حجتالاسلام علی جلائیان اکبرنیا در گفتگو به خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در پاسخ به این سوال که دانشگاه علوم اسلامي رضوي بيشتر در چه زمينه هاي پژوهشي فعاليت دارد، گفت: عمده فعالیت پژوهشی این دانشگاه در زمینههای علوم و معارف قرآن و حديث، فلسفه و كلام اسلامي، فقه و حقوق و مسائل اجتماعي میباشد.
وی افزود: این پژوهشها به صورت پژوهشهای بنيادي و در سطح علمي ـ پژوهشي است و در قالب پايان نامه، كتاب و مقاله ارائه میشود.
مدیر مرکز پژوهش دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد در خصوص پاياننامه هاي دانشجویان این دانشگاه بیان داشت: این پایان نامهها مبتني بر اهداف دانشگاه و در حوزه هاي تخصصي با نگاه به جامعه علمي مخاطب و نيازهاي پيش رو نگاشته ميشود.
حجت الاسلام جلائیان اکبرنیا با بیان اینکه دانشگاه علوم اسلامي رضوي به منظور دستيابي به اهداف مندرج در اساسنامة خود تلاش دارد، خاطرنشان کرد: این دانشگاه تلاش کرده که در كنار فعاليت هاي آموزشي، به امر مهم پژوهش نيز توجه جدي داشته باشد و زمينه پژوهش و تحقيق را براي دانشپژوهان، استادان و پژوهشگران فراهم آورد.
وی تاکید کرد: در اين راستا از پايان نامه ها در قالب طرح حمايت از پاياننامهها با اولويتهاي اعلام شده حمايت ميشود و همچنين از طرحهای پژوهشي برتر در قالب چاپ اثر حمايت لازم به عمل ميآيد.
مدیر مرکز پژوهش دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد افزود: در حال حاضر با تلاش استادان و دانشجويان دانشگاه، آثار ارزشمندي از سوي معاونت پژوهشي دانشگاه به جامعه علمي ارايه شده است، كه اين آثار در جشنواره هاي مختلف علمي و پژوهشي كشوري و استاني بيش از 70 رتبة برتر را از آن خود ساخته اند.
حجت الاسلام جلائیان اکبرنیا بیان داشت: دانشجويان اين دانشگاه در سه مقطع كارشناسي، ارشد و دكتري در طول تحصيل زير نظر اساتيد به فعاليت هاي پژوهشي ميپردازند، كه محصولات پژوهشي برتر آنان در قالب چاپ كتاب و مقاله منتشر ميشود.
وی ادامه داد: این دانشگاه در حال حاضر 41 عضو هيئت علمي دارد، كه از طريق فراخوان جذب و با انجام مصاحبه علمي از بين نخبگان علمي پذيرفته ميشوند.
مدیر مرکز پژوهش دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد رعايت اصول ساختاري و محتوايي پژوهش مانند مراجعه به منابع اصلي، توجه به پژوهش هاي پيشينيان و آغازگر نبودن در مسائل تحقیق شده، در نظر گرفتن اولويت ها و نيازهاي پژوهشي جامعه و پرهيز از کارهاي با صبغه تئوري صرف، سمت و سو دادن دانشجويان به سوي پژوهش محوری، تلاش براي بومي سازي علوم بيگانه مورد نياز جامعه را از جمله ویژگیهای پژوهشهای اساتید و دانشجویان برشمرد.
حجت الاسلام جلائیان اکبرنیا شجاعت در پيمودن راه هاي نرفته و نقد ديدگاه نام آوران، احترام به عالمان در نقد ديدگاه هاي آنها، تلاش براي برچيده شدن عمل مذموم و ناپسند سرقت علمي به عنوان آسيبي شوم در جهان علم و انديشه، تلاش در جهت رويکرد فرامنطقه اي شدن علم و تحقق تمدن انساني ـ اسلامي را از دیگر ویژگیهای این پژوهشها بیان کرد.
وی با بیان اینکه مخاطب محصولات پژوهشي دانشگاه علوم اسلامی رضوی در درجه اول جامعه علمي كشور ميباشند، گفت: بكارگيري اساتيد مجرب، فعال و ميان رشته اي، حمايت از فعاليتهاي پژوهشي، انجام پژوهشهای اولویت دار، برگزاري كارگاههاي آموزشي، برگزاري مباحثات علمي- دانشجويي با اشراف اساتيد، تولید مقالات و پایان نامه هایی با کیفیت بالا از جمله اقدامات دانشگاه برای رشد علمی میباشد.
