کد خبر:۴۳۱۵۹۴
در مناظره «آرایش جریانات سیاسی کشور در انتخابات پیش رو» مطرح شد؛

سلیمی نمین: جریانات سیاسی از توافق هسته ای در مسیر خواستگاه‌های خود بهره می برند / عبدی: به نفع دولت نیست که مستقل وارد انتخابات مجلس شود

مناظره «آرایش جریانات سیاسی کشور در انتخابات پیش رو» با حضور عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب و عباس سلیمی نمین، فعال سیاسی اصولگرا امروز در مجتمع آموزش عالی پژوهشی صنعت آب و برق خراسان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، عباس عبدی امروز در مناظره ای تحت عنوان «آرایش جریانات سیاسی کشور در انتخابات پیش رو »که در طرح آموزش سیاسی تشکل‌های دانشجویی سراسر کشور در مجتمع آموزش عالی پژوهشی صنعت آب و برق خراسان مشهد برگزار شد با اشاره به اینکه چنانچه متن سیاسی وجود نداشته باشد تقسیم بندی معنا ندارد، تصریح کرد: امروز فضای سیاسی معلوم نیست بر چه اساس می‌خواهد شکل بگیرد به طور مثال چنانچه نیم نگاهی به انتخابات آمریکا بیندازید متوجه خواهید شد که براساس چه مسائل و ملاک هایی نامزدهای انتخاباتی درصدد فعالیت هستند؛ اما در انتخابات ما محتوای اصلی یعنی اقتصاد، سیاست خارجی و غیره مغفول مانده اند.

 

 

وی با اشاره به اینکه اتفاقات سال 88 نوعی ضربه به ذهن ها بود، گفت: اتفاقات 88 دشمنی‌هایی را به وجود آورد و متاسفانه برخی در همان فضا مانده اند و هنوز بیرون نیامده اند هم چنین اتفاق دیگری که بین اصلاح طلبان رخ داد انتخابات 92 بود به طوری که رای آوردن روحانی معضلی را در ذهن این افراد به وجود آورد.

 

این فعال اصلاح طلب ضمن اشاره به اینکه خانه نشینی احمدی نژاد بنیان های اصولگرایی را دچار اختلال کرد، گفت: اصولگرایان هم در سال 84 و هم 88 تمام تخم مرغ های خود را در سبد احمدی نژاد گذاشتند؛ اما بعدها به یک باره با اتفاقی مواجه شدند که در مخیله آنان نمی‌گنجید که بهترین راه برای سیستم، برداشتن احمدی نژاد بود اما این کار نشد زیرا حمایت‌هایی که از احمدی نژاد شده بود را نمی شد به این سرعت کنار گذاشت.

 

عبدی افزود: ضربه دیگری که همه نیروهای سیاسی خوردند انتخابات سال 92 بود و ضربه آخر در تیر ماه زده شد توافقات هسته ای مسئله ای نیست که از کنار تبعات آن به سادگی گذشت.

 

وی افزود: روزی که قطع نامه 598 به امضا رسید حسی ایجاد شد که انسان تصور می‌کرد فردی را از درون آب داغ برداشته و در آب سرد انداخته‌اند. ما تصور می‌کنیم این امور ساده هستند؛ اما به واقع این مسائل ساده نیستند توافقات وین مسئله ای نیست که ساده با آن برخورد شود توافقات وین بنیان های فکری را بار دیگر بازسازی می‌کند.

 

جریانات سیاسی از توافقات وین در مسیر خواستگاه های خود بهره خواهند برد

 

عباس سلیمی در ادامه این مناظره در رابطه با آرایش سیاسی در انتخابات پیش رو گفت: در همه دوران ها رخدادهایی در جهت رشد سیاسی کشور تاثیرگذار خواهند بود. آقای عبدی از عواملی یاد کردند که طی چند سال اخیر رخ داده اند و مسائلی نیز تنها در این دوران رخ داده است.

 

وی در رابطه با مذاکرات هسته ای تصریح کرد: ما از نیمه دولت دهم مذاکرات را با هدف نیل به توافق آغاز می‌کنیم و مرتبا گفته می‌شد تیم مذاکره کننده برای رسیدن به توافق عازم شوند.

 

این فعال اصولگرا ضمن تاکید براینکه توافق وین تاثیرات جدی را خواهد داشت و یا حداقل جریانات سیاسی تلاش خواهند کرد در مسیر خواستگاه های سیاسی خود از این توافقات بهره ببرند، گفت: ما امروز چند جریان را می‌توانیم در آرایش سیاسی کشور شناسایی کنیم.نخستین جریان جریان روحانی است با یک سری ویژگی هایی که شناخت آن بسیار مهم است زیرا یک رفتار سیاسی خاص را عرضه می کند به طوری که شاید سابقه نداشته باشد نزدیکان رئیس جمهور تا این حد در دولتی جایگاه بگیرند.

 

سلیمی نمین ضمن اشاره به اینکه دومین جریان مهم جریان اصلاح طلبان معتدل است که درصدد است بر دولت روحانی تاثیر بگذارد، بیان کرد: گرچه این جریان بر مباحث اقتصادی تاکید دارد؛ اما خواستگاهش سیاسی است و درصدد است با استفاده از روحانی به عرصه سیاسی بازگردد.

 

توافقات وین بسیاری ازبنیان ها را زیر سوال قرار داده است

 

در ادامه مناظره عبدی ضمن اشاره به اینکه توافقات وین با قطع نامه 598 متفاوت است، گفت: این توافق اصول حاکمیتی داخلی را در رابطه با بحث قرار داد گذاشته است این توافق بنیان های اتفاقات گذشته را مورد سوال قرار داده، البته این به معنای باخت ما نیست و دنیا نیز این را نمی گوید.

 

وی افزود: این قرارداد را نه می‌توان در مجلس و نه می‌توان در شورای امنیت تصویب کرد زیرا مخالف قانون اساسی است؛ اما تبعاتی را در اذهان خواهد داشت.

 

عبدی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: به طور حتم مجلس خبرگانی که در آینده خواهد آمد با مجلس فعلی تفاوت اساسی خواهد داشت به طور مثال روزی که احمدی نژاد و گروهش آمدند نسل جدیدی از اصولگرایان را با خود به میدان آورد که با نسل قبلی اصولگرایی متفاوت بود بنابراین می‌توان گفت نسل جدیدی که در مجلس خبرگان آینده خواهد آمد با نسل قدیمی مجلس خبرگان بسیار تفاوت خواهد داشت و به میزانی که نسل جدیدی در خبرگان بیاید با یک پدیده جدید در عرصه سیاسی مواجه خواهیم بود.

 

این فعال اصلاح طلب یادآور شد: در کشوری که انقلاب رخ می‌دهد نسل اولی که می آید فرهنگ و پس زمینه‌های خاص خود را دارد که به سهولت به نسل بعدی راه نمی‌یابد زیرا این افراد مدت بسیاری را در پست‌های خود می‌مانند؛ بنابراین پس از گذشت 40 سال که نسل جدیدی می آید تاثیرات بسیاری ایجاد خواهد شد و نفس اینکه نسل جدیدی در عرصه سیاسی بیاید مسائلی را ایجاد می‌کند که قابل پیش بینی نخواهد بود.

 

مدیریت اسلامی مدیریت دگ ماتیسم نیست

 

سلیمی‌نمین تاکید کرد: انتقال نسل یکی از اتفاقات و مسائلی است که انقلاب‌ها با آن مواجه است.

 

این فعال اصولگرا تصریح کرد: این که نسل اول انقلاب مقداری احساس سخت گیری در انتقال قدرت به نسل بعد دارد صحیح است؛ اما ما نمی توانیم یک نگاه موهومی به این امر داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: غربی ها جهان را زباله دان و محل تجمع تسلیحات علیه بشر کرده اند آنگاه دیگران را متهم می‌کنند. علم و شناخت ما نسبت به غربی ها طی این مدت تغییر نکرده است.

