به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، زینب رضایتی زاد در کارگاه « آَشنایی با مواد آرایشی» با بیان این که استفاده از مواد آرایشی و بهداشتی به ویژه در میان نسل جوان رو به افزایش است، بیان داشت: بنابراین تامین سلامت و بهداشت این مواد یکی از مهمترین وظایف متولیان حوزه سلامت به شمار میرود. فرآوردههای غیر بهداشتی و غیرمجاز به محصولاتی اطلاق میشوند که بدون اخذ مجوز واردات از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شرایط نامناسب به کشور وارد شوند.
وی با اشاره به این مطلب که ایران سومین مصرف کننده لوازم آرایشی و بهداشتی در خاورمیانه می باشد، افزود: با توجه به این که فرآوردههای مذکور حاوی مواد اولیه غیر مجاز، مضر و نامرغوب هستند مصرف آنها عوارض جدی را برای مصرف کنندگان به دنبال خواهد داشت، استفاده از لوازم آرایش و بهداشتی در میان اقشار مختلف جامعه به امری اجتنابناپذیر تبدیل شده است، بسیاری از افراد حداقل یک بار عوارض لوازم آرایشی و بهداشتی نامرغوب و قاچاق را تجربه می کنند.
کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی– آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام با تاکید بر این مطلب که احتمال آلودگیهای میکروبی و آسیبهای فیزیکی برای محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق به دلیل شرایط نامساعد حمل و نقل و نگهداری نامناسب بیشتر است، ادامه داد: بر همین اساس باید از خرید لوازم آرایشی قاچاق خودداری کرد. محصولات آرایشی و بهداشتی قبل از ورود به بازار باید از سازمان غذا و دارو مجوزهای لازم را اخذ کنند؛ بنابراین این سازمان شرایط تولید و مواد اولیه مورد مصرف در این محصولات را جهت در دسترس قرار گرفتن محصولات سالم مورد بررسی دقیق قرار میدهد.
رضایتی زاد آفلاتوكسين B را يكي از قوي ترين علل در ایجاد سرطان دانست و بیان داشت: این ماده منجر به صدمات حاد كبدي مي شود، آزمايشات انجام شده بر روي مواد آرايشی غيرمجاز نشان می دهد كه ميزان اين ماده سمي در کالاهای نامبرده بسيار بالاتر از حد مجاز است. آفلاتوكسين B به راحتي از طريق پوست جذب مي شود.
وی با تاکید بر این نکته که استفاده کنندگان این نوع فرآوردهها باید خطرات و عوارض مصرف محصولات قاچاق و تقلبی را جدی بگیرند، بگفت: نه تنها ترکیبات این محصولات آنها نامعلوم است؛ بلکه آلودگیهای زیادی در آنها مشاهده می شود که خطرات زیادی از قبیل حساسیت پوستی، کچلی، آکنه شدید و صدمات کبدی جبران ناپذیری در بدن مصرفکننده ایجاد میکند.
کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی،آشامیدنی – آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: مصرفکنندگان باید دقت کنند که فرآوردههای آرایشی و بهداشتی داخلی دارای پروانه ساخت معتبر تهیه کنند و برچسب کنترل اصالت و سلامت از وزارت بهداشت بر روی فرآورده های خارجی درج شده باشد.
رضایتی زاد تاکید کرد: استفاده از لوازم آرایشی به طور مشترک با سایر افراد علاوه بر آلوده شدن خود ماده، باعث انتقال عوامل میکروبی و قارچی از فردی به فرد دیگر میشود، بر همین اساس باید از استفاده مشترک از لوازم آرایشی خودداری کرد.