعصاب خودنمایی می‌کند.

 

 معاون نظارت و تائید صلاحیت سازمان بسیج دانشجویی کشور افزود: غضب هم یکی از غرایز انسانی است و بهره های فراوانی برای انسان دارد و در دفاع از هویت و باورها و فرهنگ او نقش مهمی ایفا می‌کند.

 

خرسندی بیان داشت: خشمگین شدن اگر متعادل و در راه حق باشد، نه تنها ناپسند نیست، بلکه پسندیده و مورد رضای حق هم خواهد بود و نمی‌توان گفت که این قوه بیهوده است چرا که در قرآن کریم داریم که باید بر کفار غضب کرد.

 

وی در ادامه اظهار داشت: عقل نقش افسار را برای آدمی بازی می‌کند و به او اجازه نمی دهد از حد غضب و شهوت خود خارج شود.

 

معاون نظارت و تائید صلاحیت سازمان بسیج دانشجویی کشور ابراز داشت: عقل باید در چارچوب دین تربیت شود و در این صورت است که می‌تواند افسار خوبی براب کنترل نفس و غضب باشد.

 

وی بیان داشت: کسی که دچار خشم و غضب بی مورد می‌شود در حقیقت لحظه خارج شدن او از ارزش‌های دینی است بنابراین نباید با چنین کسی گلاویز شد و مثل خودش رفتار کرد بلکه باید رفتار عقلانی با او داشت چرا که کسی که غضب داشته باشد قطع به یقین به نقطه پشیمانی می‌رسد.

 

خرسندی تاکید کرد: قوه شهوانی در همه انسان ها وجود دارد؛ بنابراین در تعاملات خود باید بسیار ملاحظه کنیم و روابط ما با نامحرم باید در چارچوب شرع و حداقل باشد.

 

معاون نظارت و تائید صلاحیت سازمان بسیج دانشجویی کشور به دو اصول اخلاقی از جمله اصول انسانی و دینی اشاره کرد و افزود: در اصول انسانی اخلاق آن چیزی که در سرشت آدمی قرار دارد که می‌توان به مواردی چون محبت، صداقت و عدالت اشاره داشت و خلاف این اصول بطور مطلق برای همه افراد مذموم است.

 

وی اظهار داشت: اهل بیت(ع) با همه افراد و با ادیان مختلف طبق اصول انسانی رفتار می کردند.

 

خرسندی اخلاق را به دو مورد فردی و اجتماعی تقسیم بندی کرد و ابراز داشت: اخلاق فردی خُلقی است که بین خودمان و خدای خودمان است که اگر آن را انجام ندهیم تبعاتش به خودمان بر می‌گردد و خداوند از آن راحت تر می‌گذارد ولی اخلاق اجتماعی همان حق الناس است که باید نسبت به آن بسیار مراقبت کنیم چرا که خدا به راحتی از آن نمی‌گذرد.

 

خرسندی در پایان تاکید کرد: بسیج مظهر خدمتگذاری است  و باید فضائل اخلاقی را بیش از پیش در خود تقویت کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار