به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، فرآیند تولید لاکتوباسیل پروبیوتیکی با قابلیت اصلاح فلور میکروبی دستگاه گوارش مرغ گوشتی توسط رضا مجیدزاده هروی، استادیار گروه آموزشی علوم دامی، حسن کرمانشاهی، استاد گروه آموزشی علوم دامی، علیرضا هروی موسوی، دانشیار گروه آموزشی علوم دامی و محمدرضا نصیری، استاد گروه آموزشی علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد ثبت اختراع شد.
رضا مجید زاده هروی، در توضیح این طرح با اشاره به مشکل دستگاه گوارش در پروش طیور گفت: درمان معمول برای این مشکل استفاده از آنتی بیوتیک ها می باشد که تنها اثرات پیشگیری دارند.
وی با بیان مشخصات طرح خود و پروبیوتیک ارائه شده در این طرح خاطرنشان کرد: پروبیوتیک ارائه شده در این طرح اثرات ضد باکتری های پاتوژن دارد که به صورت پودر تهیه و در داخل جیره مرغ های گوشتی قرار داده می شود.
مجید زاده از نوآوریهای موجود در این طرح خبر داد و گفت: در این طرح باکتری هایی که جدا میشود بومی دستگاه گوارش خود طیور می باشد و اثرات آنتی بیوتیکی دارد.
دانشیار گروه آموزشی علوم دامی فردوسی مشهد همچنین با اشاره به اثرات درمانی این آنتی بیوتیک، تصریح کرد: پروبیوتیک های موجود در بازار وارداتی است و این اولین ترکیب پروبیوتیکی است که به صورت بومی و از منشا دستگاه گوارش مرغ گوشتی تهیه شده است.
وی از عدم همکاری کارخانه های تولید آنتی بیوتیک با این محصول خبر داد و خاطرنشان کرد: کارخانه هایی که مخمر خاصی تولید میکنند با اشاره به مسئله آلودگی محیط و طیور حاضر به فعالیت بر روی این محصول جدید نیستند.
دانشیار گروه آموزشی علوم دامی فردوسی مشهد ادامه داد: طی مذاکراتی با جهاددانشگاهی مشهد قرار شده است که با استفاده از امکانات آزمایشگاهی، این مرکز تولید صنعتی این محصول را پیگیری کرده و مشکلات اولیه شناسایی و رفع شود.
مجید زاده این طرح را پایان کار ندانست و گفت: ما در ادامه به دنبال گونه های پروبیوتیکی ای هستیم که اثرات ضدباکتری ای داشته باشد و همچنین بتواند قابلیت دسترسی مواد مغذی در دستگاه گوارش را افزایش دهد.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که این پروبیوتیک در سایر پرندگان نیز کارایی داشته باشد و در پایان ورژن جدیدی از این محصول با معرفی یکسری باکتریها با گونههای جدید تهیه شود.
لازم به ذکر است، این طرح بخشی از رساله مجیدزاده با عنوان «بررسی امکان تولید گونه های پروبیوتکی نو ترکیب با قابلیت تجزیه سیتات گیاهی در جوجه های گوشتی» بوده است که با همکاری دانشگاه پزشکی مشهد و اعضای هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شده است.