به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، آیت الله مصباح یزدی امشب در جمع دانشجویان بسیجی شرکت کننده در دوره خط امام در دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه معرفت، تقوا و بصیرت سه ضلع مثلثی هستند که ما را در شناخت مسیر خداوند کمک میکنند گفت: گاهی میبینیم برخی دارای معرفت و شناخت خوب نسبت به مسائل هستند و در زندگی افراد باتقوایی محسوب میشوند؛ اما در زندگی خطاهای عجیبی انجام میدهند.
وی با بیان اینکع مبدا سکولاریسم در اسلام بر مبنای جدا کردن دین از سیاست است، بیان داشت: سکولاریسم معتقد است مردم باید در انتخابات سرنوشت خود را برگزینند؛ اما حکومت حق ندارد به آنان نحوه چگونه زندگی کردن را تذکر بدهد و آنان هر گونه بخواهند میتوانند زندگی کنند.
عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه اگر میخواهید در حوادث گم نشوید با بصیرت با حوادث برخورد کنید، افزود: برخی به محض اینکه به قدرت میرسند نفرات قبل از خود را مقصر میدانند و این نشان از بی بصیرتی و کمبود ایمان آنان است؛ اما در مقابل بزرگ دین ما میداند که براساس ظرفیت هر فرد تا چه اندازه وی را حمایت کند.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی به تاریخ 36 ساله انقلاب اشاره کرد و افزود: در انقلاب برخی بزرگان و صاحبان مقامهای دینی و غیر دینی تا حدی تزلزل پیدا کردند که امام خمینی(ره) در زمان حیات خود مجبور شد یکی از آنان را عزل کند زیرا اطاعت از رهبری در میان خواص ما به خوبی جا نیفتاده است.
وی معمار سیاست در انقلاب را رهبر معظم انقلاب دانست و خاطرنشان کرد: بصیرت به شما کمک میکند تا معمار سیاست انقلاب را که از طرف خداوند و به نیابت از امام معصوم رهبر معظم انقلاب است به خوبی بشناسید.
آیت الله مصباح یزدی با انتقاد از کسانی که حرف ولی و رهبر خود را به تفسیر به رای میکنند، یادآورشد: در عالم، رهبری به سادگی امام با ملت خود سخن نگفته؛ اما آنقدر از سخنان واضح و روشن ایشان از سوی برخی خواص تفسیر به رای شد که ایشان فرمودند نمی دانم که دیگر چگونه سخن بگویم که از دیگر از سخن من تفسیر به رای نکنند.
عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه بصیرت همان ضلع سوم خداشناسی و در مسیر حق بودن است، تصریح کرد: رهبر انقلاب واژه پرمفهوم بصیرت را در زندگی ما زنده کرده اند و این مهم را باری دیگر برای ما به اثبات رساندند که برای در خط امام و انقلاب بودن و شناخت راه از بیراهه نیاز به بصیرت داریم.
وی با بیان اینکه اگر معرفت را قدر بدانیم و با تقوا همراه شویم به بصیرت مجهز خواهیم شد، گفت: قرآن می فرماید ما انسان مرده را زنده کردیم و پس از زنده نمودن وی نوری را بر او ساطر نموده ایم که به وسیله این نور که همان بصیرت تفسیر میشود که می تواند راه خود را پیدا کند.
آیت الله مصباح یزدی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مراقب باشید نگاهی که در دل دارید نگاهی بصیرانه و هوشیارانه باشد، تصریح کرد: مهم نیست که چشم سر شما ببیند یا نبیند؛ بلکه آنچه که مهم است نگاه دل شما در برابر حوادث گوناگون است که می تواند شما را در برابر انتخاب های مهم تاریخ اسلام دچار موفقیت یا شکست کند.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به فرمایشات قرآن کریم نسبت به بصیرت متذکر شد: یکی از راه های کسب نور، مطالعه تاریخ گذشتگان است همان گونه که قرآن کریم بی اندازه تاریخ پیامبران گذشته و داستان اقوام متفاوت را بیان می کند.
وی خاطرنشان کرد: قرآن نمی خواهد تاریخ سلاطین را برای ما بازگو کند؛ بلکه داستان چیز مهم تری است و آن اینکه ما باید سه عبرت از مرور تاریخ در زندگی مان به دست آوریم که به ترتیب عبرت کلی از تاریخ انسانیت، عبرت از تاریخ اسلام و در نهایت عبرت از تاریخ انقلاب اسلامی ایران است.
آیت الله مصباح یزدی در اصرار اقوام گوناگون در شرک پرستی در تاریخ قرآن اشاره کرد و بیان داشت: متاسفانه اقوام زیادی بودند که براساس تاریخ آمده در قرآن علی رغم میل فطری شان نسبت به یگانگی خداوند برای خداوند یکتا شریک قائل شده و به بت پرستی روی می آوردند.
عضو خبرگان رهبری ادامه داد: این افراد در ادامه تاکید خود بر بت پرستی بت های خود را نمادی از فرشتگان می دانستند.
وی با انتقاد از کسانی که عرف و سنت اجداد خود را دلیل بر تجلیل بر گناه می دانند، گفت: این یک درس کلی است که شما باید در زندگی خود در آن استوار باشید و آن اینکه خواسته اجداد و نیاکان خود را صاحب جایگاه ندانید و با رجوع به عقل خود مسیر بهشت و جهنم را انتخاب کنید.
آیت الله مصباح یزدی در ادامه با اشاره به کسانی که خداوند یکتا را قبول دارند و به وحدانیت او تاکید می کنند؛ اما انجام دستورات خداوند را در زندگی رعایت نمی کنند، متذکر شد: در فرهنگ امروزی ما برخی دچار چنین گرایشاتی شده اند که به آن ها سکولاریسم می گویند یعنی افرادی که معتقدند ما خدا را قبول داریم و حاضریم تا صبح برای حسین او سینه بزنیم؛ اما نباید کسی کاری به رفتار ما در زندگی مان داشته باشد که مال و رفتارمان را از راه حلال می گذرانیم یا حرام؟
عضو خبرگان رهبری با انتقاد از کسانی که به دنبال سازش با آمریکا هستند، گفت: این افراد معتقدند ما با آمریکا چه سازش کنیم چه نه، این ربطی به دین ندارد و کار سیاست از دین جداست و حجت الاسلام ها و آخوندها تنها باید در منبر خود به دین بپردازند و کاری به این مسائل نداشته باشند.