گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی*؛ وقتی وارد شهر می شوی و نگاهت به نحوه پوشش برخی دختران و زنان می افتد، به این فکر فرو می روی که واقعا ما در یک جامعه اسلامی هستیم؟ این جا کجا و جامعه اسلامی کجا، به یاد امام(ره) می افتی که امیدش به ما جوانان بود وشرمنده می شوی.
نمیدانم کسانی که می توانستند و می توانند کاری برای حجاب و عفت دختران و زنان کنند و نکردند، چگونه می خواهند پاسخگوی امام خود باشند.
هر چند امروز حتی مسئولین هم امام و رهبر زمان خود را فراموش کرده اند، چرا که اگر ذره ای پای سخنان مقام معظم رهبری می نشستند، می دیدند که چگونه ایشان تاکید بر امر به معروف و نهی از منکر و عفت و حیای زنان دارند، افسوس که رهبر زمانم عجیب تنهاست.
برخی واژه ها مثل امر به معروف و نهی از منکر، حجاب، حیا، عفت و امثال اینها در جامعه ما گم شده است؛ جامعه ای که صدها شهید داد تا این واژه ها پا برجا بمانند.
هرچند امروز که حتی زنان دیپلمات خارجی زمانی که وارد کشورمان می شوند نه تنها لباس دیپلماسی را نمی پوشند، بلکه پوشش آنها به نوعی توهین به حجاب زنان در ایران اسلامی است. امروز که کشوری مثل ترکیه به خود اجازه می دهد در فرودگاهش روسری از سر زنان ایرانی بردارد و مسئولین در مقابل هیچ یک از این توهینات اقدامی نمی کنند، چگونه می توان امیدوار بود که در همچین زمانی فرهنگ اسلامی توسط مسئولان در جامعه گسترش پیدا کند.
ولادت حضرت معصومه(س) بهانه خوبی است تا از درد و دل های امروزمان درباره دختران کمی سخن بگوییم.
نام گذاری روز ملی دختران در زاد روز آن حضرت، حرکتی نمادین برای گوشزد کردن شخصیت حضرت معصومه(س) و ترویج ابعاد وجودی این دختر اهل بیت در میان دختران مسلمان و در نهایت الگوسازی از شخصیت آن حضرت برای دختران این مرز و بوم است. به یقین می توان گفت درک ابعاد وجودی حضرت معصومه(س) و رسیدن به جایگاه معنوی آن حضرت، راهکارهایی را برای پیاده کردن آن در جامعه مشخص می سازد تا بانوان و به ویژه دختران ما، با الگوبرداری از آن کریمه اهل بیت، مظهرعفاف و تقوا و حیا باشند.
در انديشه و بينش قرآني، دختران آن چنان از جايگاه و مقام والايي برخوردار مي باشند كه پيامبر(ص) در مهم ترين مسايل اجتماعي و سياسي آنان را وارد مي سازد و در مسئله مباهله، دختر خويش را به همراه مي برد. اين در زماني است كه اعراب دختران را زنده به گور مي كردند و از شنيدن دختر ننگ و عار را در خانه تجسم مي كردند. زمانی که قرآن را نگاه می کنیم، می بینیم که دختر در تبيين و تحليل آموزه هاي قرآني موجوداتي هستند كه به طور ذاتي داراي حيا و عفت هستند و از اين روست كه حيا و عفت در ايشان به عنوان يك ارزش اهميت مي يابد، زيرا بيانگر حفظ طبيعت و سلامت روح و روان ايشان است و كساني كه بي عفتي و بي حيايي را در پيش مي گيرند، در حقيقت گرفتارشده و از فطرت سالم و طبيعت خدادادي خويش دور شده اند.
جامعه غرب در تلاش است تا بی عفتی را در جوامع اسلامی ترویج دهد
در عصر کنونی که جامعه غربی در اوج بهره کشی از زنان و دختران تلاش می کند با قانونمند کردن ضدّ ارزش های خود برای دیگر جوامع و فرهنگ ها، فشارهای فراوان را به خصوص بر مسلمانان وارد سازد و دشمنان دين و بشريت مي كوشند تا براي افزايش فساد و تباهي در زمين دختران را از فطرت سالم خويش دور سازند و به بي حيايي بكشانند، توجّه به جایگاه دختران در سخن و سیره معصومان (ع) داروی شفابخش روزگار ماست.
جامعه با انواع الگو های غربی ، شرقی و جنگ نرم تحمیل شده، الگوها و برنامه هایی را در ذهن جوانان ما تحمیل می کند و این جوان است که باید با فکر درست و اندیشه درست و درست عمل کردن از بین انواع الگوها آنچه را که به فطرت، عقیده و دینش و فرهنگ ایرانی اسلامی اش نزدیک تر است، انتخاب کند.
مهم ترین معضل فرهنگی زنان امروز، تعیین اولویت هایی است که از طریق جنگ نرم و تهاجم فرهنگی جابجا می گردد و باعث می شود که برای بعضی معیارها اهمیت زیاد قائل شوند و بعضی نیز فاقد ارزش می شوند، متاسفانه جامعه امروزه با فرهنگ فاطمی فاصله دارد و این آسیبی برای جامعه فاطمی و مهدوی ایران اسلامی به شمار میرود.
هرچند این روزها علاوه بر تغییر اولویت برای دختران و زنان برخی اولویتها برای مسئولین هم تغییر کرده است و بیشتر از اینکه برای آن ها حجاب و عفت زن اولویت باشد، مجوز دادن به زنان آوازه خان و برگزاری تئاتر های خارج از عرف اولویت شده است. این روزها برخی افراد غرب زده آزادی را از دید غربی ها نگاه می کنند نه از دید اسلام و این باعث شده است تا از جامعه فاطمی فاصله بگیریم .
مسئولین آنقدر غرق سیاست بازی های بیهوده شده اند که فراموش کرده اند، صدها شهیدی که در هشت سال دفاع مقدس داده ایم، برای چه بود. آنها باید بدانند که هدف دشمن از سیاست بازی ها، غافل کردن ما از انقلاب و فرهنگ اسلامی در جامعه است .
ما جوانان انقلابی امیدواریم به روزی که دولت کمی به معضلات و مشکلات حجاب و فرهنگ اسلامی در جامعه توجه کند و اقداماتی هر چند کوچک در این راستا انجام دهد.
هرچند این روزها فوتبال، بیکاری دختران و حضور دختران در ورزشگاه ها بیشتر دغدغه مسئولان است تا حجاب و عفت و حیای آن ها....
زهرا جاوید- فعال دانشجویی دانشگاه پیام نور شیراز
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.