 

این فعال اصولگرا ضمن اشاره به اینکه رهبری برای خروج از بن بست مذاکرات از نرمش قهرمانانه بهره بردند، گفت: بنابراین مشاهده می‌کنید که سیاست‌های کلان ما در این رابطه تغییر نکرده است انعطاف‌ها در طول مذاکره صورت گرفته؛ اما این که برخی جریانات سیاسی تصور می‌کنند با عدول کردن از برخی مبانی در مذاکرات خواهند توانست از دیگر مسائل مانند ارتباط با آمریکا نیز عدول کنند اشتباه است.

 

سلیمی نمین افزود: ما می‌دانیم با چه کشورهایی وارد مذاکرات می‌شویم ما براساس قواعد پیش رفته و و ایستادگی کرده‌ایم مدیریت اسلامی مدیریت دگ ماتیس نیست. ما از اصولمان دست برنمی داریم؛ اما نرمش‌هایی را در جاهایی به خرج می‌دهیم که ما را به مسائل کلانمان برساند.

 

وی تاکید کرد: این را قبول دارم که مذاکرات وین تاثیرات جدی در مسائل اقتصادی، سیاسی و دیگر مسائل کشور خواهد داشت و خواهد توانست قدرت سیاسی ما را تقویت کند.

 

به نفع دولت نیست که مستقل وارد انتخابات مجلس شود

 

عبدی در ادامه این مناظره گفت: در انتخابات مجلس مسئله کلیدی وجود دارد و آن این است که آنانی که نامزد هستند پس از اینکه رای آوردند گرایش سیاسی خود را مطرح می‌کنند به این معنا که افراد ابتدا فضا سنجی می کنند.

 

وی با اشاره به اینکه معتقد نیستم که اصلاح طلبان بتوانند بین خود تفاوت جدی بگذارند، تصریح کرد: قطع نامه 598 تلنگری به ما زد که بسیاری حتی تا یک ساعت قبل از تصویب قطع نامه ذهنیت دیگری داشتند که با شنیدن خبر تصویب قطع نامه 598 تصوراتشان به طور کلی تغییر کرد در رابطه با توافقات وین نیزهمین گونه است و تغییرات را در آرایش سیاسی ایجاد خواهد کرد.

 

این فعال اصلاح طلب ضمن تاکید براینکه توافقات وین هنوز به پایان نرسیده و اصل قضیه از اینجا به بعد است، گفت: تصور نمی‌کنم دولتمردان توان و فرصت این را داشته باشند که به صورت مستقل وارد انتخابات پیش رو شوند.

 

وی ادامه داد: دولت سعی می کند هویتی بین اصلاح طلبان و اصولگرایان را از خود بروز دهد. به نفع دولت نیست که مستقل وارد انتخابات مجلس شود چنانچه بخواهد مستقل عمل کند بیش از 10 درصد تا 15 درصد نیروهایش را نخواهد توانست وارد مجلس کند.

 

عبدی تاکید کرد: سازمان دهی انتخابات مجلس سخت تر از این است که دولت بتواند به صورت مستقل وارد آن شود.

 

روحانی به وابستگان خود قدرت مطلق می‌دهد

 

سلیمی نمین در ادامه مناظره با اشاره به اینکه به نتیجه نرسیدن مذاکرات در زمان احمدی نژاد دلایل متفاوتی داشت، خاطر نشان کرد: مذاکره با 1+5 را از زمان احمدی نژاد شروع کردیم و این مذاکرات منحصر به دولت روحانی نمی‌شود.

 

این فعال اصولگرا در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: در دوره های مختلف بودند کسانی که به نزدیکان خود سمت دادند؛ اما عملکرد روحانی در این زمینه متفاوت است زیرا وی به وابستگان خود قدرت مطلق می‌دهد. 

سلیمی نمین تصریح کرد: برادر هاشمی رفسنجانی و خاتمی در زمان ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی و خاتمی مسئولیت داشتند؛ اما من در حال حاضر به آن اعتقاد ندارم زیرا در دوره روحانی مسئولیت‌ها مطلق است و رویه روحانی به گونه ای است که در این امر بسته عمل می‌کند.

 

دولت فاقد توانایی‌های سیاست داخلی است

 

عبدی تصریح کرد: تغییر کردن انسان ها ایرادی ندارد؛ اما برای اینکه بدانیم منطق من تغییر نکرده است یادداشت‌های مرا در دوران اصلاحات و امروز بخوانید تا ببینید رویه ام تغییری نکرده است.

 

وی افزود: من اینجا نیامده ام کار سیاسی انجام دهم. آمده ام تا در یک فضای صمیمی صحبت کنیم و تحلیل ارائه دهیم چنانچه می‌خواستم کار سیاسی انجام دهم اینجا نمی آمدم.

 

این فعال اصلاح طلب افزود: اخیرا یادداشتی نوشتم که در آن عنوان کرده ام با اعطای پست به نزدیکان رئیس جمهور در دولت‌های مختلف مخالفم زیرا معتقدم مخلوط شدن مدنیت با نصبیّت، یک ساختار سیاسی عقب مانده است. رئیس جمهور باید بتواند اعتقادش را از طریق مدنیت اثبات کند و نه قومیت.

 

وی تصریح کرد: گماشتن نزدیکان رئیس جمهور در سمت‌های مختلف عوارضی را ایجاد خواهد کرد به طور مثال رئیس جمهور برادر خود را در سمتی بگمارد روابط نصبی خواهد بود نه مدنی و چنانچه خلافی رخ دهد رابطه نصبی، روابط مدنی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

 

این روزنامه نگار اصلاح طلب تصریح کرد: ما باید بررسی کنیم و بدانیم که مشکل ما در ساخت سیاسی چیست که این گونه مشکلات رخ می‌دهد و صدای کسی در نمی آید.

 

عبدی تاکید کرد: به دلیل فقدان نهادهای حزبی و مدنی در عرصه سیاست این گونه مشکلات رخ می‌دهند و چنانچه این مسائل در نظر گرفته نشود مشکلات به مراتب بیشتر خواهد شد.

 

وی با اشاره به اینکه نتایج توافق برای مردم مهم است و نه خود توافق، گفت: آثار توافق به انتخابات آینده نخواهد رسید بنابراین در انتخابات آینده تاثیری نخواهد داشت البته طبیعی است که دولت از این موضوع استفاده خواهد کرد.

 

این پژوهشگر مسائل اجتماعی بیان کرد: توافقات هسته ای دستاورد نظام است و چنانچه کل حاکمیت به مسئله مذاکرات رضایت نمی‌داد مذاکره ای انجام نمی شد.

 

عبدی دولت روحانی را فاقد توانایی‌های سیاست داخلی دانست و خاطر نشان کرد: معتقدم که دولت ابزار این را ندارد که جریان مستقلی را بتواند ایجاد کند.

 

شورای نگهبان نهادی قانونی است البته امکان خطا دارد

 

 مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران تصریح کرد: برخی از این اطلاعات را نمی‌توان به مردم داد زیرا نادرست است این امر عوام فریبی است.

 

وی ادامه داد: قانون جایگاهی را به شورای نگهبان و منابع چهار گانه داده است که چنانچه قرار باشد این مسائل را زیر سوال ببریم هیچ چیزی در کشور پایا نخواهد ماند این که عنوان شود نخاله ها از فیلتر عبور کردند سخنی مطابق اخلاق نیست.

 

این فعال اصولگرا یادآور شد: این که آقای عبدی عنوان می کند اصولگرایان تمام تخم مرغ ها را در سبد احمدی نژاد گذاشتند نادرست است، مجلس اصولگرا بیشترین انتقادات را علیه احمدی نژاد وارد کرده است.

 

سلیمی نمین در پایان تاکید کرد: برخی این امر را جعل تاریخ می‌کنند پس از انتخابات 84 و 88 مجلس از رای مردم و چرخش قدرت دفاع کرد و ما نیز دفاع می کردیم؛ اما این گونه نیست که از احمدی نژاد انتقاد نکرده باشیم.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار