ضابط در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، گفت: پژوهشکده هوا و خورشید دانشگاه فردوسی در سال ۹۲ تاسیس و به مدت دو سال است که کار خود را در زمینه ساخت پروژه های صنعتی آغاز کرده است.
وی ادامه داد: در این پژوهشکده ۳۰ عضو هیات علمی دانشگاه به همراه ۱۰۰ دانشجو از رشته های فنی و مهندسی از جمله الکترونیک، مکانیک، متالوژی و غیره بر روی پروژه های کاربردی و صنعتی کار میکنند.
ضابط به طراحی و ساخت پروژه هایی مانند ماژورهای کنترلی پانل های فتو ولتائیک و نیز پره و توربین های بادی ۱۰۰ کیلوواتی در این دو سال اشاره کرد و افزود: تمامی این پروژه ها سفارش صنعت بوده و به تولید انبوه رسیده است.
وی با بیان اینکه این پژوهشکده تقاضا محور است، بیان داشت: پژوهشکده در نظر دارد استفاده از انرژی پاک بویژه باد و خورشید را با ساخت توربین نهادینه کند.
رئیس پژوهشکده هوا و خورشید خاطرنشان کرد: پانل های فتو ولتائیک با قابلیت کنترل برای اولین بار در کشور در این پژوهشکده توسط دانشجویان ساخته شد.
ضابط از رونمایی توربین بادی ۲۵۰ کیلوواتی در سال آینده خبر داد و گفت: تا کنون سفارش توربین های ۱۰۰ کیلوواتی را داشته ایم که یک نمونه آن در بینالود نصب شده است؛ ولی هنوز صنعت سفارش چنین توربین هایی به پژوهشکده می دهد.
وی در پایان یادآور شد: جهت تجاری سازی فعالیت های پژوهشکده شرکت صنایع هوا و خورشید را نیز تاسیس کردیم.