به گزارش «خبرگزاری دانشجو» حسن طاهر احمدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: برنامه تحول نظام سلامت به عنوان اقدامی هوشمند در عرصه سلامت موجب رضایتمندی مردم و جامعه پزشکی از ابتدای اجرا تا کنون ۱۲۰ میلیارد تومان پرداختی در استان مرکزی داشته که ۷۰ میلیارد تومان آن متعلق به کاهش پرداخت از جیب مردم و ۵۰ میلیارد تومان نیز در سایر بخش ها و بسته های خدمتی بوده است.
وی افزود: پیش از اجرای این برنامه پرداختی مردم در حوزه درمان با احتساب ملزومات پزشکی به ۹۵ درصد می رسید و این در حالی بود که برای تهیه ملزومات پزشکی نیز همراه بیمار سرگردان می شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: پرداختی بیمار در بیمارستان ها حداکثر در حال حاضر به هشت و نیم درصد رسیده و تهیه همه ملزومات پزشکی نیز با واحد درمانی است.
وی بدهی حوزه سلامت را در آغاز کار دولت یازدهم هشت هزار میلیارد تومان اعلام کرد که ۱۵۰ میلیارد تومان آن مربوط به دانشگاه علوم پزشکی اراک بود.
طاهراحمدی تصریح کرد: هم اینک بخش اعظم این بدهی ها با کمک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دولت پرداخت شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تسهیل و بهبود خدمات برای بیماران خاص را در برنامه تحول نظام سلامت کم نظیر خواند و گفت: در حال حاضر به مدد این راهبرد کلان دولت در تمامی بیمارستان های دولتی استان پزشک مقیم در ۱۰ رشته مستقر شده است.
وی تصریح کرد: تعامل سازنده بین ارگان های مرتبط با حوزه سلامت به ویژه دانشگاه علوم پزشکی، بیمه ها، نظام پزشکی، هلال احمر، انتقال خون، بهزیستی و سایر دستگاه های اجرایی باعث شده که استان به همدلی موثری در خدمات سلامت برسد.
طاهراحمدی در پایان بیان داشت: عده ای مغرض به تازگی با انتشار یک عکس قدیمی در فضای مجازی زحمات سنگین و متنوع در قالب برنامه تحول نظام سلامت را در استان زیر سوال برده اند، که انتظار است با پیگیری دستگاه قضایی مسببان این امر شناسایی و با آن ها برخورد شود.
بابک عدلی، رئیس شورای هماهنگی نظام پزشکی استان مرکزی نیز در این مراسم گفت: پزشکی از زمره گروه های شغلی حساس، مهم و سخت است که شاغلان در این رشته با عشق و تعهد برای نجات جان بیماران و ارتقای سلامت مردم تلاش می کنند.
وی افزود: برنامه تحول نظام سلامت که به مدد دولت یازدهم از سال گذشته کلید خورده ضمن ایجاد تحول بنیادین در خدمات حوزه سلامت، در ارتقای جایگاه و شان جامعه پزشکی و همچنین با افزایش میزان تعرفه های پزشکی در وضعیت پرداخت مطالبات این قشر موثر بوده است.
رئیس شورای هماهنگی نظام پزشکی استان مرکزی بیان داشت: بار اصلی این برنامه که از اولویت های دولت تدبیر و امید است، بر عهده پزشکان بوده و به خوبی در سایه مشارکت این قشر فرهیخته اجرایی شده است.
عدلی خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن برنامه تحول نظام سلامت بار مراجعه به بیمارستان های دولتی نسبت به سنوات قبل افزایش یافته و ضریب اشغال تخت رشد داشته است که جامعه پزشکی با دقت و حساسیت خدمات موثر را به مراجعان ارایه کرده اند.
وی بیان داشت: در چند ماه اخیر حواشی و بحث های زیادی در خصوص جامعه پزشکی مطرح شده که جفای به این قشر زحمتکش است.
رئیس شورای هماهنگی نظام پزشکی استان مرکزی گفت: آمارهای بستری و خدمات سرپایی، اعمال جراحی و سایر خدمات پزشکی گواه حجم بالای کار و خدمات این قشر در استان مرکزی است.
عدلی افزود: در بازه زمانی هشت ماه اخیر با راه اندازی سامانه ۱۶۹۰، رسیدگی به شکایات حوزه پزشکی با دقت در دست انجام است که خوشبختانه استان مرکزی جزو استان هایی است که کمترین شکایات ثبتی را دارد و موارد بسیار محدود نیز توسط دادستانی نظام پزشکی رسیدگی شده است.
وی تصریح کرد: یکی از مشکلات جدی پزشکان استان مرکزی در نابسامانی در رویه پرداخت مالیاتی بود که از سال گذشته با ایجاد شعبه ویژه در دارایی برای پزشکان رسیدگی و پرداخت مالیات ها به سامان شده است.
رئیس شورای هماهنگی نظام پزشکی استان مرکزی با بیان اینکه زمینی به وسعت ۲۵۰۰ مترمربع از سوی نظام پزشکی در اراک تهیه شده، گفت: به منظور استفاده بهینه و حداکثری از این زمین برای پاسخگویی به نیازهای رفاهی، آموزشی و خدماتی جامعه پزشکی، از همفکری و پیشنهادات تمامی شاغلان این بخش توسط نظام پزشکی استقبال می شود.
لازم به ذکر است، مراسم بزرگداشت روز پزشک با حضور جمعی از مسئولان اجرایی و قضایی و جامعه پزشکان، دندانپزشکان و داروسازان در اراک برگزار شد.
در این مراسم علاوه بر برنامه های متنوع فرهنگی و هنری از پنج نفر از پیشکسوتان حوزه پزشکی در رشته های مختلف و ۱۷ نفر از فعالان این حوزه تقدیر شد.