مدیر مرکز پژوهش دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد گفت: فعالیت پژوهشی دانشجویان این دانشگاه در حوزههاي تخصصي علوم و معارف قرآن و حديث، فلسفه و كلام اسلامي، فقه و حقوق میباشد.
حجت السلام جلائیان اکبرنیا در خصوص تسهيلات دانشگاه براي پژوهشگران و فعالان علمي بیان داشت: این تسهیلات به صورت تشويق تحقيقات برتر دانشجویي، در نظر گرفتن اعتبار ويژه پژوهشي جهت اعضاي هيات علمی، چاپ محصولات پژوهشي برتر در قالب كتاب و يا در مجلات علمي ـ پژوهشي دانشگاه است.
وی گفت: در زمينه نشريات علمي، دانشگاه علوم اسلامي رضوي پنج مجله آموزه هاي قرآني، آموزه هاي حقوق كيفري، آموزه هاي فقه مدني، آموزه هاي فلسفه اسلامي و پژوهشهاي اجتماعي- اسلامي را به چاپ میرساند.
مدیر مرکز پژوهش دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد خاطرنشان کرد: در حوزه پژوهشهاي دانشجويي نيز دانشگاه ضمن پيگيري تربيت پژوهشگر در مركز پژوهش و نيز حمايت از پايان نامه هاي مقاطع تحصيلات تكميلي، با حمايت از انتشار چندين نشريه دانشجويي، زمينه لازم را جهت آشنايي دانشجويان با شيوه هاي پژوهش و نويسندگي آماده ميکند.
حجت الاسلام جلائیان اکبرنیا نظارت علمي از سوي اساتيد دانشگاه، پرداخت هزينه هاي اجرايي آماده سازي مجله و چاپ آن را از جمله حمايتهای دانشگاه از مجلات و نشریات دانشجویی دانست و افزود: تمامی مراحل اجرايي و آماده سازي مجلات توسط دانشجويان زير نظر يكي از اعضاي هيات علمي دانشگاه صورت ميگيرد.
وی ادامه داد: این مجلات و نشریات دانشجویی به منظور فراهم آمدن بستر مناسب براي شناسايي، ساماندهي و ارتقاي تواناييهاي دانشجويان در عرصه تحقيق، پژوهش و نويسندگي و ترغيب آنان براي افزايش آگاهيهاي علمي، سياسي و اجتماعي با مديريت دفتر فرهنگي و امور دانشجويي و گروههاي آموزشي منتشر ميشود.
مدیر مرکز پژوهش دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد گفت: شركت در مسابقات و جشنوارههاي مختلف نشريات دانشجويي از جمله برنامههاي كاري نشريات دانشجويي ميباشد كه در همين راستا این نشریات موفق به كسب عناوين و افتخارات ارزشمندي شدهاند که از جمله مهمترين اين عناوين ميتوان به کسب مقام نخست چهارمين جشنواره سراسري نشريات دانشجويي در زمينه قرآن و معارف اسلامي، رتبه چهارم نشريات دانشجويي پانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كریم، مقام سوم نخستين جشنواره نشريات حوزوي سراسر كشور، مقام دوم گرافيك و صفحهآرايي در بخش دانشجويي پنجمين همايش روزنامهنگاران غير حرفهاي نشريات تجربي سراسر كشور، مقام برگزيده جشنواره تشكلهاي جوانان سازمان ملي جوانان، كسب سه عنوان در بخش دانشجويي دومين جشنواره نشريات تجربه، نشرية قابل تقدير در چهارمين جشنواره سراسري نشريات دانشجويي در زمينه قرآن و معارف اسلامی، كسب مقام در بخش مقالات هفتمين جشنواره سراسري نشريات دانشجويی، رتبة سوم نشريات دانشجويي برتر در بخش دانشگاهي پانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم و رتبة اول ششمين جشنواره نشريات دانشجويي سراسر كشور در بخش مقالات فرهنگ و انديشه اشاره کرد.