کد خبر:۴۳۳۹۶۵
با تصویب سازمان ملی استاندارد ایران صورت گرفت؛

تدوین نخستین استاندارد ملی آبیاری فضای سبز کشور توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان

اولین استاندارد ملی آبیاری فضای سبز کشور پس از تدوین توسط محققان گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان، در اجلاسیه سازمان ملی استاندارد ایران به تصویب رسید.
تدوین نخستین استاندارد ملی آبیاری فضای سبز کشور توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان

به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، استاندارد ملی آبیاری فضای سبز کشور یکی از ۵۶ دستورالعمل و استاندارد تهیه شده در طرح تحقیقاتی تدوين استانداردها و دستورالعمل هاي اجرايي مديريت آبياري گياهان فضاي سبز شهر اصفهان است که با حمایت دانشگاه صنعتی اصفهان و شهرداری اصفهان تهیه و با همکاری شهرداری تهران در اجلاسیه شماره ۷۰ کمیته ملی استاندارد محیط زیست کشور تحت عنوان فضای سبز - طراحی آبیاری بارانی - آیین کار تصویب شد.

 

مهدی قیصری، مجری این طرح تحقیقاتی با اشاره به ضرورت تدوین این استاندارد گفت: منابع آب یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر در پايداري فضاي سبز به شمار می رود و در مناطق خشک و نیمه‌خشک به دلیل محدودیت این منابع و توزیع نامناسب مکانی و زمانی آن، استفاده از سامانه‌های آبیاری کارآمد با بازدهی بالا موجب استفاده بهینه از منابع آب خواهد شد.

 

وی افزود: بازدهی مطلوب در سامانه‌های آبیاری در شرایطی ایجاد می‌شود که مطالعه، طراحی، اجرا و بهره‌برداری این سامانه ها بر پایه اصول علمی، استفاده از تجارب اجرایی، کاربرد تجهیزات باکیفیت و شناخت محدودیت‌ها انجام شود.

 

عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به متفاوت بودن آبیاری در فضای سبز شهری با آبیاری در مزارع کشاورزی تصریح کرد: پراکندگی فضای سبز در سطح شهر، اثر خرد اقلیم‌های شهری بر نیاز آبی گیاهان، ابعاد و سطح عرصه‌های فضای سبز شهری، تنوع گونه گیاهی، تنوع خاک و محدودیت‌های فیزیکی و شیمیایی آن، اثرگذاری شهروندان و محدودیت‌های محیطی در طراحی، اجرا و بهره‌برداری از جمله این تفاوت ها است.

 

قیصری با بیان کلیات طرح «تدوين استانداردها و دستورالعمل‌هاي اجرايي مديريت آبياري گياهان فضاي سبز شهر اصفهان» بیان داشت: این طرح بر پایه منابع معتبر داخلی و خارجی، آمار و اطلاعات موجود، منابع کتابخانه‌ای، استانداردهای معتبر خارجی و بومی سازی آن ها برای فضای سبز شهر اصفهان، طرح‌های تحقیقاتی گذشته موجود در شهرداری اصفهان، دانش محققان و تجربه کارشناسان به انجام رسیده است.

 

وی تصریح کرد: انجام آزمایش‌های میدانی در فضای سبز شهر اصفهان و شناسایی رایج‌ترین گونه‌های گیاهی فضای سبز شهر و نیاز آبی آن ها با توجه به شرایط اقلیمی و نوع گونه کم نیاز، نیاز متوسط و پر نیاز، از دیگر اقدامات صورت گرفته در راستای این طرح است.

 

مجری طرح تدوین نخستین استاندارد ملی آبیاری فضای سبز کشور پرداختن حداکثری به تمامی موضوعات مرتبط با آبیاری فضای سبز را از جمله ویژگی های این طرح بیان کرد و ادامه داد: سازمان ملی استاندارد ایران ضمن استقبال از مجموعه استانداردها و دستورالعمل های تدوین شده در این طرح پژوهشی، آمادگی خود را برای ارزیابی و چاپ پنج عنوان دیگر از استانداردهای مربوط به آبیاری فضای سبز شهری ابراز کرده است.

 

قیصری با قدردانی از تلاش های اعضای کمیته راهبردی و مساعدت همکاران دانشگاهی این طرح در دانشگاه صنعتی اصفهان، ابراز امیدواری کرد که با حمایت معاونت پژوهش و فناوری این دانشگاه تا پایان امسال پنج استاندارد دیگر نیز به مرحله تصویب برسد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار